×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
Mijn nieuwe uitdaging...


Zoals jullie in een eerdere blogpost al hebben kunnen lezen... ik heb het druk... niet gewoon eventjes wat drukker, maar ongelooflijk druk. Nieuwsgierig naar hoe dat komt? Lees dan vooral verder...

Artistiek werk verrichten is leuk, maar je boterham er ook mee verdienen is een andere zaak. Toen ik dus iets meer dan vijf jaar geleden mijn zekerheid van inkomen via het onderwijs verloor, wou ik dolgraag een opleiding tot kok of traiteur beginnen. Helaas kwam ik toen niet in aanmerking om deze opleiding  via VDAB te kunnen volgen en mijn financiële toestand was ook niet toereikend genoeg om eventjes zonder inkomen hotelschool te gaan doen. Ik probeerde daarom om van mijn artistieke freelance-activiteiten mijn hoofdberoep te maken. Dit verliep niet zoals ik gehoopt had want daarvan leven was/is zo goed als onmogelijk. Toch gaf ik de moed niet op en dapper zette ik mijn zoektocht naar (meer) werk voort. Een aantal theaterproducties en wat kinderanimaties later kreeg ik plots te horen dat ik de opleiding tot hulpkok nu wel mag volgen omdat dit ondertussen een knelpuntberoep is en er dus een groot tekort is aan keukenmedewerkers en hulpkoks.

Joepie... eindelijk... geweldig... mijn enthousiasme kan niet meer stuk...
Maar de combinatie van fulltime terug naar school gaan en mijn artistiek werk voor theater waarvan een aantal voorstellingen al meer dan een jaar vast liggen, maakt het niet zo gemakkelijk.

Onder het motto... moeilijk gaat ook, laat ik me echter niet kennen en ga ervoor.  Als ik een opdracht aanneem of een nieuwe studie begin, dan ga ik er voor de volle 100% voor, dat is hoe ik functioneer. Tot in de puntjes alles afgewerkt en met vol enthousiasme.

Ik zal jullie vanaf nu dus ook regelmatig meenemen naar een voor mij nog vrij onbekend terrein, namelijk de 'verborgen' keuken van een restaurant en dat dat heel wat kennis en inspanning van me vraagt, heb ik de voorbije lessen al mogen ondervinden. Kleurcodes van snijplanken, warme keuken, koude keuken, afwaskeuken, vacuümkeuken,... zijn nog maar een paar dingen waar je thuis echt nooit bij stilstaat, laat staan bij alle snijtechnieken en manieren van koken, bakken, stomen, garen enz. 

Ongelooflijk spannend en leerrijk dus...


Wordt vervolgd...

 
signup

Heb jij ook een hart voor schrijven en wil je het graag met ons delen? Meld je dan gauw aan en start zelf met bloggen. Het is leuk, creatief, aangenaam en je wordt er ook meteen voor beloond.
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts