×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
De 5 vreemdste dates


Vandaag wil ik eens over iets totaal anders schrijven dan ik gewend ben, over daten.

In mijn jeugd heb ik niet veel dates gehad, de vriendjes die ik had waren steeds relaties van 2 a 3 jaar. Toen ik alleen ging wonen en het uit was net mijn laatste partner, besloot is te gaan date. Laten we eens zot doen, dacht ik.

Ik was een echte noob en schreef me in op de eerste, beste datingsite die ik vond 'Rendez-vous'. In totaal ging ik op 7 dates, 5 daarvan waren op zijn zachts gezegt vreemd.


1. De flapuit:

Het was geen knappe jongen, maar het uiterlijk is voor mij niet het belangrijkste, zijn profiel stond mij aan en dat was de aanzet. We spraken af om iets te gaan drinken.
Hij kwam bijna een half uur te laat en het eerste dat hij zei (letterlijk het eerste) toen we elkaar zagen, 'oei, je bent wel dikker in het echt dan op je foto'. Mijn antwoord; 'Ook aangenaam'
Hij excuseerde zich hier niet voor en ook niet voor het te laat komen. We dronken een glas, ieder betaalde het zijne en we gingen elk onze eigen weg. Ergens wilde hij het misschien nog wel goed maken, want hij stuurde achteraf nog wel een berichtje, maar ik was duidelijk, gezien zijn charmant gedrag, had ik liever dat we het erbij lieten.


2. De gelovige:

Dat mensen gelovig zijn, maakt mij niet uit, ik heb mijn geloof (wicca) en ik sta open om ieder zijn geloof te leren kennen zonder vooroordelen. Daar ging ik dan, ik sprak af met een iets oudere man, mollig, maar hij had een super schattig gezicht, mooie ogen en een aantekelijke lach. We gingen samen iets drinken en spraken over koetjes en kalfjes, alles verliep eigenlijk best goed. Maar toen zag hij mijn pentagram, 'Je bent wiccan?' verbaasd dat hij dat wist, lachtte en knikte ik. 'Dat is spijtig, mijn moeder zou het niet leuk vinden dat ik date of trouw met iemand die een ander geloof heeft,... denk je dat jij je zou kunnen bekeren?' Mijn mond viel open, letterlijk denk ik. Mij bekeren? Waarom zou ik dat doen? Ik ben trouw aan mijn geloof, net als hij dat was aan het zijne. Ik vond het dan ook een beetje kortzichtig. Ik had een fijne avond met die jongen, maar zo opeens vragen of ik me kon bekeren heeft het voor mij verpest. Het leek of hij mij dan niet zou aanvaarden voor wie ik ben.


3. De polygaam:

Hij was een macho, volgens mij zocht hij alleen maar iemand om zich eens mee te amuseren, maar hij noemde zichzelf polygaan. Hij wilde graag meerdere vrouwen, drie zou ideaal zijn, vertelde hij. Als persoon sta ik open voor veel, dus ik begreep ergens wel dat hij het afgezaagd kon vinden om maar één meisje te hebben. Maar ik vroeg me af of het dan niet beter was voor hem om een open relatie te hebben, hij kon gaan met wie hij wou en zo ook het meisje, tegenwoordig is dit toch 'in'? Maar daar leek hij niet mee akkoord te gaan, de man mocht andere vrouwen hebben, maar niet anderom. Al snel begreep ik uit ons gesprek dat hij als Alfa wilde behandeld worden en dat de vrouwen meer een lust en werk object waren. Volgens mij hoorde de tafel naast ons het gesprek, want ik zag beide af en toe staren en rood uitslagen. Eerlijk, ik moest bij sommige uitspraken toch ook even wegkijken. Ik heb me vaak minderwaardig gevoeld, maar deze date heeft me toch doen twijfelen of evolutie iedereen had geraakt.


4. De aanpasser:

Er stond eigenlijk zeer weinig op zijn profiel, maar ik besloot het toch een kans te geven. We gingen samen iets drinken, hij was zeer lief en je zag in zijn ogen dat hij onzeker was. Hij wilde alles over mij weten en alles wat ik leuk vond, vond hij, toevallig, ook leuk. Wat ik ook had gedaan, welke mening ik ook had, toevallig was het zijn hetzelfde. Normaal gesproken klinkt dit leuk, maar ik begreep al snel dat er iets niet klopte. Ik vroeg om over hem te praten, maar dat wilde hij niet. Als grap vertelde ik hem, dat ik soms stiekem 's nachts naar buiten ging en huilde als een wolf naar de maan. Hij keek mij aan en begreep dat ik hem door had. Hij paste zich aan, aan de persoon met wie hij weg ging. Eigenlijk wist hij zelf niet goed wat hij zelf leuk vond of wat hij graag verder in zijn leven wilde doen, maar na onze date begreep hij wel waarom geen enkele relatie lang duurde.


5. De tweestrijder

We hadden afgesproken om iets te drinken, het was na mijn werk, dus van opmaken was geen spraken, ik nam de trein van op het werk rechtstreeks naar onze afspraak. Ik had het gevoel dat ik de jonge al kende van ergens, maar ik kon mijn vinger er niet opleggen. Toen ik aankwam en de jongen zag staan had ik eerlijk gezegd een klein beetje schrik. Hij was niet veel groter als mij, hij was eigenlijk ook zeer mager, maar er was iets aan hem waardoor ik mij niet direct op mijn gemak voelde, maar ik liet me niet leiden door vooroordelen. Het was een dag in November, het was best al koud, we hopte snel een café binnen en begonnen te praten. Nou, hij begon te praten, op de twee uur tijd dat we er zaten, wist ik alles over hem, zijn (zwaar) verleden, zijn passie voor muziek en zijn iets wat onrealistische toekomstplannen. Hij ging van de ene emotie op de andere, van euforie naar somberheid, van kwaad naar geluk,... Hij vroeg op een gegeven moment, wat ik vroeger had gemaakt, want ik was na heel zijn verhaal blijven zitten en zoiets verwachtte hij toch niet. Ik legde uit dat zijn verleden niet veel afweek van het mijne, ik vertelde kleine stukjes maar zonder in detail te treden. We besloten een hapje te gaan eten. Op een gegeven moment ging ik naar toilet, bij het terugkomen zat er niemand meer aan tafel, mijn handtas lag daar, alleen met mijn jas en ik dacht bij mezelf, welke onbeschofterik loopt nu weg van zijn date. Maar een seconde later zag ik hem zelf uit de toiletten komen. Toch bleef bij mij het gedacht, hoe onbeschoft ben je om een vrouw haar spullen onbewaakt achter te laten. We betaalden elk ons deel. Hij stelde voor om mij naar huis te voeren, omdat ik anders nog een trein moest nemen. Het maakte goed dat hij mijn handtas alleen liet. Het was een vreemde date omdat ik direct twee facetten van de persoon zag en een deel van mij wilde hem fixen. Het trok mij wel aan. We bleven contact houden en hadden soms diepgaande gesprekken en soms hadden we gesprekken die nergens op sloegen. Het was vreemd en geweldig tegelijk.


Mijn laatste date was meer dan 4 jaar geleden, hoe vreemd hij ook was, het was ook de beste date, want deze jonge is nu mijn man. Vreemd is niet altijd slecht, het is maar hoe je ertegenover staat. Zijn we niet allemaal een beetje vreemd op ons eigen manier.


Meld je aan.

Ben je creatief of heb je een eigen menig? Hou je van schrijven en wil je daarbij nog iets verdienen? Meld je hier aan.
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts