Je schreeuwt maar ik hoor je niet

Je schreeuwt maar ik hoor je niet


Je schreeuwt maar ik hoor je niet

Je schreeuwt en zoekt naar woorden
Ik probeer je te helpen maar ik vind de antwoorden niet.
Ik hoor een echo in de verte, maar hoor niet welke klanken het zijn.

Met mijn armen om jou heen, knuffel ik jou stevig. Ik probeer van de geluiden het rijm te vangen in jouw spraak. 
Mijn grootste verlangen is om nu op de pauze knop te drukken en om echt te luisteren naar wat jij zegt. Wat jij aan mij probeert uit te leggen.

Jij kan praten lieverd. Gun jezelf de tijd. Mama probeert geduldig te zijn en je niet te haasten.
Je hoeft niet bang te zijn. Ik wacht en sta klaar om je op te vangen. Ik communiceer met gebaren en met pictogrammen met jou. Ik zeg 'moppie, als je wil drinken, dan kan je dat toch vragen of gebaren?' Je schudt ja en voordat je wegloopt, geef je mij een kus op de wang.

Je schreeuwt en zoekt woorden.
Ik probeer je te helpen met ondersteunende communicatiemiddelen. 
Ik hoor een echo in de verte die zegt
'Heb vertrouwen. Je kan op mij bouwen.'

Auteur en copyright: Mayke Muller - Down & Beautiful
Foto: DaenanBeoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (3 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Wat een mooi gedicht.
Recht uit 't hart.
| 00:56 |
Dank je wel
| 07:56 |
Wat prachtig en ontroerend geschreven. Je kindje is gezegend met zo’n lieve moeder en jij ook met zo’n lieve zoon, die zo graag zijn verhaal aan je kwijt wil. Mooi zoals je omgaat met zijn en jouw frustratie.
| 13:00 |
Dank je wel. Ja, dichten is een uitlaatklep
| 13:01 |
Mooi en ontroerend.. als ik het lees zie ik helemaal voor me hoe die situatie zich voordoet.. met de mooie afsluiter van een kus van je zoon .. fijn dat hij zon geduldige moeder heeft die hem probeert goed te begrijpen.. het zal vast niet altijd makkelijk zijn.. bedankt voor het delen van dit mooie stukje
| 12:51 |
Bedankt voor jouw compliment
| 13:02 |
Heel graag gedaan!
| 13:46 |

Yoors Nieuws
Wat is Yoors?
Wat is Yoors?
 

×

Yoors


exit_to_app Aanmelden