×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
60
Aquarelleren is een kunst op zich.

Aquarelleren is een kunst op zich.


Al een hele poos heb ik een blik met aquarel-potloden op mijn bureau/werkplek staan en eigenlijk wist ik niet hoe ze te gebruiken.

Daarnaast ben ik al een poosje met Acryl aan het schilderen, samen met een vriendin, gewoon voor het plezier. Deze vriendin kan goed en mooi schilderen, heeft een eigen atelier gehad, ze geeft geen les maar wel aanwijzingen. Heel erg prettig en gezellig is dat.

Ongeveer een maand geleden besloten we meer te gaan schetsen, stillevens te gaan tekenen puur om de diverse technieken spelenderwijs te ontdekken.

Al snel tijdens het schetsen miste ik kleur in het geheel, en dus de beruchte lang wachtende aquarel potloden erbij gepakt.

Ik was er eigenlijk vast van overtuigd dat je die potloden in water moest dippen alvorens ermee te gaan tekenen..... Niet dus.

Gewoon zachtjes kleuren was het devies.
Nou is met Acryl mijn grootste hobby al het mengen van kleuren, maar met Aquarel-potloden kan dat ook door de kleuren door elkaar heen in te kleuren.

Het daadwerkelijke Aquarelleren doe je pas met een natte kwast. Tjonge wat heb je dan veel mogelijkheden.
Hoe natter de kwast hoe meer de kleur gaat vloeien,  een klein stukje met matig natte kwast en je verdeeld de kleuren waar jij het wilt.

In de tekening hierboven zie je al de dikkere oranje lijn. Dit was eigenlijk niet de bedoeling maar terwijl het papier nat was ging ik bijwerken met het potlood. Tja en die vollere lijn  viel daarna niet meer zomaar uit te vloeien. Op zich niet erg, ik vond het wel mooi.

Van het een komt het ander en ik wilde de dingen die ik had ontdekt een plekje geven.  Ik dacht aan een muur en aan een muurtje ( zo een als in de schotse hooglanden.)

Het eerste muurtje ( de onderste) is eigenlijk getekend met een klein hoekje ingekleurd om het daarna met de kwast verder in te kleuren.

Het bovenste muurtje is getekend, gekleurd en met de kwast geheel in gekleurd , (let op vrij nat papier) om daarna de steenvorm met het kleurpotlood aan te geven.

Om kort te gaan , het spelenderwijs ontdekken is gelukt.

Door met de potloden aan de gang te gaan kwam  ook de gedachten aan vroeger boven, aan zo'n doosje met allemaal kleine ronde kleurtjes die na 3x gebruiken allemaal niet meer hun eigen kleur hadden. Je leest het al in mijn hoofd geen succes. Mijn vriendin echter heeft een reismodel waar ze bij zweert voor op vakantie, ik heb het ook nu geprobeerd maar het is niet aan mij besteed. Tenminste niet op dit moment.

Ik had meer plezier met de kleine tubetjes, ik vind dat wat heldere kleuren en prettiger werken. Wie weet stel ik die mening met de tijd nog eens bij, we zullen het zien.


Bijgaand lucht/landschapje is gemaakt op een Aquarel-blok. ( Het betere papier dus) en met de tubetjes verf, een grote kwast en een pot water.

Het is leuk en lekker om te doen.

Volgende week gaan we dit landschap uitwerken. dat klink heel stoer, maar eigenlijk weet ik niet wat er dan moet gebeuren.

Dit blog gaat dus nog een vervolg krijgen.

Ik ben nog lang niet klaar met uitproberen.

Heel graag wil ik de diverse mogelijkheden combineren en kijken wat er dan gebeurt, wat er mogelijk is. Vanwege het schetsen zijn we met voorbeelden bezig geweest, maar wat kan je met Aquarel verf als je abstract gaat werken, ik zou het echt nog niet weten.

Naast het uitwerken van bovenstaand landschap volgen er hopelijk nog veel ontdekkingen. Wil je ze meebeleven, blijf dan volgen. Of doe mee als je dat leuk vind.


Groeten  Mikodo.

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
Christina’s Mandala’s
Heel mooi. Dat staat ook nog op mijn lijstje om te doen.
19-03-2018 18:23
19-03-2018 18:23 • 1 reactie • Reageer
mikodo
Het is heerlijk om te doen, veel succes
25-03-2018 23:02
25-03-2018 23:02 • Reageer