Creatieve onrust

Creatieve onrust


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Mijn hoofd heeft het druk


Bijna dagelijks ben ik bezig met het bedenken van dingetjes. Tja, wat voor een dingetjes?
Meestal kleine, mooie of lieve dingetjes die ik kan gebruiken als cado'tje of als goodie in het spel geocachen.
Als het wat grotere dingen zijn zou het bruikbaar kunnen zijn voor de verkoop voor mijn favoriete goede  doel.

Meestal ben ik met meerdere dingen tegelijk bezig. Ooit ben ik begonnen met paracordpoppetjes. Die heb ik al snel omgedoopt to geobuddies voor de geocachers. In hun hand een klein houten mini gps'je. De eerste heb ik nog met de hand gezaagd :-)
Zo'n zelfde poppetje kan je met een kraaltje ook omtoveren tot paardenvriendje of wat je maar kan bedenken. Een mooi item voor de goede doel markt. 

Ook door mijn werk als ballonartiest worden de hersencellen af en toe flink geprikkeld. Inspiratie opdoen tijdens een lezing van andere ballonartiesten en meteen denken dat wil ik ook maken. Nieuwe technieken kosten behoorlijk wat tijd om die goed onder de knie te krijgen. Een nieuwe opdrachtgever uit een nieuwe branche? Daar duik je meteen even in en zo heb je weer een uitbreiding op je reportoire. Een goed voorbeeld hiervan was de autodealer. Ik had 1 kinderachtig auto'tje in mijn reportoir en en kan nu ik keuze bieden uit een kleine formule 1 auto, een takelwagen of een mooie auto uit Cars.

De volgende klant belt en wil een feest in kermis/parade stijl. Dan vliegen  er weer allemaal voorbeelden door je hoofd. Hoeveel budget zou de klant hebben? Zou ik eindelijk het eenhoornpak waar een persoon in past kunnen maken? Nee, de klant wil iets waarmee de gasten zelf aan de slag kunnen. Dan switchen we naar buitensporige hoeden en voeg ik eraan toe dat we ook een mooie schietbaan met ballonnen pijl en boog kunnen maken. 

Momenteel ben ik bezig met 3d printen, lasersnijden en het werken met giethars. Bij de eerste twee is het vooral het onder de knie krijgen van software het lastig. Het werken met giethars heeft me ook al heel wat hoofdbrekens gekost. Tijdens het eerste uitproberen trok het werken met  organisch materiaal de aandacht. Maar dan moet er ook gezaagd en gepolijst worden. Weer zoeken op internet, de werkkast in om polijst spul te zoeken en natuurlijk even langs de bouwmarkt. Ik ben er nog niet helemaal blij met het uiteindelijke resultaat. Wel maalde het in mijn hoofd verder welke vorm ik het in zou willen gieten om er een uniek ding van te maken. Dat idee kwam zojuist ook ineens in mijn hoofd opzetten. Raar dat je gewoon loopt en dan in een keer denkt ik ga een vorm van de GPS gebruiken om giethars in te doen.

Begin augustus zijn we uitgenodigd om op een internationaal geocachers event in Duitsland wat te komen maken van ballonnen. Het event vindt plaats in Kassel, de geboorteplaats van de gebroeders Grim en het thema is dan ook sprookjes.  Samen met twee collega's zijn we nu aan het brainstormen wat we kunnen doen. Ruimte genoeg, maar wat kunnen we met behulp van vrijwilligers in elkaar zetten zodat het ook goed uitkomt? 

Tijdens mijn dagelijkse wandelingetjes  zijn mijn ogen ook altijd aan het werk. Zie ik een mooi steentje, takje of een bloempje?  Omdat ik niet alle machines zelf aan kan schaffen ben ik deelnemer bij de Makerspace in Leiden.
Daar vinden heel verschillende activiteiten plaats. Zo vond ik in de afvalbak prachtige restjes hout, die ik nog mooi kan gebruiken. Ook restjes perspex zijn voor mijn kleine voorwerpjes nog heel goed te gebruiken bij de lasercutter. Ook voor de afvalbak van afgedankte elektronica sta ik al te kwijlen, want daarmee zou ik van die leuke robot sieraadjes mee kunnen maken. Inmiddels voel ik mij al een echte koningin van het afval.
Alles recyclen is niet mogelijk, dus ook de hobbywinkel en de Chinesche internetwinkels hebben een goede aan mij.

Zo, mijn hoofd is een beetje bij gekomen. Ik hoop dat het jullie niet teveel duizelt van al mijn plannen. 
Neem gerust een kijkje bij mijn al afgeronde instructies en in de loop van het jaar volgen er vast nog wel wat blogjes over de zaken waarmee ik nu bezig ben.Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (9 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Waaw wat geweldig om te lezen! In het verleden heb ik ook veel geknutseld, de laatste jaren gaat mijn vrije tijd vnl naar fotografie. Maar als ik nu zo je blogs lees en al die leuke ideeën...het begint toch weer te kriebelen... ;)
| 19:26 |
Ik zit helemaal op jouw lijn, ik voel een band!
Groetjes en veel plezier! Ga je ook naar de rommelmarkten morgen? Daar zul je vast ook weer veel inspiraties/materialen vinden, zodat het nog meer gaat borrelen en bruisen. Maar kijk uit, ook creatievelingen kunnen overborrelen! (denk ik) Dus heel af en toe een breakje nemen en aan helemaal NIETS denken.. zou dat lukken denk je? :) 👍🐝
| 00:10 |
Voor de rust heb ik mijn paard en de natuur.
Morgen is koningsdag dan is het hard werken voor een ballonartiest.
| 07:11 |
Niet aan gedacht, inderdaad! Succes en een fijne dag!
| 14:16 |
Een creatieveling ziet overal mogelijkheden. Ik ken het.
| 23:31 |
Jemig, wat een creativiteit! Ik word er een beetje jaloers van als ik deze blog inclusief foto's zie, ik wil ooooook weer knutselen
| 22:53 |
Je bent lekker bezig Millie, leuk weer eens wat meer te lezen over jouw werk. En dat gekriebel in de hersenen voor uitvoeren of bedenken van ideetjes dat zal wel blijven..geeft ook vast een enorme boost..en natuurlijk ook erg leuk om te doen! 👍
| 23:58 |
wat een leuke plannen allemaal
| 11:23 |
Leuke plannen genoeg !
| 08:19 |
Wauw geweldig je hoofd loopt over van goede plannen veel plezier en veel succes ermee!
| 08:09 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
Dier, Tuin & Natuur
Kooikersplas Houten
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen