×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


True Crime 4: Dwangbevel - 6000 Euro ophoesten

True Crime 4: Dwangbevel - 6000 Euro ophoesten


‘Waar moet ik 6000 Euro vandaan halen in vredesnaam? En alleen omdat Ymere Tim niet kan vinden, proberen ze het op mij te verhalen? Waarom heb ik er toen niet aan gedacht om mij uit die woning te schrijven? Ik heb toch echt al die tijd geen contact meer met hem gezocht. Dat kan ik bewijzen!!!!’

Mijn hart ging als een bezetene te keer. Mijn aanstaande man was ook gestrest en stelde mij gerust. ‘We gaan het uitzoeken schatje. Het komt goed. Hoe dan ook, gaat onze bruiloft door op 24 juni 2011.

Een kopie van de bewijsstukken van de rechtszaak, kregen wij via de rechtbank in Lelystad. Gelukkig deed het incassobureau in Amsterdam niet moeilijk na het zien van het dikke dossier en de aanklacht wegens bedreiging. Ze geloofden mij daarnaast ook op mijn woord, dat ik toch echt uit de buurt van Tim gebleven ben.

Een paar dagen later, vertelde mijn vader dat Tim via LinkedIn contact met hem had gezocht. Niet veel later, kreeg ik ook een berichtje via dit kanaal met de woorden ‘nu gaat het balletje rollen.’Blijkbaar had hij in al die tijd, sinds 2002, nog niet geleerd dat alles wat als zwart en wit geschreven staat, gebruikt kan worden als bewijs tegen hem. Het dossier werd nog dikker.

Geen idee of Ymere hem destijds gevonden heeft en de 6000 Euro op hem heeft kunnen verhalen. In welke staat heeft hij het appartement achtergelaten, dat de woningbouw zoveel eiste?

Met weemoed denk ik terug aan de twee mooie katers die we samen hadden. Whiskey en Garfield die overal hun territorium hadden gemarkeerd.

Het vele roken van Tim zal de muren en plafond ook geen mooie okergele kleur hebben gegeven. Maar wat nog meer dan, wil je zo een hoge boete moeten betalen?

Nu anno 2019 weet de volwassen vrouw die ik nu ben, dat over sommige beslissingen langer nagedacht moet worden. Als achttien jarig meisje stapte ik in deze relatie, denkend dat ik on top of the world stond. Twintig jaar laten heb ik nog steeds de naweeën van die naïviteit.

Omdat de vele bedreigingen via communicatie middelen werden gedaan en nooit fysiek, deel ik onderstaand filmpje met jullie hoe je jezelf kan beschermen tegen de meest voorkomende methoden van cyber attacks.