×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Therapievormen voor seksueel misbruik

Therapievormen voor seksueel misbruik


Welke therapievormen bestaan er allemaal voor seksueel misbruik?

Welke zijn geschikt voor volwassenen?

Welke zijn geschikt voor kinderen?


Ik stelde deze vraag in een facebookgroep voor overlevers van seksueel misbruik.

Maar zoals al eerder gebeurde in groepen rond narcistische slachtoffers komt er een vloed van vragen op mij af die uiteindelijk teveel afwijken van mijn vraagstelling.

Ik begrijp de leden wel, maar mijn verhaal is te heftig, te complex, en bovendien zelfs te ongeloofwaardig om het te delen in dergelijke groepen.

Het klinkt namelijk ongeloofwaardig dat er zoveel blunders voorkomen binnen één dossier. Mensen die het goed bedoelen snappen niks van mijn verhaal of vraagstelling en blijven achter met vragen.


Niet dat de vraagstellers aldaar mij niet geloven, maar zij kunnen onmogelijk mijn dossier opvolgen of begrijpen na één enkele post zoals de yoorsleden het reeds kunnen. Jullie volgen en lezen mijn blogs al maanden , kennen intussen al een beetje mijn verhaal...


Ik wil graag weten hoe ik mijzelf kan helen van seksueel misbruik?
Hoe kan je kinderen helen van seksueel misbruik?
Wat zijn de aanbevolen behandelingen?

Ikzelf ken:

-EMDR (van horen zeggen , geen ervaring mee)

-De MIR techniek
-Helen met edelstenen

Extra vraag:

Zijn hier nog mensen die meegemaakt hebben dat een kind seksueel misbruikt werd, maar geen therapie kon/mocht krijgen omdat de dader(andere ouder) buiten vervolging gesteld werd? Wat heb je dan gedaan?

In mijn dossier (en in dat van vele slachtoffers) werd de dader buiten vervolging gesteld.

Ikzelf krijg al 11 jaar therapie van het CAW en CGGZ, maar dat is niet aangepast aan wat ik meemaakte.

Mijn therapie bestaat vooral uit het delen van mijn memories waarbij zij vooral luisteren en mij ondersteunen met opbeurende woorden als ik er compleet door zit. That's all. De hoofdreden is vermoedelijk omdat aangepaste therapie geld kost.

Reageren kan:
-Hieronder
-In de mailbox van Yoors

Ivonne Meeuwsen
Hoi Mieke, Kijk eens op www.hulpverleningnaseksueelmisbruik.nl Er zijn vele soorten therapie en mijn stelling is dat goede therapie passende therapie is. Dat betekent: het past bij jou en bij waar jij op dit moment het meeste last van hebt. Ik heb zelf veel gehad aan haptonomie, PRI-therapie, Innerlijk Kindwerk en karate. Nou is karate officieel geen therapie, maar je leert er wel om te staan, om te zorgen dat je contact maakt met de aarde en je lichaam, anders lig je zo om. Dat heeft voor mij een behoorlijke therapeutische waarde gehad. Het belangrijkste ingrediënt van goede therapie is volgens mij dat jij als klant de regie hebt. Succes!
31-01-2018 16:46
31-01-2018 16:46 • 1 reactie • Reageer
Mieke Van Liefde
Dankjewel voor dit super-advies ....
31-01-2018 17:03
31-01-2018 17:03 • Reageer
Karin van der Straaten
Buiten vervolging gesteld..heeft toch niets met het ebschadigde kind te maken...je kutn als moeder toch zelf hulp aanvragen zodner wie dan ook. k Denk dat de reden voor jouzelf is...dat je eerst wat tot rust moet zien te komen en sterk mag blijven voor je kind? Ikzelf werd afgeraden indertijd om alles los te gooien toen k in mijn kracht moest blijven om die reden.. Later heb ik enorm veel gedaan om te helen en nog is het niet voldoende geweest. Nu sta ik dus voor de poort om t wel te gaan doen...k mocht kiezen..EMDR of zwaarder en koos t laatste.. k zal je laten weten hoe t verloopt. Voor eind Januari is mijn start.. jaren geleden heb ik wat jaren hypnoses gedaan en allerlei alternatieve vormen..t verzachtte wat en t kwam daardoor in rust..op geestelijk vlak... wat niet oke werd.. was t fysieke stuk..de hersens hebben niet door dat t al voorbij is en alle spieren staan op fight n flight k Heb er nu echt zin in..maakt mij neit uit of t erg zwaar zal worden...t geeft eindelijk mijn levenskansen terug
31-12-2017 19:01
31-12-2017 19:01 • 1 reactie • Reageer
Mieke Van Liefde
Karin, als de dader buiten vervolging gesteld is, kan die dus als ouder zeggen dat er niks mis is met het kind en therapie weigeren (die weet ook dat het kind alles vertelt aan zo'n therapeut). Het is een misvatting dat je als mama zonder toestemming van de papa therapie mag in gang zetten. Ik heb het ooit gedaan en ben nadien veroordeeld, de neuropsychiater moest onmiddellijk stopgezet worden. Ook al had de jeugdrechter ooit therapie geadviseerd. Een jeugdrechter heeft niet het mandaat therapie op te vorderen zonder toestemming van beide ouders. Ze kan alleen dreigen het kind te gaan plaatsen als beide ouders niet tot een akkoord komen. En zoals je zelf weet, wil zo'n seksverslaafde psychopaat niks liever.
31-12-2017 20:10
31-12-2017 20:10 • 1 reactie • Reageer
DiaantjesLife
Ik heb wel ervaring met EMDR en ook bij sexueel misbruik, het heeft mij enorm geholpen. Het is een heftige en zware manier van trauma verwerking, maar wel heel effectief. Ik zou het dus zeker aanraden.
20-12-2017 22:28
20-12-2017 22:28 • Reageer
GeGe
Er is van alles voor trauma verwerking maar kunnen ze ook iets voor de daders doen !!! Opsluiten en de sleutel weggooien
17-12-2017 18:04
17-12-2017 18:04 • 1 reactie • Reageer
Mieke Van Liefde
Ik snap je GeGe, maar we weten nu allemaal al uit ondervinding dat de daders immense rechten hebben in vergelijking met hun slachtoffers. Als het al niet om een dossier gaat waar het slachtoffer niet geloofd werd en de dader nadien beschouwd wordt als slachtoffer van een valse aangifte. Geloof me, ik weet er alles van. Je mag al jouw kennis rond traumaervaring posten, want ik wil ook alle therapievormen kennen voor PTSS , Stockholmsyndroom, narcistisch slachtoffersyndroom, ...
17-12-2017 18:31
17-12-2017 18:31 • Reageer