×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Kom uit je comfortzone.

Kom uit je comfortzone.


Iedereen heeft wel zijn comfort zone, bij de ene is die al wat kleiner dan bij de andere.

Mijn comfortzone is volgens vele, minuscuul en ik geef toe, gezien mijn perfectionisme en angsten, heb ik inderdaad een kleine comfortzone.

Eigenlijk besefte ik weinig hoe erg het mij terughield, want ik zocht steeds weer een excuus voor mezelf. Ik ga nooit ver op vakantie, niet omdat ik niet wil, maar ik ken het daar niet. Sommige beleven dit als een avontuur om uit je comfortzone te gaan en gaan er gewoon voor. Ik? Ik ervaar het als een hel.

In mijn hoofd gaan de meeste vreemde gedachten rond, waardoor ik fobieën en paniek aanvallen ben gaan ontwikkelen. Clautrofobie, pleinvrees, mensenvrees...

"Ik had zo graag naar het concert van Ed Sheeran geweest, maar er is zoveel volk, als er iets gebeurd geraak ik niet weg. Ik zou graag eens een festival meemaken, maar wat als ik ziek word, naar de cinema gaan, maar.... steeds weer die scenarios in mijn hoofd 'maar' worst cases en die nemen alles over."

Vandaag besefte ik dit des te meer, want iemand confronteerde mij hiermee. Ik moet me namelijk hervormen. Na meer dan 6 maand ziekteuitkering, wil ik terug aan het werk, maar, ik heb geen gepast diploma. In mijn hoofd gaat het nu van "wat kan ik doen? welke sector is er veel vraag naar? Ga ik het wel aankunnen? Gaat het financieel verder goed verlopen?..." GEEN 1 KEER stelde ik mezelf de vraag "Wat wil IK doen, waar ben IK goed in,..."

Het is moeilijk uit te leggen hoe het alleemaal in mijn hoofd speelt, maar ik probeer het te schetsen; De opleiding mislukt of staat de arbeidsgeneesheer niet aan > ik krijg geen uitkering meer of veel minder > ik zoek wat ik kan maar gezien de lage diploma is dit zeer moeilijk > ook gezien mijn gezondheid geraak ik moeilijk aan werk > er komen schulden omdat het financieel moeilijker is > het huis wordt met verlies verkocht > er komt ruzie en de relatie gaat hieraan kapot > ik eindig op straat, want ik heb niets meer en kan nergens heen.

Hoe ik hierin gesukkeld ben? Ik kreeg steeds te horen dat ik niets kon, ik had geen talent zoals de andere en ik was voor niets goed, ik was het ongewenst kindje die geen kansen kreeg om zich echt te gaan ontwikkelen.

Wat mij het meeste pijn doet, vandaag pas besef ik dat, heel dit gedoe, ook komt door mijn traumatische jeugd, ik wist dat ik issues had, maar dat ze zo ver ingekerft zitten dat ik mezelf in een bubbel opsloot, dat doet me pijn.

Heb jij tips voor mij om eens uit mijn comfortzone te stappen? Ik lees ze met plezier.
Ellie B
Ik hoop dat je jezelf meer zelfvertrouwen geef. Ik vind het knap dat je hierover schrijft en ook nog eens tips vraagt. Kom op je kan het ;-)
02-08-2017 08:50
02-08-2017 08:50 • Reageer
Ellie B
3e 25yp van de 100
02-08-2017 08:46
02-08-2017 08:46 • Reageer
FreeWolves
Oh wauw, dat mijn blog bij jou wordt neergezet is wel mooi... Kijk lieverd, ook ik kom uit een krampachtig vasthouden aan veilig - situatie ( zie mijn blog https://yoo.rs/freewolves/blog/durf-anders-te-zijn-1494067948.html?Ysid=58390) huisje, echtgenoot, bedrijf, honden....en ineens was alles anders! Als ware controlfreak van vroeger kan ik je zeggen: dat worst case scenario is het beste dat me kon overkomen! :-D
30-06-2017 09:47
30-06-2017 09:47 • Reageer
DidI'Ms world
Tsja, jij weet echt wel wat je moet doen dat hoeft niemand je te zeggen. Het enige wat je moet doen is uit je comfortzone stappen om dan te concluderen dat de wereld daarna niet is vergaan en het te ervaren als een succesmoment/succeservaring. Eng, onzeker, angstig, jazeker maar angst is de slechtste raadgever die er ook maar bestaat. Misschien helpt het om een bucketlist te maken dan moet je voor jezelf je dromen onder worden brengen en doelen stellen en het dan kunnen afstrepen kan misschien bemoedigend zijn. "Ik kreeg steeds te horen dat ik niets kon, ik had geen talent zoals de andere en ik was voor niets goed, ik was het ongewenst kindje die geen kansen kreeg om zich echt te gaan ontwikkelen.", zo verdrietig om te lezen maar voor mij zou die conclusie een motivatie zijn om te denken "maar ze winnen niet". De mensen die je zo behandeld hebben kun je "het beste terugpakken" door te laten zien dat jij gelukkig bent met je leven en exact dat doet wat jij wil met je leven. Ga ervoor!
29-06-2017 20:58
29-06-2017 20:58 • 1 reactie • Reageer
Darvina
Bedankt voor je reactie, Ik ben altijd zeer zelfstandig geweest, ik kon niets, maar ik ben alleen gaan wonen, ik heb dan een huis gekocht, ik heb steeds (tot ik ziek viel) een goede baan gevonden, dus bewijzen dat ik iets kon heb ik denk ik wel, maar steeds in mijn comfortzone. Er is een verschil tussen bewijzen en uit je comfortzone stappen. Zeggen 'stap er uit' is gemakkelijk gezegt als je dit niet ervaart. Was het maar zo simpel ;)
30-06-2017 08:54
30-06-2017 08:54 • 1 reactie • Reageer