Het toneelstuk dat kanker heet...

Het toneelstuk dat kanker heet...


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ik kom binnen in het decor. Voor de deur staat een rolstoel en dan sta ik in een kamer. In het bed lig jij, de zieke prinses in haar blauwe ponnetje. Niet echt een decor voor “happily ever after”.

Dit is mijn eerste keer hier, in dit hospice. Misschien ook wel de laatste keer. Ik weet het niet, wil het niet weten. Je ligt op je zij, de prinses met de morfine pomp. Ik denk dat je slaapt dus wil stil bij je gaan zitten. Ik ben geen prince charming  dus mag je niet wakker kussen. Je bent echter wakker.

Het is als vanouds, jij en ik. Wat ben ik blij dat ik je nog mag zien. Je mooie gezichtje. En toch is het anders dan een paar weken geleden bij je thuis. Jij weet het, ik weet het. Je slot akte heeft ingezet, daarom ben je hier. Je kamer is huiselijk maar het is niet meer je thuis.

Een onuitgesproken afspraak. Zien maar niet over praten, weten maar niets over zeggen. Ik voel me een figurant in een slechte soap als ik vertel over dingen die er voor jou niet meer toe doen, mensen die je niet meer zult zien. De kalfjes buitelen over de koetjes, de schaapjes lopen over de dam. Ik praat omdat ik dan niets hoef te zeggen, jij luistert omdat je dan even wordt afgeleid.

De onwerkelijke triestheid hangt in de lucht. De realiteit is te zwaar om te verdragen. Als twee volleerde tapdansers dansen we om de hete brij heen en spelen mooi weer. Het déjà vu gevoel slokt me op. 1,5 jaar geleden, andere kamer, ander meisje, zelfde realiteit, zelfde wanhoop. Ik zoen je gedag en prent je in. Ik loop de gang in en verlaat het toneel. 
Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (6 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Wauw wat mooi geschreven
| 22:47 |
Wat mooi geschreven
| 16:26 |
Dank je wel, wat lief van je :).
| 15:42 |
Amai wat mooi geschreven!
| 07:28 |
Schrijnend en schurend geschreven. Herkenbaar ook. Sterkte!
| 16:13 |
Ik krijg er rillingen van als ik het lees.
| 11:10 |
Weet even niets te zeggen... Komt heel dichtbij dit...
| 02:03 |
Dank je wel voor je reactie en ja, als je er zelf mee te maken hebt, dan kan ik me dat voorstellen. Sterkte!
| 10:19 |
Ik ben 10 jaar geleden zelf ziek geworden, toen door verschillende vakantiekampen geweldige kids leren kennen, waarvan er een paar echt mn beste maatjes waren en ik denk dat 3kwart van al die kids er niet meer is.. Dus dit raakt mij enorm, nog steeds
| 11:20 |
Hoi Max,
Dat moet heel heftig zijn geweest en nog steeds, het verlies van mensen waar je om geeft laat littekens achter die wel een plek krijgen in je leven maar nooit verdwijnen. Ik wens jou heel veel sterkte toe en ik snap heel goed dat dit je raakt. Mij raakt het ook. Kanker is een k*tziekte.
| 19:50 |
Ja zeg dat wel!
| 20:22 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen