×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Uitdaging: een maand zonder suiker (UPDATE onderaan)

Uitdaging: een maand zonder suiker (UPDATE onderaan)


Velen deden het al voor mij, een maand zonder suiker, de ene al extremer dan de andere.

Chocolade, koekjes, snoepjes,... al die lekkere suikers, er wordt gezegd "one on the lips, forever on the hips". Ik ga naar mijn 30ste en dus besef ik dat ik niet meer "zomaar" alles kan eten zonder consequenties.

Ik besluit dus vanaf maandag een maand zonder suikers te leven, of in elk geval zonder toegevoegde suikers, want zoek maar eens voeding waar geen suiker inzit.

Wat mag niet:

- Chocolade, koekjes, snoepjes en andere zoete snacks
- Geen brood
- Geen softdrink en geen alcohol
- Geen suiker vervangers.
- ...

Ik hoop zo niet alleen van mijn suikerverslaving af te geraken, maar ook mijn lichaam eens een goede detox te geven. Ik ga proberen zo nauwkeurig mogelijk een logboek bij te houden en zien wat het me opbrengt, welke voordelen het bevat maar misschien ook nadelen, wie weet.

En vooral, hoe ik het vol...

Hopelijk krijg ik jullie steun en zijn jullie benieuwd om te lezen wat zal volgen.
Zoete groetjes ;p

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Update.

De maand is voorbij en ik geef direct toe, ik ben verre van geslaagd.
Elk product die ik vastnam leek wel in een of andere vorm toegevoegde suikers te bevatten.

DRANK: 
Ik dronk meestal maar 1 à 2 glazen fris per dag, voor de rest dronk ik in het algemeen thee of koffie en water.  Bij deze uitdaging schrapte ik de frisdrank en voegde ik geen suiker meer in mijn koffie of thee. Het was makkelijk.

GERECHTEN:
Alles wat ik vastnam leek toegevoegde suikers te bevatten. Blikje tomatenpuree, in bepaalde vleessoorten, groenten in blikjes,.... Eigenlijk alles wat niet biologisch was (en dan nog is het geen garantie dat er geen suikers inzitten). Groenten vervangen door verse groeten zou geen probleem zijn en ik kon gewoon meer biologisch gaan kopen, tot ik in de winkel aankwam, mijn boodschappenkar verdubbelde van prijs omdat er 'BIO' op het pakje stond of omdat het 'vers' was. Schandalig vond ik het en daar stopte voor mij de uitdaging.

SNACKS:

Ik probeerde om minder te snoepen. Ik eet zoiezo al veel fruit (min 2stuks per dag0) maar ik geef toe dat ik verslaafd ben aan chocolade. Verminderen was moeilijk, maar ik ondekte een patroon, ik ben emo/bored eater. Vanaf dan heb ik besloten om mij meer te gaan bezighouden.

BESLUIT:
Waarschijnlijk zou deze uitdaging voor vele geen enkel probleem zijn, maar je moet erin investeren, biologische producten kosten schandalig duur, maar ik heb er toch uit geleerd en heb toch enkele aanpassingen gedaan.

Brood maak ik zelf en die maak ik zonder suiker. Veel charcuterie of boter eet ik eigenlijk niet, maar ik probeer nu meer verse groenten mee te gebruiken tijdens mijn lunch.

Ik drink nog steeds geen frisdrank thuis, ik blijf aan mijn water, koffie en thee zonder suiker en dit zonder probleem.

Chocolade zal ik nooit volledig kunnen bannen, maar ik ga me nu sneller proberen afleiden, als ik afgeleid ben zal ik minder willn grijpen naar chocolade. Ook neem ik nu zwarte chocolade in huis.

Een mens heeft  suiker nodig, 6 klontjes per dag en hoewel het soms verontrustend is hoeveel suiker er in bepaalde voeding is, ga ik niet als een freak alles gaan checken.

14 Producten waar vreemd genoeg suiker in zit


1 Brood
2 Vleeswaren
3 Honing
4 Ketchup
5 Mayonaise
6 Fruit in blik
7 Fruitsap
8 Appelmoes
9 Augurken
10 Toastjes, borrelnootjes en chips
11 Oplosthee
12 Soep
13 Kant en klaarmaaltijden
14 Sausjes

Wil je weten wat suiker met je doet?
Manuel ging het suikerexperiment aan.


Vond je dit nuttig of leuk, deel dit bericht. Sharing is Caring. Bedankt
Simple YulEnTintje OYV
Nuttige blog, bij kwam het niet in gedachten dat als ik een suikervrije week of zo wil, moet ik ook brood laten liggen.
04-08-2017 22:43
04-08-2017 22:43 • Reageer
Ellie B
Heel goed blog
02-08-2017 08:44
02-08-2017 08:44 • Reageer
Ellie B
2e 25yp van de 100
02-08-2017 08:43
02-08-2017 08:43 • Reageer
My tiny paleo kitchen
Leuke blog. Zou je het erg vinden als ik hierop inpikken met een blogpost van mij? Met vermelding van jouw post natuurlijk. Ik leef namelijk al een heel tijdje suikervrij en heb wat tips en recepten enz weten te verzamelen. ;-)
05-07-2017 15:52
05-07-2017 15:52 • 1 reactie • Reageer
Darvina
Totaal geen probleem in tegendeel, ik vind het een geweldig idee, als je blog af is lees ik hem graag
05-07-2017 16:11
05-07-2017 16:11 • Reageer
An
dit lijkt mij heel moeilijk ik ben er verslaafd aan jam suiker
03-07-2017 16:51
03-07-2017 16:51 • Reageer
Gitta Malais
Super initiatief, ikzelf doe het al sinds februari en het bevalt prima. Ik voel me beter en heb veel meer energie.
05-06-2017 14:36
05-06-2017 14:36 • Reageer
Ditisveer
Ik ben zeker nieuwsgierig! Hoop dat het je lukt en dat je ons op de hoogte houd!
03-06-2017 21:23
03-06-2017 21:23 • Reageer
lekkerereceptenvoor2
Heel veel succes!
03-06-2017 16:17
03-06-2017 16:17 • Reageer