Wat doe je dan zo een hele dag....

Wat doe je dan zo een hele dag....


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Sinds november ben ik voltijds thuis wegens mijn ziekte. Sindsdien is mijn gezondheid spijtig genoeg erg achteruit gegaan en de laatste weken nog meer.  De laatste tijd slaap ik amper nog wegens de pijn, waardoor, ik geef het toe, mijn humeur er ook onder gaat lijden. Toch probeer ik, dit niet op mijn man af te reageren.

Een tijd geleden werd ik wat depressief, omdat ik vroeger zeer actief was en ik nu steeds meer moest laten. Vaak kreeg ik dan ook de vraag "wat doe je dan zo een hele dag thuis,..."

Ik deed aan bag boxing, bijleren, tekenen, schilderen schrijven,.... en stil aan moest ik alles laten liggen. De box zak werd verkocht, de potloden en penselen werden opgeborgen want mijn handen willen niet meer zo soepel mee werken, ook de schriften waarin ik kort verhalen, gedichten en gedachten schreef, deed ik in de kast. Vroeger had ik een mooi geschrift en nu kan ik het amper nog lezen. Het lijkt gek, is het niet? Maar het is nu eenmaal de realiteit.

Elk jaar stuur ik nog kerstkaartjes, vroeger maakte ik ze allemaal zelf, omdat het minder goed ging, kocht ik 3 jaar geleden de kaarten, maar schreef nog steeds een mooi gedicht, vorig jaar waren de kaarten gekocht en schreef ik enkel "fijne feestdagen van ons".  Mijn vader belde om ons te bedanken voor het kaartje en vroeg of mijn man ze dit jaar had geschreven, het was mijn handschrift niet. Ik moest helaas toegeven dat ik ze had geschreven....

Mijn man zag dat ik eronder door ging, ik had geen zin om te lezen, te leren of wat dan ook. Toch vond hij dat ik dringend een nieuwe hobby moest vinden. Iets dat ik leuk zou vinden, maar waar ik niet teveel "handwerk" aan heb.

Op een ochtend, zapte ik op televisie en kwam ineens op een documentaire over glasmakers. Ik vond het fascinerend en begon te zoeken of je thuis in de microgolf glas kon smelten. Na wat opzoekingen vond ik ineens mijn nieuwe hobby, glas juwelen maken. 

