×

Yoors


Inloggen
×

Yoors


#

0 volgers
notifications_noneadd
Waarom vrachtwagens?

Waarom vrachtwagens?


Dat vraag ik mezelf ook nog elke dag af! Haha nee, daar weet ik het antwoord heel goed op! Namelijk er is helemaal niks mooiers als vrachtwagens (voor mij)

Ik ben er een beetje mee op gegroeid, mijn vader is namelijk ook vrachtwagen chauffeur en ik ben vaak met hem mee geweest. Die grote auto’s en die lampjes hebben waarschijnlijk veel indruk op mij gemaakt. Maar ook de vrijheid die je krijgt, ik bedoel, je bent de hele tijd bezig beetje rond te touren, je bent veel alleen, en toch blijf je wel in contact (bijv. Bij klanten maar ook bij benzinepomps etc) je komt op zoveel mooie plekken waar je nog nooit eerder bent geweest, en dat is gewoon zo super mooi.

Mijn vader rijdt met een koeler, dus hij gaat naar restaurants, benzinepompen, cafetaria’s etc. Dat sprak mij ook altijd heel erg aan. Waarschijnlijk omdat ik niet anders gewend was.
Na veel gedoe, heb ik eindelijk een BBL plek kunnen vinden, en kunnen beginnen met de chauffeursopleiding. Ik werk nu al weer een jaar en één maand bij koopman. Super fijn bedrijf en ik ben ze heel dankbaar voor alles. Ik krijg veel kansen en mijn collega’s zijn heel aardig, allemaal! Koopman is wel iets heel anders als wat mijn vader doet! Wij rijden voornamelijk veel met karton, maar ook met pallets voor de op=op bijvoorbeeld met shampoo, deo etc!

Wat wil ik later in de toekomst doen? 

Dit is een vraag die me heel erg bezig houdt, eigen rijder worden lijkt me fantastisch, een mooie eigen vertrouwde daf te hebben. Maar daar komt ook weer zo veel bij kijken. En wat Koopman betreft, daar wil ik wel blijven! Alleen denk ik dat ik het de eerste zelfstandige ritten wel lastig ga krijgen, gewoon omdat ik sommige dingen nu nog steeds lastig vindt. Maar ik geloof er in, dat dat mij ook gaat lukken. Want ik heb nu al zoooo veel dingen overwonnen waar ik heel erg tegen aan zag, en dit is nog maar slechts het begin. Ik wil later denk ik ook wel graag van huis blijven, en dus overnachten. Denk dat ik ook wel internationaal wil, maar dat weet ik allemaal nog niet. Heb nog wel even de tijd ik daar dus over na te denken. Ligt er aan hoe mijn leven loopt, krijg ik een vriend? Misschien later kinderen? Op de hand daarvan ga ik bepalen hoe ik aan t werk ga en hoe ik dat aan ga pakken.

Hoe staat het er nu voor? 

15-01-18 heb ik mijn eerste vrachtwagen rijles, eindelijk!! Twee week geleden mijn auto rijbewijs gehaald. Dat demotiveerde want ik was 2 keer gezakt,  maar Look on the bright side; ik heb nu ook al 4 theorie examens gehaald voor vrachtwagen. Je moet namelijk als je chauffeur wilt worden nu 5 theorie examens doen, en die gelden als je eerste 5 jaar code 95 (vakbekwaam voor chauffeurs) na die 5 jaar moet je punten gaan halen door middel van heftruckcursus, of zuinig rijden etc. Maar na de eerste 3 theorie examens, mag je beginnen met vrachtwagen rijles. Dat waren zuuuuulke pittige examens, dat was echt met bloed zweet en vooral tranen. Maar dat is me gelukt!! Daardoor ben ik er van overtuigd dat ik de rest ook aan kan. Hoe moeilijk dat ook gaat worden.

Vind je het niet lastig om als (bijna overal) enige meisje te zijn? 


Die vraag krijg ik zoooo vaak. En eerlijk gezegd heb ik er echt helemaal geen problemen mee! Vorig jaar deed ik de opleiding sociaal agogisch werk en dat waren zo wat alleen maar meisjes. Om eerlijk te zijn bevalt mijn jongens klas beter! Veel beter! Er wordt zoveeel geauwhoerd, en er is bijna geen drama. En ik merk wel dat de meesten ook echt wel beschermend over mij zijn, waarschuwen me voor dingen, helpen me met dingen. En ze zijn er ook altijd voor me. Tuurlijk wordt er grof gepraat, tuurlijk krijg je ook veel seksueel getinte opmerkingen naar je hoofd gesmeten. Maar daar had je rekening mee moeten houden voordat je de mannenwereld in stapte. Mijn dank is zo groot aan mijn collega’s en klasgenoten. Zelfs met mijn persoonlijke problemen kan ik bij hun terecht. Maar ook als ik ergens tegen op zie, bijvoorbeeld; examens, of bepaalde werkzaamheden. Ik ben echt blij met het werk en mijn leven zoals hoe het nu gaat. Had het voor geen goud anders meer gewilt.


Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.johan_jongedijk
goed van jou om te doen
04-12-2017 10:00
04-12-2017 10:00 • Reageer
GeGe
Vind het stoer van je ik wilde dit ook altijd maar heb niet eens een autorijbewijs ben nu 54 dus het zit er niet meer in om het te behalen financieel tenminste niet
03-12-2017 09:23
03-12-2017 09:23 • 1 reactie • Reageer
dd.mendie
Aah dat is jammer! Hoop dat je een andere leuke beroepskeuze hebt kunnen maken! Als dit beroep weg zou vallen, zou ik serieus niet weten wat ik anders moest gaan doen, maar denk dat ik er wel over na moet gaan denken, want met zo’n 15 jaar, max. zijn ze vast geen chauffeurs meer nodig, dan gaat alles helaas automatisch en uit zichzelf etc
03-12-2017 09:28
03-12-2017 09:28 • 1 reactie • Reageer
wakeupkitty
Ik wilde ook ooit vrachtwagen chauffeur worden (was dol op de films van Smokey and the bandit). Maar er is helaas niets van gekomen. Vrijheid zou voor mij wel internationaal rijden zijn. Al is het veel file in Europa. Zie trouwens best nog wel wat vrouwen rijden. Ice trucking (of truckers?) gezien? Ook meisje Lisa meen ik. Die doet echt niet onder voor vele mannen. Heel veel succes.
03-12-2017 06:22
03-12-2017 06:22 • 1 reactie • Reageer
dd.mendie
Het kan nog steeds he! Veel uitzendbureaus etc hebben vaak kortingen voor een pakket. En ja dat ken ik! Super veel respect voor haar!
03-12-2017 08:14
03-12-2017 08:14 • Reageer
bijlenie
Wat een leuk positief verhaal Ik wens je veel succes!
03-12-2017 01:10
03-12-2017 01:10 • 1 reactie • Reageer
dd.mendie
Bedankt!
03-12-2017 08:13
03-12-2017 08:13 • Reageer
Ratelaar
Eigenlijk zouden de buitenlandse vrachtwagens chauffeurs ook op les moeten zetten, voordat ze hier in Mederland aan genomen mogen worden.
02-12-2017 21:58
02-12-2017 21:58 • 1 reactie • Reageer
dd.mendie
Ben ik het helemaal mee eens! Zou het stukken beter van worden!! Als je ziet hoe cursussen daar gaan, dan schrik je je echt dood!
02-12-2017 22:45
02-12-2017 22:45 • Reageer