×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
En nu MOET er iets gebeuren

En nu MOET er iets gebeuren


16-03-2017

En dan ben ik na 5 jaar weer bijna op mijn oude gewicht. Anders dan anders is dat ik me nu niet meer kan motiveren om te sporten. Mijn gewrichten zijn steeds stijver en een soort van gezwollen. Ik heb steeds meer pijntjes en ik voel me vooral veel down. Nu niet denken dat ik ongelukkig ben. Mijn leven heeft er nog nooit zo mooi uitgezien maar op een op andere manier dringt het niet echt tot me door. Alleen wanneer ik er met anderen over praat kan ik dichter bij dat gevoel zijn. Maar mijn gewicht en met name hoe mijn lijf aanvoelt helpt niet echt mee.

Ik heb mijn hele leven veel diëten gedaan. Het laatste jaar ben ik anders gaan eten. Ik ben een hormoonprogramma gaan volgen wat inhoud dat ik met name gluten en suikerarm eet. En daardoor eigenlijk alleen nog maar versproducten. Ik ben hier op zich al heel erg blij mee. Ik voel me minder moe maar het doet niet heel veel met mijn gewicht. Bewegen is denk ik de sleutel maar wanneer ik ‘weer begin’ is er steeds iets in mijn lijf wat dan begint te mekkeren. Of ik ben direct verkouden, mijn knie zet op, heup wil niet, enkels doen zeer. En dat houdt met dan tegen. Wanneer ik dit zo opschrijf vind ik mezelf een enorme zeur maar zo voelt het op dit moment. Misschien dat de overgang hier ook in bijdraagt, vast wel, maar ik wil het anders.

Een paar maanden geleden kreeg ik een mailtje van iemand die ik ken en die gaf aan dat zijn vrouw een product verkocht om mee af te vallen. Het eerste wat ik dacht was: Ja maar niet aan MIJ! Simpel word ik daarvan. Al die poeders en pillen. Je moet gewoon anders eten! En ik heb echt veel uitgeprobeerd. Eega en het hormoonprogramma waren daar de beste van. Hierbij ben ik niet het meeste afgevallen maar mijn lijf voelde wel dat dat het beste was qua voeding. Koolhydraatarm, ‘ziekenhuisdieet’, heel veel sporten, modifast, weightcare, Herbalife en dan nog alle ‘gewone’ pogingen. En afvallen was ook meestal niet het probleem m.u.v Herbalife viel ik altijd wel af. Maar daarna op gewicht blijven was en is het probleem.

Vorige week zag ik dan weer een berichtje langskomen maar nu van de vrouw zelf. Ik zag ook foto’s en ik wist dat ze echt waren. Ik ken haar en ik weet dat zij niet iets zou aanbevelen waar zij niet achter zou staan. Mijn interesse was gewekt. Ik heb een afspraak met haar gemaakt en ze heeft aan de keukentafel uitgelegd wat het is wat ze aan het doen is en hoe het bij haar werkt. Gewoon zonder poeha. En ik ben niet enthousiast geworden maar wel enorm nieuwsgierig. Ik ga het proberen en ik ga kijken hoe en of het voor mij werkt maar ik zie er ook tegenop.

Ik krijg veel vitaminen, mineralen en andere producten om mijn lijf te gaan voeden. Vitaminen die ook zo bewerkt zijn dat mijn lijf ze ook kan opnemen. Mij is in ieder geval energie beloofd en vermindering van mijn lichamelijk pijnen. Alleen al daarvoor doe ik het. Thuisgekomen kreeg ik een berg mailtjes met nog meer informatie om mezelf in te lezen en ik ga het doen.

Elke dag een poeder nemen die niet lekker is ;-( ik verheug me er nu al op ;-). Maar het feit dat me eerlijk de voor en nadelen worden vertelt dat weegt zwaarder voor mij. Dat ik geen product moet kopen. Dan had ik gewoon gezellig 2 uur zitten kletsen en was het haar tijd geweest. Sowieso koop ik het zelf en niet via haar. Al regelt zij wel de bestelling mee zodat ik precies dat krijg wat ik nodig heb. Via dit blog ga ik bijhouden hoe het voor mij werkt. De spullen zijn inmiddels besteld en op mijn vragen die ik daarna nog volop had heb ik ook alweer netjes antwoord. Zo werk ik ook het liefst. Eerlijk open en zelf kiezen. Nu wachten en alvast gaan meten en noteren hoe de situatie nu is. Hier heb ik ook een boekje voor en ik ga het braaf doen. Zo kan ik ook later nakijken wat en of ik er iets mee ben opgeschoten. 
frieke
ik wens je alleszins veel succes, ik weet wat het is de strijd tegen de kilo's, tot bij mij de maat vol was en ik informatie ben gaan opzoeken over gstric bypass, voor het eerst in jaaaren ben ik 10 kilo afgevallen
13-04-2017 10:38
13-04-2017 10:38 • 1 reactie • Reageer
Miriam Dix
Jij ook veel succes Frieke!
13-04-2017 12:40
13-04-2017 12:40 • Reageer
Belinda Thibaut
Het lijkt wel of ik mijn eigen verhaal lees! Alle dieeten wel een keer geprobeerd, in de overgang en een lichaam dat je in de steek laat. Vorig jaar daardoor ruim een half jaar niets kunnen van de pijn, diverse onderzoeken en niets kunnen vinden. Nu met de juiste pijnstilling weer in staat om te kunnen sporten en gewoon met gezonde voeding nu eindelijk van die rotte kilo's af te komen. Voor mij geen maaltijdvervangers meer, want deze hebben ervoor gezorgd dat mijn hele hormoonhuishouding, spijsvertering etc totaal van slag is. Ik hoop dat jij de methode hebt gevonden en wens je natuurlijk heel veel succes!
12-04-2017 21:50
12-04-2017 21:50 • 1 reactie • Reageer
Miriam Dix
Dank je wel . Ik wilde ook geen maaltijd vervangers meer en eigenlijk ook niet zo weinig eten als wat ik nu doe. Ik at al meer dan een jaar suikervrij en geen gluten. Alles vers. Niks uit pakjes. Maar ook dat hielp niet voldoende. Nu met deze supplementen voel ik me als 10 jaar geleden. Meer energie en meer rust in mijn lijf. Ik ga mijn blog nog helemaal up to date maken. Maar ik ben al super blij. Jij ook veel succes met alles want het belangrijkste is dat je je goed voelt.
13-04-2017 08:33
13-04-2017 08:33 • Reageer
casapapusilor
Zal voor je duimen dat het lukt én je snel door de overgang bent.
12-04-2017 20:21
12-04-2017 20:21 • 1 reactie • Reageer
Miriam Dix
Dank je wel!
12-04-2017 20:49
12-04-2017 20:49 • Reageer