×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Even voorstellen.

Even voorstellen.


Het heeft even geduurd voordat ik het lef, de moed en ook de zin had om hieraan te beginnen. Maar vandaag is de dag. Ik ga mijn levensverhaal opschrijven. De zenuwen hebben plaats gemaakt voor een enigzins enthousiast gevoel, ik ga schrijven. De angst in mij woedt driftig rond, want wil ik wel teruggaan in mijn herinneringen en vanaf de zijlijn in mijn hoofd toe kijken hoe alles ook alweer gegaan is?

Na het eerste gesprek met mijn nieuwe huisarts vandaag ben ik er klaar voor. Opschrijven wat je voelt, denkt en wat je bezighoudt schijnt goed te zijn voor je gezondheid. En dat heb ik wel nodig. In het kader van gezondheid, ik ben een ontzettend verslaafde roker, dus ik ga nu eerst even rustig een sigaretje roken en bedenken waar ik wil gaan beginnen. Want het is nogal wat. Een lang verhaal. Het zal tijd nodig hebben voordat ik alles op kan schrijven, simpelweg omdat het veel tijd in beslag gaat nemen maar ook omdat ik niet precies weet wat ik me nog allemaal kan, wil en ga herinneren. We zullen het zien.. Be right back!


Zo, drie sigaretten en twee koppen koffie verder. Ik ben er klaar voor. Laat ik me eerst maar even voorstellen. Mijn naam is Nina, 26 jaar oud en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn kinderen heten Julia en Daan. Dit zijn niet hun echte namen, omdat ik alles graag anoniem wil houden. Julia is 1,5 jaar en Daan is 5 maanden. Mijn vriend en ik zijn inmiddels 4,5 jaar samen. We kennen elkaar via gezamelijke vrienden en oh wat ben ik blij dat ik hem heb leren kennen. Ik heb een hele hoop psychische bagage, mijn start in het leven was niet al te best en hij heeft hier godzijdank alle respect en begrip voor. Ook al begrijpt hij me niet altijd (zeg maar gerust bijna nooit), hij is er altijd voor me. En dat is belangrijk. We hebben een koophuis sinds 2 jaar. Onze huisdieren zijn een hond en een kat. Omdat we twee kindjes hebben leven onze dieren buiten. Hier hebben ze alle vrijheid om te spelen, lekker te eten en te slapen. Want dat doen ze graag.

Graag wil ik in het kort even omschrijven waarom ik deze blog begonnen ben. In de volgende post hierna (waar ik zometeen voor ga zitten) gaan we echt beginnen. Vanaf vrijwel vooraan. Bij misschien wel een van mijn eerste herinneringen.

Deze blog ben ik begonnen omdat ik graag mijn verhaal kwijt wil. Graag wil ik voorop stellen dat ik absoluut niet zielig wil doen. De verloop van mijn leven heeft mij gemaakt tot wie ik nu ben. Ook al gaat het niet zo lekker, ik ben trots op wat ik tot nu toe bereikt heb. De start van mijn leven was niet optimaal. In alle jaren daarna is het er niet beter op geworden. Vanaf dag 1 op de basisschool tot aan mijn laatste dag in groep 8 is het drama geweest. Ik ben gepest, belangrijke mensen verloren, mijn ouders zijn gescheiden, mijn moeder is behoorlijk ziek geworden en ik werd van hot naar her gesleept. Op de middelbare school werd het niet veel beter. Ik werd al raar aangekeken omdat ik nieuw was, we waren net naar een nieuwe stad verhuisd dus ik kende helemaal niemand, op 1 meisje na. Het duurde niet lang of mijn klas/schoolgenoten wisten dat mijn moeder in een rolstoel zit. En dat maakt je ook niet bepaald populair. Ik ben heel vaak verhuisd, als ik zo gauw even tel staat de teller al op 25. Even voor de duidelijkheid, ik ben 26, dus ik heb nergens echt lang gewoond. Voor sommigen onbegrijpelijk, maar er zullen er velen zijn die dit ook meegemaakt hebben. De omstandigheden waren nu eenmaal zo, en ik vond het niet meer als normaal. Wennen doe ik niet snel, dat zal hier ook mee te maken hebben. Waar ik nu woon ben ik wel al redelijk gewend, 2 jaar is het langste waar ik ergens gewoond heb. En dit gaan we ook zo houden want ik ben hartstikke blij met mijn vrijstaande huis! Niet opschepperig bedoeld, maar ik ben er wel trots op. En dat mag ook vind ik.

Zo, dit was mijn kleine voorstel-post. Ik ben al goed op weg met typen, zie ik. Tot de volgende post!


X


Marc Capriccio
En ziehier, voor je het zelf beseft heb jij al bijna een prachtig begin van een boek getypt. Hartelijk en aangename vlot leesbare voorstelling van jouw leven en het schrijven. Keurig knap!
21-02-2017 21:15
21-02-2017 21:15 • Reageer
Max Trans LGBTQ
''welkom'' en ik ga je volgen !
08-02-2017 00:13
08-02-2017 00:13 • Reageer
Marion Wever
Het werkt inderdaad helend...Weet dat er velen herkenning zullen vinden inderdaad. Chapeau en Sterkte!
07-02-2017 22:34
07-02-2017 22:34 • Reageer
The Extra Mile
Thanks for sharing... je hebt idd al heel wat moeten doorstaan! Check mijn artikelen eens misschien kun je er wat aan hebben.. Fijne avond!
07-02-2017 19:18
07-02-2017 19:18 • Reageer
Hans van Gemert
Goed dat je ervoor kiest om je ervaringen van je af te schrijven. Het lucht op, bevrijdt. En het begin is er!
07-02-2017 15:15
07-02-2017 15:15 • Reageer