×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Ik doe mee! #vetfit

Ik doe mee! #vetfit


Gisteren was de eerste aflevering te zien van Vet Fit op SBS 6. Hierin gaan 6 bekende Nederlanders de strijd aan om af te vallen, maar vooral om fitter te worden. Je kan de app downloaden en zoals ik uit de uitzending begreep hebben ruim 13000 mensen zich op gegeven om mee te doen aan deze uitdaging. In 100 dagen Vet Fit.

Ik zelf heb de app niet gedownload. Maar stiekem doe ik mee. Na mijn laatste baby ben ik alles behalve blij met mijn lijf. Ik heb nog de nodige overtollige kilo's mee te zuilen (ik val dus door borstvoeding echt niet af) en ben zo stijf als een hark. Lichamelijk ondervind ik na deze zwangerschap en bevalling de nodige drama... Mijn bekkenbodem is niet meer wat het geweest is (nee ik plas gelukkig niet zomaar in mijn broek) en alles maar dan ook alles in mijn rug, nek en schouders doet pijn. Uitstraling naar mijn been waardoor ik na een klein stukje lopen ga slepen. Zelfs zwemmen op mijn buik is een grote uitdaging. Na 2 baantjes schiet de pijn door mijn rug, straalt door naar mijn linkerbeen waardoor zwemmen eerder pijnlijk is dan fijn. Rugzwemmen daar in tegen is wel goed te doen!

help

Lengte: 170 cm
Gewicht: 79,8 kg
BMI: 27,6
Je ideale gewicht: Tussen de 65 en 70.8 kg

Daar gaan we dan!


Volgens de berekening ben ik 9 kilo te zwaar. Deze 9 kilo's moeten er dan ook op zijn minst af. Zou het me gaan lukken om in ieder geval in 100 dagen die 9 kilo kwijt te zijn?

In mijn geval kan ik niet op echt op dieet. Ik geef volledig borstvoeding en heb daarom zo naar behoren 500 calorieën meer nodig per dag dan normaal (in totaal 2500). Die 500 calorieën zorgen ervoor dat de productie goed blijft lopen en je baby voldoende groeit.  - en ja mijn baby zelf voeden is belangrijker dan mijn gevoel over mijn eigen lichaam - Wat ik dus vooral moet laten is het snoepen tussendoor en mijn gelieve glas cola vaarwel zeggen. 

Ik ga dus niet echt op dieet. Maar ik ga wel proberen gezonder te leven en te eten. Ik ben namelijk enorm cola verslaafd. Elke dag drink ik minimaal 2 glazen cola. En in het weekend met gemak een fles per dag. Het eerste wat ik dus ga veranderen is minimaliseren op cola. Ik ga het mezelf niet helemaal ontnemen. Want ik blijf vinden dat je jezelf ook een mag trakteren op wat lekkers. En ik ben van mening dat wanneer je alles laat, daardoor enorm afvalt je daarna net zo snel weer groeit als je het wel een keer krijgt. En dus ga ik het reduceren tot alleen in het weekend. Op vrijdag en zaterdag mag ik van mezelf 2 glazen cola. Daarnaast laat ik liggen mijn cote d'or advocaat repen.  

Het is nou ook weer niet zo dat ik elke dag 3 van die repen naar binnen werk. 3 per week is wel voldoende. Maar als ik zo'n pakje heb gekocht. Is hij dezelfde dag nog leeg. Hetzelfde geld voor "dubbel dikjes" dat zijn een soort liga koekjes met een laagje chocolade. ( ik ben gek op chocolade en het schijnt heel goed te zijn voor borstvoeding)

Deze 2 dingen haal ik gewoon helemaal niet meer in huis. En cola in plaats van 4 flessen 1 fles. Dat moet toch wel al een beetje verschil maken.

Ik ga dus vooral proberen gezonder te eten. Meer groente, meer fruit. Minder snacks. 

