×

Yoors


Inloggen
×

YoorsSoms moet je gewoon om hulp vragen ....

Soms moet je gewoon om hulp vragen ....


Als werkende moeder van 3 prachtige kindjes, vrouw van een werkende man is het soms lastig om de puntjes op de i te zetten. 

Ik ben druk.... mijn man is druk. Werken is druk. Huishouden is druk. Kinderen is druk. En er ligt zoveel druk op je....

Soms zie ik dan door de bomen het bos niet meer. Dan geeft alles in en om huis zo enorm veel prikkels dat ik er geen raad meer mee weet. Soms voel ik me een compleet vreemde in mijn eigen  huis. 

Ik sta soms vol verbazing te kijken naar alle spullen, naar alle troep, naar alle rommel.... waar o waar moet ik beginnen. En waar haal ik in vredesnaam de tijd vandaan om alles weer eens onder handen te nemen. 

Mijn man werkt vaak 50 uur per week. Ik werk 3.5 dag. En daarnaast moet er nog worden gezorgd voor... aandacht besteed aan... en geknuffeld met. Dat wij soms langs elkaar leven zijn we gewend. Een huishouden run en  met 3 kleine kinderen is zwaar. En je bent er zelf ook nog... en wij zijn er samen ook nog.

Ik vind het soms lastig om werk/privé balans te vinden. Kijk het is hier in huis nooit vies. Je kunt weliswaar niet altijd van de grond eten. Maar vies is het nooit. Het is rommelig... en dat maakt het chaotisch, druk en zorgt voor onnodig veel prikkels.... 

Prikkels waar ik op dit moment niet zo goed mee om kan gaan. Ik trok het zelf niet meer. Ik wist niet meer waar te beginnen. En hoe ik wat het beste kon doen. En toen nam ik een stap. 

Ik riep om hulp! Hulp in de vorm van mijn nicht. Zij zet de schouders eronder... zij maakt met alle liefde schoon. En zij wilde met alle liefde mij helpen. 

Vragen om hulp vind ik lastig. Ik ben een jonge vrouw en zou toch zelf al die ballen in de lucht moeten kunnen houden ..... nou nee dus. Ik kon het niet meer.

Afgelopen donderdag ochtend kwam ze. En samen met haar ben ik begonnen. Boven.... ik de kamer van de jongens... zij de badkamer. In 1 ochtend hadden  we alles schoon. Alles opgeruimd... dingen weg gegooit. En was alles weer fris. 

Weg de hoeveelheid prikkels.... welkom rust in mijn hoofd!

Nu kan ik weer rustig ademhalen. Kan ik mijn huishouden weer bijbenen. Kan ik weer een poosje vooruit. Kan ik weer genieten. Kan ik weer verder met spullen weg doen. Kan ik weer genieten ...

Soms moet je gewoon hulp vragen. Het is niet erg dat je het doet. Het is juist fijn  als je durft toe te geven dat je niet alles alleen kan....