×

Yoors


Inloggen
×

Yoors


#

0 volgers
notifications_noneadd
Mooi van lelijkheid !

Mooi van lelijkheid !


Mocht het nog niet duidelijk zijn, ja ik houd van auto's, erg veel en ik kan denk ik een hele vakantie vullen met alleen maar autogerelateerde bezigheden. Van museumbezoek tot fotografie, van autosport tot auto's tekenen in de voortent (deed ik vroeger wel eens op vakantie).

Het kan mij niet gek genoeg gaan en ik vind het al leuk, mooi, prachtig en bizar. Er zijn maar weinig merken of modellen die mij niets doen. Nouja.. 2 merken dan die ik het laagst heb zitten. Opel en Toyota hebben naar mijn gevoel het minste passie in hun ontwerpen zitten, al lijkt Toyota soms toch leuke dingen te kunnen maken.


Image title

Zoals de titel ook zegt, Mooi van lelijkheid, ben ik ook wel gek designs waar anderen mensen vinden dat ze spuuglelijk zijn. De Fiat Multipla is daarbij natuurlijk het makkelijkste voorbeeld. Het is wat mij betreft de rijdende middelvinger. Die voor je.. Het is gewoon een goede auto, ziet er belachelijk uit? Maar hij heeft tenminste wel een originele vormgeving, vrolijk word ik er van, belachelijk veel binnenruimte heeft ie ook en de diesels, JTD's , zijn verbluffend fijne machientjes om mee te rijden.


Image title

Goed, laat ik er dan toch een Toyota bij pakken. De Yaris kent iedereen wel, minder bekend is de Yaris Verso. Zelf rijdt ik de Daihatsu YRV, wat het zusje is van de Verso en net wat gunstiger geprijsd is, Toyota techniek voor Skoda prijzen zeg ik dan. Is ie mooi? Nee, guitig is het beste woord ervoor denk ik. Een soort van mini Previa met een Disney smoeltje. Dan maar gelijk even naar mijn eigen wagentje, de Daihatsu YRV, ook gekozen vanwege zijn uiterlijk en ook zijn chromen onderlip :


YRV op vakantie - Groot voordeel is zijn kleine draaicirkel ! En een klimgeit zo is gebleken.

"Beugelbekkie" wilde ik hem noemen, omdat ik vaak mijn auto's een naam geef. Helaas had mijn vriend een betere bijnaam voor hem. Hij gaat nu door het leven als Bushokje. Blijkbaar val ik ook voor de wat blokkerige vierwielers. Vóórdat ik de YRV kocht, had ik een ander blokkerig, lelijk gek ding voor de deur staan. Een Suzuki Alto uit 2000. Maar wel met een roldakje !! Super leuk lelijk (maar vrolijk) ding !Image title


Ook deze Alto kreeg al snel een naam van mij. De bumpers hield ik mooi zwart met wat siliconen spray. Op internet vond ik zwarte wieldoppen met een rood randje. En dus kreeg hij de naam Hommel. De Nederlandse variant van BumbleBee uit Transformers, zo ongeveer. Enorm veel plezier van het bakkie gehad en ik mis hem nog steeds.


Image title

Terug on topic, mooi van lelijkheid is bijvoorbeeld ook de BMW Z3 M coupe. Bruut vooral.. 100% Duitse lompigheid. Ik vind hem gaaf, ik wil hem graag een keer rijden, maar zal er wel nooit van komen. Maar wel dus een echte kandidaat die deze titel met trots kan dragen. Zijn opvolger, de Z4 coupe is ook mooi, maar niet lelijk meer. Dus ook niet terecht om hiervan een plaatje te posten.Image title


Ook zeker het vermelden waard, is de Mega Tjaffer. Een super kek strandwagentje. Mooi is hij zeker niet..echt lelijk ook weer niet, maar echt design kan je het ook weer niet noemen. De motorkap is bovenop de auto gelegd, later zijn de lichten er in getekend en óh verrek laten we het dak niet vergeten. Wat resulteert in verschillende creaties die je op de Tjaffer kan zetten. Of je nu een 3 deurs hatchback wilt of een pickup of een stationwagen.. Het kan bij de Tjaffer.


Image title

Nu ga ik een beetje buiten mijn boekje, want lelijk vind ik de volgende wagen echt niet, ik heb alleen van anderen begrepen dat ik gek ben en geen smaak heb, dus ik neem aan dat deze auto hierboven dan toch lelijk is?

Volkswagen heeft veel klassiekers op zijn naam, de meesten op het onderste van de VW kever. Maar wat velen niet weten is dat VW do Brasil ook een soort 'muscle car' heeft gemaakt op basis van diezelfde kever. Dit is de Volkswagen SP2. Toen ik hem de eerste keer zag, dacht ik "Wat een gave kitar..".

Maar hij bleek echt zo gemaakt te worden. Kenners zullen de koplampen van de 412 herkennen, ik vind het vooral een erg goed gelukt ontwerp en 1 van de mooiste auto's die in Brazilië gemaakt is.. (ook niet moeilijk, de rest is echt fout lelijk). Goede exemplaren gaan allemaal naar Europa geëxporteerd de komende jaren en worden alleen maar meer meer meer waard. Beetje het zelfde verhaal als de T1 Transporter.

