Het moet leuk zijn, heel de dag thuis te zitten

"Het moet leuk zijn, heel de dag thuis te zitten"


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Hier is een tekstje die ik schreef na veel geroddel en discutie met familie en collega's, toen ik net mijn diagnose had gekregen;


Je denkt, “Wat moet het leuk zijn om heel de dag thuis te zitten” “uitslapen, rusten, doen wat je wilt, niet hoeven werken,…”

Als je zo denkt, is er al een groot probleem met jezelf. Af en toe vakantie is leuk, maar levenslang? Denk je echt dat het leuk is. Ik slaap niet uit en ik ben nooit uitgeslapen. Ik doe niet wat ik wil, want veel kan ik niet meer. Ik “hoef” misschien niet te werken, maar ik zou het graag willen. Weet je waarom? Weet je wat er gaande is?

Elke dag strijd ik tegen pijn, pijn die nooit verdwijnt. Elke dag HOOP ik iemand te zien of te horen, want ik ben ALLEEN. Opgesloten in mijn huis door de pijn, opgesloten omdat ik het niet meer kan. Dag na dag evalueer ik mezelf, waar ligt mijn grens vandaag, wat kan ik nog aan. Moest er een wonder middel bestaan, denk je niet dat ik die met plezier zou nemen.

Noem mijn leven niet rooskleurig of euforisch. Noem mijn pijn niet psychologisch of fake. Wil jij levenslang vakantie? Wil je met mij ruilen? Geloof mij, na een week smeek je me om alles terug te nemen. Je zal merken, dat simpele taken als eten maken, stofzuigen of strijken niet meer zo simpel zijn. Je zal merken dat “shoppen” niet meer zo leuk is, als je na 10 min door je benen zakt. Je zal merken hoe opgesloten je bent, de eenzaamheid.

Maar weet je wat het ergste is, je zal voelen hoe het is als niemand je gelooft. Hoe het is om je vrienden te verliezen omdat je hen niet meer kan volgen. Hoe je gezin, je geliefde lijden onder en door jouw ziekte. De teleurstelling in jezelf, de woede, het verdriet omdat je wilt maar niet kan. En bovenal, hoop en wanhoop, omdat je soms gewoon wilt dat het stopt.Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (14 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Heel goed omschreven... die lompe opmerkingen hè... "ja jij kunt lekker thuis blijven!", "jij hoeft lekker niet te werken" Nou alsof ik daar blij mee ben, zou het zo graag willen juist! Zelfs een keertje dat iemand zei: "ja wij moeten wel betalen voor mensen zoals jij!" Uhm... pardon? Ik heb al lang geen uitkering meer, die is ingetrokken omdat ik volgens het UWV gewoon fulltime kan werken.... was het maar zo....
| 22:16 |
Wat goed en dapper, dit zo te schrijven. Zo echt en vanuit jezelf. Ik voelde meteen mee tijdens het lezen. Ik herken me bijna helemaal in jouw verhaal. Inmiddels weet mijn omgeving wel een poos al dat het voor mij nu niet anders is dat ik thuis zit. Mara goed ik volg ook drie dagen per week therapie.. ik ken jouw situatie verder niet. Maar in het begin voor ik therapie had kon ik me ook zo ergeren aan opmerkingen als waarom werk je niet, ik wil wel ruilen, zo'n lange vakantie, etc. Je kiest daar niet voor. Het voelt gevangen. Sterkte, jij in jouw situatie..!
| 19:17 |
Bedankt, succes met je therapie ik hoop dat je er veel baat bij hebt
| 21:25 |
Dank je!
| 06:21 |
ben ook even gaan piepen op je blog en ik volg je nu :)
| 11:24 |
Leuk!
| 13:28 |
Goed geschreven dit!
| 09:50 |
| 10:14 |
Oh zo herkenbaar! Goed geschreven dit. Komt binnen! :)
| 10:12 |
bedankt :)
| 10:26 |
Ik begrijp dit heel goed! Heeel erg veel sterkte, ik wil veel meer zeggen maar ik kan het op dit moment niet echt in woorden uitdrukken.. Ik vind het zo erg voor je!
| 17:18 |
Bedankt :)
| 17:30 |
Geen probleem! :)
| 17:36 |
Heel herkenbaar, goed geschreven. Heb het gedeeld
| 10:37 |
bedankt voor het delen en je reactie
| 17:30 |
Anderen hebben altijd makkelijk praten inderdaad... sterkte, en succes!
| 19:06 |
Ik begrijp die frustratie helemaal, zou zelf ook heel graag willen ruilen met iedereen die jaloers op ons is!
| 13:24 |
Ik heb ook chronische pijn, echter kan ik nog wel werken, daar ben ik ook zo blij om. Kan je alleen maar heel veel sterkte wensen en hopen op , zoals je het zelf al noemt een wondermiddel.
| 13:13 |
Wat erg dat ze zo tegen je doen!
| 13:11 |
Zo herkenbaar !! Helaas...ik had het ook graag anders gezien...
| 12:43 |
Klopt helaas het lijkt leuker fan het is heb het zelf ook maar her went nooit heel veel sterkte
| 11:34 |
ja....zo is het! ik ga het delen, ik herken het helemaal!!
| 11:25 |
Bedankt voor je reactie en voor het delen :)
| 07:11 |
wat moet dat verschrikkelijk lastig zijn, ik kan gelukkig wel werken en werk voor een school wat inhoud alle schoolvakantie's vrij en ja een week of 2 is best fijn maar tijdens de grote vakantie als het 2 maanden vrij is tel ik af om terug te kunnen starten , dus ja ik begrijp best dat voor jou niet of nooit kunnen of mogen werken vervelend is
| 10:23 |
Bedankt voor je reactie. Ik hoop ooit nog wat te kunnen werken, ik ben nog jong, ik wil nog wat meemaken, sociaal contact hebben en nog bijleren. Thuis hou ik me bezig met knutselen en af en toe doe ik een cursus thuisstudie.
| 10:34 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen