Wie helpt mij?Wie kan mij helpen, ik maakte een foto van deze kleine "alien" , wie weet wat het werkelijk is?

Is het een jonge libelle misschien?


Macrofotografie is heel leuk om te doen, door iets van zo dichtbij te fotograferen, zie je zelfs de kleinste details, dat maakt zelfs het gewoonste diertje heel bijzonder.

Kijk eens naar de haartjes op het lijfje en de stekeltjes aan de poten. Die in verhouding hele grote ogen...

Het diertje zat bij mijn vijver en de foto's zijn vorige zomer half juni gemaakt.

Herken jij dit beestje en help je me met de naam?

Het blijkt een juffertje te zijn, net uit de cocon. Dank je wel Albert van den Berg voor je uitgebreide antwoord.

Hij heeft dus nog geen kleur omdat hij zijn bloed nog moet rondpompen en ook de vleugels te vullen.  Dan zit hij in zijn laatste fase. 

Zijn cocon lijkt vrij veel op wat je hierboven ziet, maar dan een omhulsel, ik kan dat helaas niet meer gaan zoeken omdat dit een foto van vorige zomer is. Wel had ik in de fotoserie van diezelfde dag een juffertje in kleur, een lantaarntje (Ischnura elegans)

Iedereen heel erg bedankt voor het meedenken en meerdere wisten het antwoord. Ik ben er erg blij mee dat ik nu weet hoe het beestje heet. Komend seizoen zal ik goed opletten of er misschien weer eentje zit en dan proberen de cocon op de foto te zetten. 

Mereltje Fotografie

Overzicht van mijn foto's op Yoors..

Mereltjes prikbord

Meer lezen van Mereltje....