Dat is nog eens leuk beleggen = wees er snel bij ;-) *misschien ook een leuk onderwerp voor volgende auto blog*


Edit : Ik ben even door mijn lelijke eendjes heen.. Maar zal worden aangevuld met nog meer voorbeelden van lelijke schoonheden (naar eigen smaak dan).
 Yolande Schemer
Het is niet mijn smaak in ieder geval. Wel jammer dat ze zulke wagens maken.
11-02-2016 13:49
11-02-2016 13:49 • Reageer
Nailfinity
De Fiat Multipla vind ik verschrikkelijk. Ik heb ooit een regenachtige wandeling naar de bus verkozen boven een lift naar huis in een Multipla hihi De Volkswagen Golf vind ik ook vreselijk. Zelf vind ik de Aston Martin DB5 en de Jaquar E-Type heel erg mooi. Ik rij al heel mijn leven Italiaanse auto's, eigenlijk altijd Alfa Romeo met een uitstapje naar een Fiat Abarth en nu weer terug naar een 156 V6.
07-01-2016 20:47
07-01-2016 20:47 • 1 reactie • Reageer
Meike
Zozo.. jij hebt smaak :D Ik heb 'slechts' 2 italianen gereden tot nu toe. Mijn allereerste autootje was een Innocenti DeTomaso (1984) die ik samen met mijn vader kocht. Ik had mijn rijdbewijs nog niet, maar heb er wel een paar keer in gereden. Hij roestte erg hard en heb hem nóg voordat ik rijbewijs had, weg moeten doen. Mijn 2e italiaan wel betere herinneringen aan. Een Alfa Romeo 145 in de mooie kleur Azzuro Fantasia. Lekker autootje om mee te rijden, altijd spijt van gehad deze verkocht te hebben. Maarja, te duur in brandstof en wegenbelasting toendertijd.
07-01-2016 21:06
07-01-2016 21:06 • 1 reactie • Reageer
RedM92
Lange blog, maar wel interessant met mooie plaatjes.
03-01-2016 18:45
03-01-2016 18:45 • Reageer
Mandy de Beer
Sommige auto's uit dit lijstje vind ik nog best mooi eigenlijk! Maar de Fiat Multipla blijf ik lelijk vinden ;)
03-01-2016 18:42
03-01-2016 18:42 • Reageer
ka4fr
Ik wil gewoon een auto die het doet. En een mooie kleur heeft.
31-12-2015 10:51
31-12-2015 10:51 • Reageer
Wendy
Mooi en lelijk zijn subjectief dus ....
30-12-2015 21:40
30-12-2015 21:40 • Reageer
Arno van den Kieboom
De oude kever is en blijft mijn favoriet
30-12-2015 19:12
30-12-2015 19:12 • Reageer
Henkjan de Krijger
Leuke post zeg ! Goeie insteek. Ik ga zelf altijd voor mooi :) Saab 900 classic cabrio en een porsche 964 wide body :) is mn oude liefde. Saab heb ik niet meer. Te onbetrouwbaar.
30-12-2015 16:08
30-12-2015 16:08 • 1 reactie • Reageer
Meike
Onbetrouwbaar heeft ook zijn charmes.. Ik kom uit een gezin waar veel Citroën gereden werd, dus ik weet precies wat je bedoeld, maar toch, passie en enige liefde voor het merk blijft er altijd bestaan ! Ik zag laatst van de laatste Saab 9-5 een estate rijden. 1 van de 200 op NL's kenteken ! Wat een stoer ding !
30-12-2015 18:20
30-12-2015 18:20 • Reageer
lekkerereceptenvoor2
Ik heb een tjaffer gehad in legergroen. Zo gaaf, maar zo onveilig haha. Zelf ben ik ook gek van auto's. Meneer de fotograaf zegt je zou wat dat betreft een man kunnen zijn. Ik ben gek op jeep-achtige auto's. Momenteel heb ik een outlander. Inderdaad ik, meneer rijd mee hahaha. Mijn (kuch) natte droom qua auto is een Mercedes M.
30-12-2015 15:25
30-12-2015 15:25 • 1 reactie • Reageer
Meike
Tja, mijn Altootje was ook niet echt het toonbeeld van veiligheid en betrouwbaarheid, al deed hij het goed, je voelt je toch als een soort rijdende servieskast op de weg.. alles kan stuk en bij minste/geringste aanrijding is het wagentje totall los. Dus rijd je er veiliger mee. Dat heb ik dan liever dan al die lease-lullo's die in deze periode met winterbanden rijden. Een soort van schijnveiligheid, want zodra het glad en gevaarlijk word, zijn het ook regelmatig de leaserts die hem tegen een boom of vangrail parkeren.
30-12-2015 18:23
30-12-2015 18:23 • 1 reactie • Reageer
Soberana
Leuk artikel. Wij hebben onze laatste auto weggedaan toen we met pensioen gingen (de andere ging gelijk met het 2e kind de deur uit). Ik heb mijn auto's altijd beoordeeld op comfort, veiligheid en grootte, niet op 'looks'. Chevrolet Blazer was 1 van mijn favorieten.
30-12-2015 14:39
30-12-2015 14:39 • Reageer
Ingrid Tips en meer
Wat een leuk vrolijk artikel. Je enthousiasme spat er van af :)
30-12-2015 13:07
30-12-2015 13:07 • Reageer