×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Sugar challenge deel 4

Sugar challenge deel 4


Vandaag werkte ik thuis en er zijn meer verleidingen in huis. Op de een of andere manier kan ik beter 'nee' zeggen tegen collega's dan tegen geliefden of close friends. Mijn man snakte de hele dag door naar suiker en vertelde dat ook aan mij. Naast mij op de bank was hij een cornetto double chocolate aan het verorberen. Hij had het ook over brie. Ik dacht 'Hey, brie mag ik toch wel, of gedraagd deze volle kaas zich in mijn lichaam als suiker?' Ik weet het niet, en alleen dat de brie in mijn hoofd bleef hangen. Resultaat na twee glaasjes wijn (de fles moest toch leeg), samen met mijn hubbie een brie gedeeld. So far so good.... of niet?

In de fruit/groente shake deed ik komkommer, bleekselderij, venkel, sinaasappel en banaan. Daarnaast ook havermout en spirulina. Als lunch hadden we de pasta salade die als diner de avond daarvoor gediend had. 
Tussendoor een rijstwafel (mag eigenlijk ook niet) omdat ik het echt niet even wist en zo'n honger had. Misschien had ik de voorbereidingsfase langer moeten laten duren? En als drinken had ik drie koppen thee van Magic Moments Rooibos Appel-Kaneel. Alleen de geur al brengt mij in hogere sferen. 

Het diner

Mijn man had een verrukkelijke salade gekocht met onder andere Parmezaanse kaas, croutons en gedroogde zonetomaatjes. Daarbij geiten kaas burgertjes. Niet bepaald sugar challenge proof, maar toch snakte ik er naar. 
Hij zei nog 'joh je kan beter op de calorietjes letten, een beetje suiker is toch niet zo erg....?'

Toch maar even mijn bloeddruk getest met de bloeddruk meter  die wij thuis hebben, alhoewel ik mij vandaag (na een goede nacht) beter voelde dan gister. Mijn bloeddruk was 95 boven, 73 onderdruk en 84 harslagen per minuut. Toch normaal dacht ik zo. 

Door de opmerking van  Soberana in Blog nr. 3 over dat het een typische hypo kan zijn van een suikerpatiënt als je licht wordt in je hoofd, dacht ik dat het goed was om een video te delen hoe diabetes kan ontstaan en wat de symptomen zijn.  En hoe ontstaat kinder diabetes dan? 

Geen sugar challenge maar liever niet sporten en fasten, kijk dan op het blog van Kim 2.0

jolandemooij
Moeilijk hoor als iemand naast je een cornetto gaat zitten eten. En pas op hoor in die smaakjesthee zit ook vaak suiker. 
02-05-2018 06:29
02-05-2018 06:29 • 1 reactie • Reageer
Mayke Muller
Ja. Het beste is water natuurlijk  
02-05-2018 19:27
02-05-2018 19:27 • Reageer
Schorelaar
Zo verslavend is suiker. De bacteriën in je darm, die leven op suiker, geven een seintje aan je hersenen dat ze zoet willen. Als deze bacteriën vertrekken heb je die zoet behoefte niet meer. 
01-05-2018 22:38
01-05-2018 22:38 • 1 reactie • Reageer
Mayke Muller
Dank je. Ja, ik blijf doorzetten. 
02-05-2018 06:07
02-05-2018 06:07 • Reageer
Soberana
Je hebt iig lekker en gezond gegeten. Wbt de hypo: bij een diabeet ontstaat die doordat die wel zijn/haar insuline of pillen heeft genomen, maar  daarna niet/onvoldoende heeft gegeten. Het effect is dan vergelijkbaar met wat jij als gezond persoon hebt, wanneer je ineens veel minder suiker binnenkrijgt dan voorheen: een flinke daling van je bloedsuikergehalte.  Je pancreas maakt insuline aan in afwachting van een hoeveelheid suiker om te verwerken, maar er komt geen suiker binnen. Het lijkt me stug dat jij ineens diabetes zou hebben.
01-05-2018 21:34
01-05-2018 21:34 • 1 reactie • Reageer
Mayke Muller
Dank voor je uitgebreide reactie. Ik denk ook niet dat ik in eens een suikerpatient Ben, maar wilde wel meer weten over hoe diabetes ontstaat en wat de symptomen zijn.
02-05-2018 06:10
02-05-2018 06:10 • Reageer