Vet Fit

Naast mijn nodige kilo's moet mijn lichaam weer fitter worden. Ik ben niet zo'n sportschool type. Al helemaal niet als mijn conditie ver onder 0 ligt. Ik ga niet graag af voor andere mensen. En met een rood tomatenhoofd in de sportschool staan geniet dus op het moment niet mijn voorkeur. Ik ga dus thuis aan de slag. Als ik mijn doorzettingsvermogen weer kan vinden moet dat geen probleem zijn. ( die is even zoek)

Elke ochtend kan ik best even mee doen met Goedemorgen Nederland. Gewoon voor de tv in mijn eigen woonkamer. Daarnaast wil ik elke dag minimaal 20 squats en 20 zit ups doen. Lijkt me haalbaar. 10 in de ochtend en 10 in de avond.

Voor mijn pijnlijke lijf ga ik al naar de fysio. En vanuit daar heb ik natuurlijk ook de nodige oefeningen gekregen. Deze doe ik er dan elke dag 1 keer bij.

Ik ga een eet dagboek bij houden. Waarop te zien is wat ik elke dag eet. Eerlijk ingevuld... Dus als ik een paasei eet zal die wel vermeld worden. Elke week ga ik een update plaatsen. Hierin vind je dan onder andere mijn gegevens. Lengte, gewicht, BMI. Mijn eet dagboek en of ik heb gesport.

Wellicht zijn er meer die gezellig met me mee willen doen.

