×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
Blog over paarden


Hallo allemaal, zoals ik eerder had belooft hier een blog over de paarden.

Ik heb een aantal dagen geleden jullie een kijkje in mijn leven laten nemen maar nu ga ik jullie vertellen wat ik meestal bij de paarden doe.

als eerste wil ik jullie vertellen dat ik 2 paarden verzorg waarvan er 1tje op stal staat omdat deze kreupel is.


 

Meestal heb ik een vast patroon hoe ik alles doe.

Meestal ben ik rond 19:00 uur op stal wat doe ik dan als ik aan kom. Ik pak wat drinken en ga eerst even wat drinken voor dat ik echt aan de slag ga, Vervolgens pak ik al me spullen.

Wat heb ik allemaal nodig:   poetskist waar de borstels in zitten, halster, hoofdstel, zadel, me cap handschoenen, laarzen.

Wat zit er nou allemaal in een poetskist: Waarschijnlijk zijn veel mensen nieuwsgierig naar wat er in een poetskist zit, Hier zitten borstels in, er zit meestal altijd 1 harde borstel 1 zachte borstel en een hoeven krabber en mannenkam. Meestal heb je ook een rosborstel, ik zal hier onder een foto zetten zodat jullie een idee krijgen met wat er in zit. sommige mensen hebben er ook een spons in zitten en stiekjes voor in de mannen en een potje met hoef olie


 
 

een hoofdstel een halster een zadel hebben mensen wel eens van gehoord maar ook hier van zal ik even een foto neer zetten zodat jullie een beeld krijgen:

dit is een halster. de meeste paarden hebben dus een halster om in de wei en in de stal. hier mee kun je het paard verplaatsen

dit is een zadel. als je op een paard gaat rijden leg je dit op de rug onder het zadel leg je een dekje die hier speciaal voor zijn.  hier bij hoort nog een singel en beugels

dit is een hoofdstel. als je gaat rijden hebben de meeste paarden een hoofdstel aan het hoofdstel hoort ook nog een bit maar je heb mensen die zonder bit rijden

 

als ik dus al me spullen gepakt heb, loop ik naar de wei waar me paard staat, dan pak ik deze bij het halster en een halster touw en neem ik haar mee naar de poetsplaats, hier doe ik haar borstelen en opzadelen. Ik loop vanuit de poetsplaats naar de bak en hier ga ik 30 tot 45 minuten rijden. meestal ga ik eerst even stappen 5 tot 10 minuten en daarna ga ik draven en galopperen en tussen door ga ik ook nog stappen. meestal met mooi weer ga ik na het rijden altijd even naar buiten. als ik klaar ben met rijden zadel ik het paard weer af en geef ik het paard eten, en na het eten zet ik het paard weer terug in de wei.

 

als ik met haar klaar ben ga ik me andere paard uit stal halen en deze zet ook op de poetsplaats, en dan ga ik eerst haar stal uitmesten en daarna ga ik haar altijd borstelen.

het paardje staat op stal dus ik kan niet veel met haar doen omdat ze kreupel is

dit houdt in dat ze heel mank loopt waardoor ze niks kan doen ( ze mag niet belast worden)

als ik dit allemaal gedaan zet ik het paard weer in zijn stal en geef ik haar ook iets te eten.

vervolgens ruim ik me spullen op veeg ik de poetsplaats aan en drink ik nog iets en dan ga ik meestal tussen 21:00 uur en 21:15 uur naar huis.


 

ik hoop dat jullie genoten hebben!

En na aanleiding van me blog over wat ik in het dagelijks leven doe ook een kijkje gehad te hebben in wat ik bij de paarden.


dikke knuffel!!
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts