×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
60
Soap

Soap


Gisteren haalde ik de was uit de machine. Foutje.. er kwam een beugelbeha uit de wasmachine met nog maar 1 beugel. Foute boel dus. En daar sta je dan wetend dat ergens in je wasmachine een beugel rondzwerft. Boekje van de wasmachine er bij gepakt, pluizenfilter eruit gehaald, schoongemaakt, met het afvoerslangetje het restant water eruit laten lopen. Desondanks een behoorlijk waterballet dus met flink veel handdoeken de bak waar de machine in stond weer droog gekregen. Alles weer keurig op zijn plek gekregen maar de beugel niet gevonden.

Vandaag, weer was. Geen vuiltje aan de lucht, alleen aan de was dus de machine draait en ik zit beneden. Ik hoor ineens geluid van boven. Mijn wasmachine heeft een foutcode en staat compleet in het water. Oeps… er is iets niet goed is mijn heldere conclusie. Ik begin met goede moed en weinig zin het water op te dweilen. Na een tijdje is de bak droog. Ik steek de stekker weer in het stopcontact en weer begint de wasmachine geluiden te maken die me doen denken aan een zware rokershoest in het kwadraat. Weer verschijnt in het display een foutcode EF0.

Back to the drawing board, nou ja, de computer en zoeken… Ik kom allerlei problemen tegen die je met een wasmachine kunt hebben en zo waar ook “mijn” foutcode, yippie yeah… En dan staat er iets over een sensor in de machine. Ik maak er uit op dat je kennelijk de machine moet open maken. Dat is weer een geheel nieuwe uitdaging.

Zo gezegd, iets minder gemakkelijk gedaan sta ik later achter de machine met een aantal ringsleutels. Lang leve ooit een handig verjaardagscadeautje waardoor ik elke ringsleutel heb die je maar kunt indenken. Het voelt bijna als ongewenst intiem als ik met mijn hand de rug van mijn wasmachine in ga. Een wasmachine met een open ruggetje. En zo waar, ik vind de sensor en die drijft. Met een handdoek dep ik de boel droog. Een fohnperfectioneert het geheel en zo is mijn sensor weer kurkdroog.

Ik laat het ruggetje open en zet mijn wasmachine weer aan. Wauw, dat gaat goed… maar ik besluit om er toch maar bij te blijven. En wat een vooruitziende blik was dat. Ik zie hoe mijn wasmachine weer begint te watertrappelen. Snel weer de machine uit. Pffff, uitdaging… Het water komt vanuit het luikje met het pluizenfilter. Dan zou daar wel een probleem kunnen liggen. Pluizenfilter zit keurig vast, ik draai het toch maar even los maar kan er niets beters van maken. Het zwarte slangetje ligt niet helemaal vast. Ik bedenk me dat dat wel eens het probleem kan zijn. Ik prop het slangetje goed in de door voor gemaakte ruimte.

Nou ja, om een lang verhaal kort te maken, ik zet de machine aan en weer water. En nu is het duidelijk dat het uit het slangetje komt. Ik kijk in het boekje van de wasmachine en ik zie iets over een stopje. Stopje…. Er klikt iets in mijn blonde hoofd… er was zo’n klein wit dingetje dat ik over had… Zou het… En ja hoor, het ei van columbus, nou ja, het stopje van de afvoerslang. Ik draai het in het slangetje en het past.

De rest van de dag heb ik maar besteed in het in de gaten houden van de wasmachine. Van onder de wasmachine kwam er nog steeds water maar dat heeft er waarschijnlijk al onder gelegen. Ik heb wel tig keer de omgeving van de sensor gevoeld. Hij heeft inmiddels twee goede wassen gedraaid. De beugel is nog steeds en route ergens in mijn wasmachine maar daar heb ik nog geen oplossing voor gevonden om die op te sporen. Komt tijd, komt raad zal ik maar denken. Voorlopig trots dat ik dit al heb gedaan en blij met het geld dat ik heb bespaard.
Tante Koek
Nou inderdaad knap dat je het zelf hebt durven op te lossen, ik had hier denk ik toch een (dure) monteur bijgehaald. Misschien een geheel overbodige (en ook ongevraagde) tip, investeer in een netje of een wasbal waar je je bh's in kunt doen als je ze gaat wassen. Zo is de kans kleiner dat er een beugel gaat zwerven als deze weet te ontsnappen uit de bh. :) ;)
14-06-2017 13:23
14-06-2017 13:23 • Reageer
Hans van Gemert
Het is zo (voor de lezers) in ieder geval een leuke soap. En knap dat je zelf het probleem hebt aangedurfd.
14-06-2017 10:08
14-06-2017 10:08 • Reageer