Zuid Afrika


Zuid Afrika is een van mijn passies, ik vind het een prachtig land, met zijn wildernis, de big five , de bergen..... Ik was daar in 2009 op bezoek bij mijn zusje, zij woont en werkt daar op Ku Sungula Safari Lodge. Ik zou dol graag nog eens terug gaan, tot die tijd moet ik het doen met verhalen, foto's en filmpjes, die ik in dit blog graag met jullie wil delen.

Vanuit Ku Sungula konden we een dagtripje maken naar de Panoramaroute. Prachtig gebied in de Drakensbergen, waar de Blyde River Canyon ligt, de derde grootste canyon ter wereld, hij is ruim 20 km lang en er zijn kliffen van wel 700 à 800 meter hoog vanaf de rivierbedding. Waar er 2 rivieren samenkomen, de Blyde en de Treur vind je Bourke’s Luck Potholes met prachtige watervallen, waarvan je hieronder in het filmpje beelden ziet.

Deze beelden zijn gemaakt door Debby Thomson, dank je wel voor het delen op YouTube. Dit is allemaal gefilmd in de omgeving van Hoedspruit, waar ik dus ook ben geweest. Heerlijk vind ik het om terug te kunnen kijken, ook de beelden van de game drive brengen weer veel herinneringen naar boven.

Meer informatie over het land Zuid Afrika vind je op mijn site: Wereldspotter 

Enkele foto's  van mijn tijd daar vind je hier , de dieren en natuur zijn nog steeds even mooi, de lodge in inmiddels helemaal gerenoveerd.

Mereltje Fotografie

Mijn foto verzameling op Yoors vind je hier

Mereltjes prikbord

Hier vind je een overzicht van al mijn andere blogs en foto's

Mereltje Fotoraadsels

Houd je wel van een spelletje, kijk dan eens bij mijn fotoraadsels

Wil jij reageren of zelf mooie foto's of blogs met ons delen, maak hier een gratis account: Aanmelden