×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


De doos der schaamte: Ontslagen, wat nu?

De doos der schaamte: Ontslagen, wat nu?


Natuurlijk voelde ik het al aankomen en ik kan mijn werkgever geen ongelijk geven. Inderdaad, ik zou hetzelfde gedaan hebben. Je kan niet blijven wachten op iemand die misschien nooit meer zijn werk naar behoren zal kunnen uitvoeren.

Na een kort gesprek, kreeg ik de kans om mijn bureau leeg te maken. Geen enkele collega heeft me begroet, geen woord. Het deed pijn, het leek of iedereen mij gewoon negeerde. Toch probeerde ik niets te laten uitschijnen. Ik kreeg een doos, ik dropte mijn spullen erin, papieren getekend en wegwezen.

Heel de treinrit (1uur) dacht ik na, wat ga ik nu doen, wat zijn verder mijn mogelijkheden, wat als ik nu ineens zwanger ben, hoe gaan we er financieel uitkomen,.... hoe gaan we er als kopper uitkomen. Al die vragen omdat de situatie nu toch wat veranderd. Ik heb niets meer om op terug te vallen, ik ben werkloos en ziek.

Mijn ziekte staat mij tegenwoordig enorm in de weg. Ik ga waarschijnlijk geen carrière meer kunnen opbouwen, want wie wilt er een teamleader die vaak ziek is? Momenteel zit ik ook in de papieren voor de erkenning van mijn handicap, dat is een ander verhaal, maar hopelijk komt dat in orde. Maar echt, nu besef ik weer eens hoe hard deze ziekte mijn leven verziekt (haha wat een leuke woordgrap hé)

Mijn man en ik hebben zoveel projecten; kinderen, huis verbouwen, reizen,... en telkens komt er iets waardoor we zeggen "nog even wachten". Nu wordt het mij eigenlijk iets teveel. Steeds weer alles moeten uitstellen omdat ik ziek ben en nu omdat ik ontslagen ben.

WAT NU?

Ik weet het zelf even niet meer. Mijn rekenmachientje zal overuren doen, dat is zeker. Ik word, wegens het verkrijgen van een premie, bepaalde tijd geschorst van de mutualiteit. En daarna? Hopelijk weet ik tegen die tijd of mijn handicap erkend wordt, dan weet ik waar ik sta en wat ik verder kan doen met mijn leven. De job mogelijkheden, de voordelen (en nadelen),...

Maar deze situatie is beangstigend voor mij, ik, de controle freak, heb nu helemaal geen controle over wat er allemaal gaat gebeuren, zoveel factoren kunnen de uitkomst bepalen.

Toch probeer ik positief te blijven, dit is een nieuw hoofdstuk in mijn leven. Mijn grootmoeder zei onlangs nog dat ik altijd zeer goed mijn plan heb kunnen trekken, dit zal in deze situatie niet minder zijn.

Ik sla een nieuwe weg in en ga op verkenning, ik ben benieuwd wat het mij gaat brengen.

expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties