×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Waarom ik niet mezelf 'kon' zijn

Waarom ik niet mezelf 'kon' zijn


En je ziet het al. Kon staat tussen aanhalingstekens. Want ik dacht zelf dat dit niet kon. Niet bewust natuurlijk want het begon al toen ik geboren werd (ja echt waar!!!). Ik weet nu dat je lichaam veel meer herinneringen heeft aan vroeger dan je brein en daardoor dat ik al snel begon om het anderen naar hun zin te maken. Lachen! Daar maak je anderen blij mee. Lachebekje. Dus wanneer iemand verdrietig of boos is dan doe ik mijn best die ander het naar zijn zin te maken (lachen werkt dan niet altijd maar als kind zal het denk ik wel een redelijke invloed op mijn omgeving gehad moet hebben).

Zelfs nu moet ik me soms inhouden om het niet ‘goed te maken’ wanneer een ander boos is of een humeur heeft. Pfff dat kost me moeite want mijn humeur daalt dan ook meteen en natuurlijk is de ander (op dat moment in mijn ogen) daar schuldig aan.

De waarheid is echter dat ik mijn humeur LAAT beïnvloeden, maar ja als je bijvoorbeeld samenwoont is het ook wel heel lastig om dit niet te laten gebeuren. En ach wanneer ik er daarna over praat is het ook weer vergeven en vergeten. Want dat is er wel veranderd. Ik hou niet meer stil. Dan maar ff een discussie. Daar gaat immers (heb ik nu geleerd) niemand dood aan. En ik word er ook blijkbaar niet minder leuk door.

En daar zit en zat bij mijn de crux. Ik wil graag lief gevonden worden. Ook wanneer ik zeg dat ik het ergens niet mee eens ben! Tja en zo werkt het natuurlijk niet. Wanneer iemand door mij gekwetst wordt of ik iemand boos maak dan trek ik me dat enorm aan. Die ander mag zich niet door mij vervelend voelen want dan vindt deze mij dadelijk niet meer leuk. En wat dan nog?! Ik leg mijn cliënten altijd uit dat 33% van de mensen je leuk vindt, 33% je niet leuk vindt en 33% is neutraal. En wanneer je iets doet wat de een niet leuk vindt dat er een verschuiving plaatsvindt. Maar als het mezelf betreft is het net ietsje lastiger. Maar daar laat ik me niet (meer) door tegenhouden (hoe spannend ik dat ook nog steeds vind).

Ik heb door de jaren heen zoveel geleerd hoe ik met name mezelf steeds in de weg stond in mijzelf zijn. Ik weet nu dat de enige die daar iets aan kan veranderen ikzelf ben al mag dat natuurlijk best wel eens met hulp van anderen.

Want jezelf zijn betekent voor mij doen waar ik blij van word, en soms houdt dat in dat ik iets moet doen waar ik heel even niet zo blij van word. Complex… ja een beetje ;-) Maar het houdt het leven leuk en afwisselend.

Zo nu even deze blog nog posten terwijl de gedachte door mij heengaat: ‘Wat zullen ze wel niet van mij denken’.  En tja ik ben ook wel een beetje raar. Maar eerlijk is eerlijk daar ben ik dan ook wel een beetje trots op.

Word lid en beloon de maker en jezelf!
Walkoflife
Ik herken er veel van, ik wilde altijd iedereen die ik tegen kwam een goed gevoel geven. Ik lachte zei altijd wat zie je er goed uit, als iemand chagrijnig is voel ik mij nog steeds ongemakkelijk, ik zou soms zo graag willen dat ik dat kon afsluiten maar het gaat beter langzaam beter hier een blogje er over https://yoo.rs/walkoflife/blog/in-de-kreukels-1494936494.html
05-01-2018 10:34
05-01-2018 10:34 • 1 reactie • Reageer
Miriam Dix
Ik heb je blog gelezen en inderdaad. Je verhaal is ook herkenbaar voor mij. Waar jij nu bent is voor mij wel al lang geleden. Het komt goed! Maar neem er de tijd voor. En het mag met vallen en opstaan. Je kunt niet van de een op de andere dag anders zijn. Ik ga binnenkort een gratis weektraining aanbieden die gaat over jezelf zijn en ik verwacht dat ik half februari ook mijn online jaartraining ga aanbieden. Hierin heb ik alles wat ik zelf afgelopen jaar heb geleerd als mens en therapeut en coach om mezelf te mogen zijn. Mocht je het interessant vinden dan kun je mijn facebook in de gaten houden https://www.facebook.com/jzsmiriam/ Maar ik kan me voorstellen dat dit alles en ook facebook je nu teveel is. Ik wens je in ieder geval heel veel sterkte X
06-01-2018 12:53
06-01-2018 12:53 • Reageer
Marjolein
Ik denk dat het voor veel mensen herkenbaar is, dit. Ik herken het heel erg, onbewust ben je je toch aan het aanpassen. Dit heeft me gedeeltelijk mijn huwelijk gekost en ik heb nu helemaal geen relatie, gewoon omdat ik hier geen zin in heb, o.a., er speelt meer mee.
05-01-2018 07:11
05-01-2018 07:11 • 1 reactie • Reageer
Miriam Dix
Ja ik denk niet dat ik het ooit helemaal kwijtraak maar ik ben het me nu veel sneller bewust wanneer ik het doe. En kan het daarmee ook veel sneller aanpassen of terugdraaien. En niet iedereen vindt het even fijn denk ik maar daar wennen ze vanzelf een keer aan ;-)
06-01-2018 12:46
06-01-2018 12:46 • 1 reactie • Reageer
GMVDMinimalism
Fijn als je jezelf hebt gevonden, voor mij ultiem geluk!
05-01-2018 03:26
05-01-2018 03:26 • 1 reactie • Reageer
Miriam Dix
Ja voor mij ook! Het geeft gewoon zoveel meer rust ;-)
06-01-2018 12:45
06-01-2018 12:45 • Reageer