#VetFit

https://www.vetvrij.com/vet-fit.html

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
Soberana
Goed bezig! Tja, die cola: ik drink het nooit, want ik vind het smerig smaken, maar als je het lekker vindt is het idd verstandig om het gedoseerd te drinken. Verstandig dat je idd goed blijft eten, zeker ivm borstvoeding (wat een pech dat je daar niet van afvalt: bij mij vlogen destijds de kilo's er zodanig vanaf, dat ik meer moest gaan eten). Veel succes!
14-03-2018 17:41
14-03-2018 17:41 • Reageer
blogmomentje.nl
Leuke blog om te lezen.
10-03-2018 11:16
10-03-2018 11:16 • 1 reactie • Reageer
Memvan3
Dankje
10-03-2018 18:42
10-03-2018 18:42 • Reageer
DiaantjesLife
Ik ben 31 kilo afgevallen door mijn levensstijl aan te passen en zeker niet door een dieet te gaan volgen. Dat hou je inderdaad niet vol voor de rest van je leven. Je moet vooral keuzes maken, eet ik nu chocolade, dan straks geen toetje of extraatje meer na het eten bijvoorbeeld. Op een feestje, maak ik de keus tussen een gebakje of hapjes, niet beide. Je lichaam heeft alle voedings stofffen als koolhydraten, eiwitten en vetten nodig. Zeker als je borstvoeding geeft! Meer groente eten en minder aardappels. Zo zijn er vele keuzes die je kunt maken. Heel veel succes en vol overtuiging tegen jezelf zeggen "ik kan dit", want dan lukt het je ook. Of de magische zin in gedachten houden "als honger niet het probleem is, dan is eten nooit de oplossing". Op naar 9 kilo minder dus! Je kunt dit!!!
08-03-2018 09:10
08-03-2018 09:10 • Reageer
marijke
ik ga het gewoon elke x van jou lezen dan doe ik toch ook aan VetFit!!
07-03-2018 23:56
07-03-2018 23:56 • Reageer
Judith Evelien
Dat gevoel wat jij nu hebt, had ik afgelopen zomer. Ik besloot na de zomer de knop om te zetten en het lukte! Met simpele aanpassingen en wat bewegen viel ik zes kilo af. Zo eet ik door de weeks een kom Brinta pap met fuit, honing, kaneel en kokosrasp, drink ik vooral water en ben ik als gezond tussendoortje dol op een mini-wrap met zalm (of gerookte kip) met rauwkost. En ik heb de Wasa rosemary crackers ontdekt. Met een plakje kaas of wat smeerkaas....jammie! Wat ik ook echt een uitkomst vind is 'Fast & Fun' een online work-out programma. Sportschool of die oefeningen die jij in je blog aanhaalt, dat is niets voor mij. Ga ik niet volhouden of het gaat me gewoon tegenstaan omdat het van die rottige oefeningen zijn. Deze work-out blijft leuk en kun je naar eigen behoefte en inzicht mee variëren. Tot de dag van vandaag, doe ik dat nog 1,2 of 3 avonden per week. Maar ik sla ook rustig wel eens een weekje over hoor! Verder heb ik een baan waarbij ik de hele dag loop en ik fiets 2x 45 minuten naar mijn werk. Voor mij dus best te doen om een beetje conditie te bewaren. Misschien zit er wat bruikbaars tussen voor jou. Oh en wat ik ook heerlijk vind: rozijnen en notenmelange. Ook echt een heerlijk tussendoortje!Zet 'm op, het is de truc dingen te vinden die jou echt passen en die je goed volhoudt, iets wat voor jou werkt en daar hoort af en toe echt wel die chocoladereep bij of die stuk taart. Dat ontzeg ik mezelf ook echt niet. Ik zorg wel dat ik doseer. Die verjaardag wel taart en die erop dan weer niet. Als ik nu iets lekker snack, dan vanavond geen toetje. Zo kun je in heel veel dingen compromissen sluiten. Trucjes die mij echt wel helpen. En al zit ik weer prima op gewicht, ik zal nooit meer hetzelfde naar mijn lichaam kijken als voor mijn zwangerschappen. Ik schreef er eens een blog over: https://y.is/hd8jR Door er zo naar te kijken, helpt het me vaak ook wel om mezelf te accepteren zoals ik nu ben. Je hebt drie kindjes op de wereld gezet! Topprestatie van je lijf :-D
07-03-2018 23:04
07-03-2018 23:04 • Reageer
Ik ga je volgen BTW.
07-03-2018 11:09
07-03-2018 11:09 • 1 reactie • Reageer
Memvan3
wat leuk! gezellig!
07-03-2018 11:10
07-03-2018 11:10 • Reageer
Ik drink weinig cola Maar snoepen doe ik wel een beetje te vaak. Ik zal daar toch een een beetje op gaan letten.
07-03-2018 11:08
07-03-2018 11:08 • Reageer
Isa
Veel succes. Ik drink geen cola maar snoepen is ook zo moeilijk om te laten. En soms gewoon uit gemakzucht denk ik. Een wafel is snel uit de kast genomen maar een appel of kiwi dat moet ik eerst nog schillen en snijden. Ik probeer het wel te veranderen hoor. Ik zorg nu ook dat er altijd verse soep en of koude groentjes gesneden staan in de koelkst voor 's middags. Ipv boterhammen met vlees/kaas neem ik nu 1 soms 2 volkoren boterhammen met verse soep of groentjes. Heb mij ook een fitbit aangeschaft dit weekend en probeer deze nu elke dag op 10000 stappen te hebben en volgende week beginik weer met lopen. Ik moet min 10 kg kwijt
07-03-2018 10:53
07-03-2018 10:53 • 1 reactie • Reageer
Memvan3
ik heb 2 van die dingen hier in huis liggen. de stappenteller op mijn telefoon telt ze wel. haha... ik pak idd ook eerder een koekje dan dat ik een appel schil. maar vlees of kaas op brood is wel goed hoor.. je hebt toch een bepaald hoeveelheid vlees en zuivel nodig. en daarbij zit in vlees geen koolhydraten. en dat is weer goed voor de lijn. en voor de suikers... hihi... ik moet wel rekening houden met mijn beebje.. zij moet wel alle voedingstoffen binnen krijgen via mij. en ik heb net al gezondigd... er lagen nog 3 witte paaseitjes... die zitten nu in mijn buikje..
07-03-2018 11:05
07-03-2018 11:05 • 1 reactie • Reageer
Ingrid Tips en meer
Veel succes! Cola drink in nog maar zelden (blikje per jaar of zo). Liters van gedronken vroeger.
07-03-2018 10:22
07-03-2018 10:22 • 1 reactie • Reageer
Memvan3
het is ook zooooo lekker.
07-03-2018 10:29
07-03-2018 10:29 • Reageer