Iets later begon ik mijn facebook pagina, waar ik de stukken op  tentoonstel en verkoop; Soiléir Jewelry. Het is de laatste tijd wat rustig op de pagina, maar ik ga er binnenkort zeker weer leven inblazen. Ondertussen probeer ik ook andere soorten juwelen te maken. In de toekomst hoop ik weer te mogen werken en een opleiding goudsmid te volgen.Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (14 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Wat leuk dat je opnieuw iets gevonden hebt, Soiléir Jewelry, het klinkt oh zo professionel. Ik heb het vermoeden dat je een weegschaal van horoscoop bent, die zijn zeer creatief en zullen steeds iets bijzonders maken met de mogelijkheden die er zijn. Go for it girl.
| 23:27 |
Bedankt, ik ben geen weegschaal van horoscoop,, maar niet ver van, ik ben Maagd 20 september. Mijn creativiteit komt veel in mijn familie voor. Mijn grootvader was beeldhouwer en heeft verschillende opdrachten gedaan in België, Frankrijk en Rusland. In België o.a. De Gilles van Binche. Ook mijn grootmoeder is kunstenaar. Ben er trots op. Soléir betekend 'helder' in het Iers. Volgend jaar begin in normaal een cursus goudsmid en ik hoop zo creatief te kunnen blijven en er mijn werk van te maken
| 12:41 |
Wauw mooi zeg
| 17:40 |
Heel erg leuk!
| 21:17 |
Wat een geweldige creaties.
| 08:36 |
Wat leuk...goed dat je weer wat leuks hebt gevonden. Fusen is ook heel leuk.
Ik weet het maar al te goed. Deed zelf glaskralen branden en heb dit helaas op moeten geven. Doe nu ook glasfusen, maar niet in de hotpot. Ik heb een kleine glasoven waar ik dus ook schaaltjes en waxine lichtje en zo in kan maken. ....Heel veel suc6
| 07:57 |
Mooi hoor! Ik doe ook een cursus edelsmeden en ben ook graag creatief bezig. Het is helaas vaak een kwestie van tijd tekort.
| 12:09 |
Oja, dat hondenpootje is trouwens helemaal geweldig!!!
| 12:14 |
Bedankt :)
| 15:29 |
Ik begrijp het helemaal helaas, eerder was ik bezig met mijn opleiding verpleegkunde waarin al mijn tijd kroop. Buitenuit ging ik nog kilometers met de hond wandelen en meetings organiseren. Helaas is dat allemaal weggevallen. Nu ik alleen woon heb ik het knutselen ook opgepakt, met zo goedkoop mogelijke materialen of afval. En ik maak er een sport van om zo goedkoop mogelijk te winkelen met kortingsbonnen. Hopelijk breken voor jou snel betere tijden aan!!
| 12:14 |
Ik tracht ook zo goedkoop mogelijk te winkelen. de hypothecaire lening neemt een grote hap en we moeten (be)sparen om te kunnen renoveren. Couponing e.d. worden idd een echte sport :)
| 15:31 |
Mocht je in Belgie wonen, ik heb er een blog over geschreven over hoe je hier goed kunt besparen met bonnetjes. Ik heb je facebookpagina ook geliket.
| 15:35 |
Jaaa ik woon in België :) staat het op de yoors je blog? geniaal :) en merci voor het liken
| 15:41 |
yoo.rs/sarientje/blog/winkelen-met-bonnetjes-1490893558.html?Ysid=39607 hier heb ik al veel mee bespaard! Vaak de rekening gehalveerd en nog een mooie stock aangelegt voor mezelf en uitgedeeld aan mijn ouders.
| 15:45 |
nou kijk wat leuk nu heb je ineens een mooie hobby en ik zie zelfs een uitdaging opleiding goudsmid. Top!!
| 23:40 |
Ja inderdaad, ik wilde altijd al iets creatiefs als beroep, maar mijn grootouders van moederskant vonden dat geen goed idee :) spijtig mijn grootmoeder en overgrootouders aan vaders kant waren allemaal kunstenaars.
| 10:59 |
nou dat je veel creatief bloed hebt is wel duidelijk als ik zie wat je al gemaakt hebt. Heel erg jammer dat het onderdrukt is bij jou vroeger maar....het is nog niet te laat toch!! Ga der voor meis!!
| 15:07 |
Dat lijkt me een hele leuke hobby. Misschien kun je er hier ok wat meer foto's van plaatsten en een uitleg geven hoe je het maakt.
| 21:33 |
Kan is inderdaad eens doen. Ik zal er zeker werk van maken
| 10:59 |
Lijkt me leuk om op die manier met glas te werken. Gewoon in een normale huis-tuin-en keuken magnetron?
| 18:09 |
Ja, de simpelste magnetron is zelf de beste :)
| 20:02 |
Mooi! Lijkt me erg spannend om te doen.
| 17:47 |
zeer fijn om te doen
| 20:02 |
Heerlijk dat je dit dus wel blijkt te kunnen, t geeft de burger moed en t is nog leuk ook
| 16:43 |
Dat is inderdaad zo :)
| 17:15 |
Leuk! Unieke en mooie juweeltjes... :)
| 16:22 |
bedankt :)
| 16:24 |
Wat mooi, hoe doe je het (bijv) blauwe)
| 16:02 |
Wel eerst en vooral heb ik mij een hotpot aangeschaft, het fungeert als oventje. Het gaat in de microgolf en in die hotpot wordt het dan 800°c. Het is speciaal glas, je kan niet eenderd welk glas gebruiken :) De blauwe met de belletjes is aan de hand van poeder, het poeder vormt de belletjes.
| 16:12 |
Echt wel heel mooi, en apart
| 16:18 |
bedankt
| 16:24 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen