×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Onrust in lijf en leden!?

Onrust in lijf en leden!?


Al een aantal jaar worstel ik met mijn lichaam. Een gevoelig lichaam dat bij het minste geringste uit balans raakt en mij een onrustig gevoel geeft, vervelende jeuk en hoofdpijn bezorgt, mijn buik laat steken en mij laat afvallen.

Klinkt dit bekend?

Op mijn zoektocht naar de oorzaken en oplossingen hiervoor ben ik een aantal dingen tegengekomen die ik graag met zoveel mogelijk mensen deel. Ik ben waarschijnlijk niet de enige en kan anderen misschien wat uitzoektijd besparen. Het lijkt me overbodig te melden dat het raadplegen van een huisarts bovenaan de lijst moet staan, maar, die weten niet alles.

Peulen en gluten (tijdelijk) vermijden, brengt rust

Ik ben erachter gekomen dat gluten en peulen niet goed zijn voor mij en een groot deel van mijn onrust veroorzaken. Door het schrappen van deze ingrediënten werden m'n darmen rustiger, hield ik veel meer energie over en voelde ik mij dus ook fijner. M'n huid, die door een schimmelinfectie pigment verloor, werd rustiger. De jeuk verdween grotendeels.

Koffie en groene thee; liever niet meer na 12.00 uur

Koffie is voor mij een onruststoker. Hoe graag ik ook geniet van een lekker bakkie, ik laat ze zo vaak mogelijk staan als ik een goede nachtrust wil en geen last wil krijgen van een overprikkelde darm. 1 heerlijke kop rond 11.00 uur (na het ontgiftingsproces van het lichaam) gaat goed. Ik geniet er nu ook echt van, een voordeel als je 'maar' 1 kopje drinkt per dag. Weetje: In China is de gemiddelde consumptie 5 kopjes per jaar! Dat helpt relativeren :-).

Groene thee, heerlijk! Maar ik houd het bij maximaal 2 kopjes, in de ochtend. Ook hiervan slaap ik moeilijk of onrustig. Dit geldt ook voor pure chocolade; maximaal 2 blokjes per dag.

Een beetje noten, niet te veel

Met noten heb ik geleerd uit te kijken. Een paar nootjes (letterlijk) gaat goed, een quiche met een bodem van amandelmeel gaat fout. Let op met pinda's. Pinda's zijn namelijk geen noten, maar peulvruchten. (Zie hierboven)

Lactose, lekker links laten liggen

Dan hebben we nog lactose... Belegen tot oude kaas bevat geen lactose, dus dat gaat goed. Geitenkaas gaat ook goed. De rest laat ik lekker liggen.Als je melk wilt vervangen en last hebt van gluten en peulen zou ik amandelmelk of kokosmelk aanraden. Soja is namelijk een peulvrucht en zal dus ook hoogstwaarschijnlijk prikkelend werken. Bij mij in ieder geval wel. Dit geldt overigens ook voor havermelk.

De huid als graadmeter

Het is goed te weten dat je huid vaak laat zien dat er iets mis is. Om een klein voorbeeld te noemen... Als mijn dochter een pukkel heeft, wat overigens weinig voorkomt, vraag ik altijd wat voor 'crap' ze binnen heeft gekregen. Meestal heeft ze iets op wat eigenlijk niet in haar lichaam thuis hoort. Als ik twee glaasjes wijn drink, krijg ik rode vlekjes in mijn gezicht, Etc.

Wat dan wel?

"Wat eet je dan nog wel?" Is een vraag die ik veel hoor. Groenten en fruit :-)! Vooral groene groenten als sla, boerenkool, spinazie etc., gefermenteerde groenten (zuurkool voornamelijk), tomaten, paprika's, pompoen, bietjes, courgettes etc. gaan erg goed. Veelal gecombineerd met ei en meelsoorten zonder gluten. Er zijn genoeg heerlijke paleo recepten te vinden die ook nog eens erg gezond zijn. Mijn zusje is mijn grootste inspirator geweest; ik zal binnenkort wat verwijzingen naar recepten opnemen in mijn blog. Kan ik mooi de inspiratie doorgeven :-). O.a. Via pinterest kun je zelf ook al veel vinden; mocht je niet kunnen wachten, wat ik mij heel goed kan voorstellen.

Bioresonantie als radar bij de zoektocht

Wat mij heeft geholpen bij het bevestigen van de voedingsmiddelen waar mijn lijf niet blij van wordt, is bioresonantie. Bij deze methode kun je laten meten waar jouw lichaam goed of slecht op reageert. In de regio Den Haag zit Jos Malherbe in Naaldwijk die voor mij bijzonder goed werk heeft verricht. Ik ben hem nog steeds erg dankbaar voor zijn hulp op mijn zoektocht naar balans.

Gezonde darmen kookboek

Het gezonde darmen kookboek van Christine Bailey heeft mij ook ontzettend geholpen om inzicht te krijgen in de werking van mijn lichaam. Ik heb lang niet alles gedaan wat in het kookboek staat, simpelweg omdat veel ingrediënten duur zijn en ik ten aanzien van budget keuzes moet maken, maar de principes zijn helder en hebben mij houvast gegeven.

Een lifestyle die het doorzetten waard is; 1 dag tegelijk

Ik weet dat het niet makkelijk is om je levensstijl drastisch te veranderen en dat de verleiding van bijvoorbeeld een lekker broodje altijd op de loer ligt. Maar, als je eenmaal ervaart wat de gevolgen zijn, kun je bewustere keuzes maken. Wil niet zeggen dat je nooit meer zoiets lekkers kunt eten als bijvoorbeeld een broodje kaas, maar dan weet je dat je lichaam even een paar dagen van slag kan zijn. Dan pak je daarna gewoon weer de draad op. Tenminste, zo doe ik het, 1 dag tegelijk :-). Ik kan inmiddels melden dat ik de afgelopen 2 weken zo nu en dan een broodje heb gegeten zonder daar last van te hebben; er is dus (hoop op) vooruitgang :-).

Ik hoop dat ik met dit blog wat aanknopingspunten heb gegeven aan eenieder die ongemakken in het lichaam ervaart.

Sterkte en veel succes met deze tips!

Ik hoor/lees graag jullie reacties.

Veel liefs,

Miranda


Candy
Heeft die bioresonantie echt de oplossing gebracht? Ik heb hier iem in de buurt die dat doet.Ik zit ook met een aantal vragen/problemen waar ik eindelijk eens een antwoord op wil vinden
20-03-2017 21:46
20-03-2017 21:46 • 1 reactie • Reageer
meliving
Voor mij wel. Die van 'mij' werkt met apparatuur die de energie in de meridianen meet, waarmee hij precies kan zien waar de blokkades zitten en waar die mogelijkerwijs door veroorzaakt cq verholpen kunnen worden. Hij doet homeopathie ernaast en weet ontzettend veel. Ik zou jouw specifieke hulpvraag met deze informatie bij diegene neerleggen en vragen hoe hij meet en wat hij precies meet. Meten is weten :-).
20-03-2017 21:51
20-03-2017 21:51 • 1 reactie • Reageer