×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
MST can therapie

MST can therapie


Het is weer zover, vandaag komt de MST can therapeute weer voor anderhalf uur. Ze komt zo drie keer per week.


Wat is MST can? MST is een intensieve vorm van therapie. Een therapeut komt 9 maanden in jouw gezin, samen met een maatschappelijk werkster en een kinderpsychiater. Ze zijn erop gericht om het gezin weer op de rit te krijgen. Vaak is er sprake van misbruik, verwaarlozing of sexueel geweld. Dit was bij ons niet het geval maar ze gaan proberen om alle losse hulpverlening te vervangen en overbodig te maken.

Ze maken regelmatig fits. Dat zijn cirkels waarin het probleem beschreven staat. Daarom heen komen drivers, dat zijn factoren die te maken hebben met het probleem. Werkt erg inzichtelijk en je begrijpt waardoor je op een bepaalde manier reageert.

Daarnaast is er traumatherapie, waarvoor eerst vragenlijsten ingevuld moeten worden. Dit is best heftig, omdat je wordt geconfronteerd met jouw trauma maar er wordt niets gelijk opgelost.

Daar ligt wel mijn frustratie : er wordt gepeuterd en geprikt maar het duurt wel lang voor ze bij de kern van het hele probleem komen.

Ze werken met het hele gezin, nemen veiligheidschecks af en onderzoeken alles. Dit is niet altijd fijn en leuk om te horen. Je denkt dat je het behoorlijk goed doet als ouder, maar dan merk je dat er behoorlijk wat aan schort. Ik dacht dat ik mijn kind op een goede manier grootbracht, maar ook pubers moeten aan strenge regels voldoen.

Ik weet dat het goed voor ons gaat zijn, als gezin en voor mij persoonlijk. Ik schrijf dit nu omdat de therapeute bezig is om met mijn man een traumacheck te doen. Heb er even de pest in, want er zou al lang begonnen zijn met mijn traumatherapie, maar ik moet wachten tot het volgens hun normen veilig is.

Merk dat ik vooral van me aan het afschrijven ben, het besef dat het goed is ergens maar de frustratie over de regels en dat alles via bepaalde standaard moet gaan. Zonder te kijken naar wat wij daadwerkelijk willen. Maar ik geloof zeker dat het een goede manier van werken is, alleen moet dat nog even doordringen.
conny_vdveen
Weet je zeker dat t dan de juiste therapie voor jou en jou gezin is? En daarnaast is met jou en jou manier van opvoeden niks mis. Jij hebt t gedaan met de tools die je had en hebt met je hart op de juiste plaats voor je kids gezorgd daar is niks fout aan! Laat je niks aanpraten. Dat je dingen nu misschien wat anders wil doen is punt 2.  Ik heb veel negatieve ervaring met zorgverleners.  Te veel. Ben vaak met mijn neus door de stront gehaald. Pas op wat je doet. Voor je het weet heb je de raad van kinderbescherming op je deurmat terwijl er niks aan de hand is. Handel vanuit je hart. Voel of t goed voelt.  En wees ten alle tijde alert met wat er gebeurt. Bedenk altijd wat hebben wij nodig. Niet wat willen zij of wat denken zij wat ik nodig heb. Heel veel succes 😘
14-08-2018 10:45
14-08-2018 10:45 • 1 reactie • Reageer
Medium Doreen
Dank je wel lieverd.
17-08-2018 15:56
17-08-2018 15:56 • Reageer