Therapievormen voor seksueel misbruik


Welke therapievormen bestaan er allemaal voor seksueel misbruik?

Welke zijn geschikt voor volwassenen?

Welke zijn geschikt voor kinderen?


Ik stelde deze vraag in een facebookgroep voor overlevers van seksueel misbruik.

Maar zoals al eerder gebeurde in groepen rond narcistische slachtoffers komt er een vloed van vragen op mij af die uiteindelijk teveel afwijken van mijn vraagstelling.

Ik begrijp de leden wel, maar mijn verhaal is te heftig, te complex, en bovendien zelfs te ongeloofwaardig om het te delen in dergelijke groepen.

Het klinkt namelijk ongeloofwaardig dat er zoveel blunders voorkomen binnen één dossier. Mensen die het goed bedoelen snappen niks van mijn verhaal of vraagstelling en blijven achter met vragen.


Niet dat de vraagstellers aldaar mij niet geloven, maar zij kunnen onmogelijk mijn dossier opvolgen of begrijpen na één enkele post zoals de yoorsleden het reeds kunnen. Jullie volgen en lezen mijn blogs al maanden , kennen intussen al een beetje mijn verhaal...


Ik wil graag weten hoe ik mijzelf kan helen van seksueel misbruik?
Hoe kan je kinderen helen van seksueel misbruik?
Wat zijn de aanbevolen behandelingen?

Ikzelf ken:

-EMDR (van horen zeggen , geen ervaring mee)

-De MIR techniek
-Helen met edelstenen

Extra vraag:

Zijn hier nog mensen die meegemaakt hebben dat een kind seksueel misbruikt werd, maar geen therapie kon/mocht krijgen omdat de dader(andere ouder) buiten vervolging gesteld werd? Wat heb je dan gedaan?

In mijn dossier (en in dat van vele slachtoffers) werd de dader buiten vervolging gesteld.

Ikzelf krijg al 11 jaar therapie van het CAW en CGGZ, maar dat is niet aangepast aan wat ik meemaakte.

Mijn therapie bestaat vooral uit het delen van mijn memories waarbij zij vooral luisteren en mij ondersteunen met opbeurende woorden als ik er compleet door zit. That's all. De hoofdreden is vermoedelijk omdat aangepaste therapie geld kost.

Reageren kan:
-Hieronder
-In de mailbox van Yoors