×

Yoors


Inloggen
×

Yoors


#

0 volgers
notifications_noneadd

Re: Wat geven we uit aan boodschappen?


Ik kwam vandaag deze blog tegen van bloggerda. Via de link kun je hem lezen. De blog gaat over weekboodschappen. En dan vooral wat een huishouden hieraan besteed. Zijzelf geeft aan gemiddeld 120 Euro per week kwijt te zijn voor 2 personen. Ik persoonlijk vind dat nogal veel. Maar het hangt natuurlijk vooral af wat je koopt, waar je het koopt en of het merk producten zijn of luxe producten. Ze heeft een lijstje gemaakt van wat zij elke week koopt. 

Hier staat ook Deo, wc papier, keukenrol, enzovoort tussen. 

Ik koop dat soort dingen nooit wekelijks. Of dat wil zeggen. Ik koop niet elke week nieuw wc papier en ook niet elke week nieuwe Deo. 

Het bedrag van 300 Euro voor een gezin met 3 kinderen trekt ze in twijfel. Tenzij ze daar alleen eten  mee bedoelen en frisdrank en huishoudelijke artikelen daar niet in mee nemen. 

Ik denk dat ze in de meeste gevallen best gelijk kan hebben. Uitzonderingen daar gelaten natuurlijk. 

Zelf zijn wij een gezin van 5. 2 volwassenen, 3 kinderen waarvan 1 nog in de luiers. Wat ik elke week sowieso mee neem:

-Brood (4 stuks), 1 zak bolletjes, vleesbeleg (2 soorten), 2 pakken vla, 1 pak yoghurt, Aardappelen (2.5 kilo per week), groente 3 verse en 2 voorverpakte, pot of uit de vriezer, fruit, vlees, eieren, frisdrank (2 cola, 2 ginger ale en 2 taksi of dubbelfris, ranja, chips, koekjes, snoepgoed.

Wij pinnen elke week 100 Euro. En wat er over blijft aan weekgeld komt in een potje. De ene week zijn we voor 60 Euro klaar. De andere week hebben we meer dan die 100 Euro nodig. Dat is dan vooral wanneer ik pampers moet halen. Of verzorgingsproducten, wasmiddel en dat soort dingen. 

Pampers haal ik altijd in de aanbieding. Dat is zo'n 40 Euro per maand. Babyvoeding is niet nodig want ik geef borstvoeding. Dat scheelt enorm in de weekboodschappen.... koffie haal ik vaak 2 pakken  per maand. Net als koffiemelk. Melk haal ik elke maand bij de lidl maar dan ook meteen 36 pakken. Dit gaat er ook echt maandelijks doorheen. Dan haal ik vaak ook gelijk 12 pakken yogi. Ook voor de hele maand. Verzorgingsproducten koop ik altijd bij de kruidvat. 1+ 1 gratis of 2 + 2 gratis. Wij gebruiken nivea en dat is bijna elke week wel in de aanbieding. Dan koop ik meteen voor elk 2 Deo en  kunnen we weer een poosje vooruit. Ik haal altijd page wc papier. Als de 40 rollen voor 9 a 10 Euro in de aanbieding zijn. Die 40 rollen gaan veel langer mee dan 1 week. Meestal koop ik dat om de 2 maanden. Soms zelfs 3 maanden. 

Al met al wat ik wilde zeggen. Is dat wij als gezin van 5 per maand voor 400 Euro boodschappen hebben. Ik hou er nooit een cent van over. En als dat wel het geval is is dat hooguit 1 a 2 Euro. Van die 400 Euro kopen we dus alle huishoudelijke dingen. Dat betekent ook dat als een lampfitting vervangen moet worden dat hier ook van betaald word. 

Wij doen de boodschappen hoofdzakelijk bij de a.h en de lidl.

Wat betalen jullie per week aan boodschappen?
Bloggerda
Dank je voor het delen en je verhaal. Ik ben benieuwd of er nog meer reacties komen, ik ga erop letten hoor. Dank!!
12-07-2018 00:31
12-07-2018 00:31 • Reageer
DiaantjesLife
Wat ik bij Bloggerda ook al zei, geven wij ongeveer 60 euro per week uit. Is inderdaad afhankelijk of je soms de "duurdere" dingen nodig hebt als wasmiddel bijv. Wij zijn met z'n tweetjes overigens. 
11-07-2018 22:18
11-07-2018 22:18 • 1 reactie • Reageer
Memvan3
Netjes toch...
11-07-2018 22:25
11-07-2018 22:25 • 1 reactie • Reageer