Emetofobie wat is het?

Emetofobie wat is het?


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Emetofobie, een angst om over te geven. Heel vervelend maar dat is elke fobie. Emetofobie is een angst om te braken, daardoor dus ook een angst om misselijk te worden. Dit kan zover gaan dat er angsten zijn om buikgriep te krijgen, verkeerd of over datum voedsel te eten of om bijvoorbeeld alcohol te drinken. Mensen met emetofobie blijven uit de buurt bij mensen die overgeven om dit zelf te voorkomen. Ook het zien overgeven kan de fobie triggeren. Deze angst kan je hele leven beïnvloeden. Hoe? dat ga ik uitleggen.

Zoals ik hierboven al aangaf, gaan mensen met emetofobie mensen die overgeven ontwijken. Iemand die buikgriep heeft mag ook zeker niet in de buurt komen, want ja we kunnen aangestoken worden en dan zelf buikgriep krijgen en moeten overgeven, dat willen wij niet. Uiteraard wil niemand dit maar bij mensen met Emetofobie slaat dit over in angst en paniekaanvallen die maar moeilijk wegzakken. Hierdoor kunnen momenten heel erg verpest worden. Ook bijvoorbeeld op feesten waar veel gedronken wordt, voelen wij ons niet op ons gemak. Al die dronken mensen die elk moment kunnen gaat overgeven! ronddraaiende attracties, overvolle bussen, alles gaan we uit de weg. 

Helaas kan het soms niet anders, dan moeten we deze dingen toch echt doen. Het kan zijn dat er dan een paniekaanval opkomt. Waar moet ik heen als ik moet spugen of o jee, die meneer voor mij ziet er wel witjes uit, die is vast ziek. Deze paniek komt op als poepen, er zijn dan verschillende manieren om weer rustig te worden. Ademhalingsoefeningen, frisse lucht, kauwgum, cola en ook medicijnen kunnen helpen. 

Zodra de paniek weer voorbij is zijn we opgelucht en denken we vaak waarom was ik nou zo in paniek. Maar helaas is ons hoofd erg sterk en zorgt ervoor dat we op enge momenten toch weer paniek krijgen!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (2 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Goh , dat lijkt me niet echt leuk, hier had ik nog nooit van gehoord. Daar heb ik gelukkig geen last van.
| 11:58 |
Nee, je weet er pas iets van als je dit ervaart, al wist ik zelf eerst ook niet dat er een "naam" voor was.. dat kwam pas een paar jaar geleden
| 12:31 |
Hoezo Malu , heb jij dit soms? Weet je trouwens dat je naam in maleis , "verlegen " betekent?
| 13:30 |
Klopt! Dat heb ik;) jaa dat wist ik leuk he :)
| 13:40 |
Dat klopt, ik begrijp ook dat het voor een ander moeilijk te begrijpen is want het is voor ons al moeilijk te snappen!
| 21:04 |
nou ik ben blij dat ik het woord niet ken. Ik heb er namelijk ook helemaal geen last van.
| 09:57 |
Een angst is zo sterk dat je dat niet onder controle hebt. Dat is er, hoe belachelijk het voor een ander is en hoe ze jou daar willen overtuigen dat het eigenlijk belachelijk is ...
| 20:56 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen