×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Verkrachting een geweldsmisdrijf.... weet je dat heel zeker?

Verkrachting een geweldsmisdrijf.... weet je dat heel zeker?


Noem na het lezen van onderstaand stuk een verkrachting nog maar eens een geweldsmisdrijf… een klap voor je kop is net iets anders dan een verkrachting of aanranding… misschien begrijpen mensen nu waarom je niet zo gemakkelijk over misbruik heen kan stappen als ware het een pak slaag…

 

Een stuk uit een gesprek in gedachten van een verkrachter met zijn slachtoffer, hoewel ik liever kies voor het woord “overlever”

Hij: Tegen de tijd dat ik met jouw begon, was het enkel nog maar een eenvoudige optelsom. Hoelang zou het duren eer je zou breken?

Zij: “Jij brak me al. Je brak mijn vertrouwen in alles wat ik eerder dacht dat goed was”

Hij; “Nee, ik brak je niet, ik boog je alleen maar. Ik wilde zoveel ergere dingen met je doen.”

Zij: Jij nam mijn leven van me af, mijn toekomst.”

Hij: “Ja, dat deed ik. En dat deed me enorm goed.”

Zij: ”Maar waarom ben ik dan nog steeds niet over je heen? Voor een tijd ging het goed met me!”

Hij: “Denk je dat? Echt?”

Zij: “Wat wil je nog meer van me? Ik heb niks meer over. Je hebt alles al van me afgenomen.”

Hij: “Oh, er is zoveel meer dat ik van je afneem. Als eerste nam ik je je slaap af. Daarna, je lach. Nu zal ik je nergens meer veilig laten voelen, dus neem ik je je baan af. En tot slot verander ik je zodat de mensen om je heen  je niet eens meer herkennen.”

Zij: “Dat kun je niet doen, ik laat dat niet toe.”

Hij: “Maar dat doe je al. Denk maar eens aan de risico’s die je neemt de laatste tijd. Roekeloos rijden, teveel drinken, teveel pillen pakken daarbij. Het is gewoonweg dom geluk dat je het allemaal nog overleefd. Of je probeert het nog een keer en ik kijk toe hoe jij zelfmoord pleegt, of je stopt ermee en ik kijk toe hoe jij wegkwijnt en vervaagt tot niets. Hoe dan ook, ik win altijd.”

Zij: “Nee….”

Hij: “Ja.”

Zij: “NEE! Ik ben een overlever en zal sterker zijn dan jouw macht over mijn leven. Mijn lichaam had je al stuk gemaakt, mijn geest is sterker.... ik win, voor altijd!” 

Mieke Van Liefde
Je bent een supersterke meid Mirke. Dat zijn trouwens alle slachtoffers. Ik ben zeker dat je ooit door een hel gegaan bent. Schrijven doet helen. Enne ... Ooit gaat hij door een hel .
12-07-2017 20:12
12-07-2017 20:12 • 1 reactie • Reageer
Mirke
Dank je wel... maar ik ben ook maar gewoon als iedereen... En Karma had al afgerekend met hem, hij leeft niet meer. Gek genoeg was er toen geen gevoel van voldoening. Dat kwam later pas.
12-07-2017 23:42
12-07-2017 23:42 • Reageer
Mirke
De bedoeling van het stuk wat ik heb gepost is om de overlevers van een seksueel misdrijf een hart onder de riem te steken dat er nog een leven mogelijk is nadat iemand zoiets is overkomen. Het maakt ook niet uit of je man, vrouw, jong of ouder bent wanneer het je overkomt... de kunst is om je leven terug te claimen en niet de rest van je leven weg te geven aan degene die maar een moment (of wellicht een langere tijd) je pad kruiste, je leven behoort jou toe, claim het hoe dan ook terug. Het kan, niet altijd even gemakkelijk, maar het kan... Door dit te delen hoop ik dat er op z'n minst één iemand is die ook overlever verkiest te zijn in plaats van voor altijd slachtoffer...
18-06-2017 22:04
18-06-2017 22:04 • Reageer
LivingThaGoodLife
Wow confronterend.. kippenvel.. brrr.. zo is het wel..
18-06-2017 21:36
18-06-2017 21:36 • 1 reactie • Reageer
Mirke
De overlevers hebben simpelweg levenslang... Wat niet wil zeggen dat ze levenslang slachtoffer moeten hoeven zijn, er mogen wat mij betreft veel zwaardere straffen komen voor dit soort geweldplegers... dat zou nog een beetje in balans komen met het onrecht wat de slachtoffers van zulk een misdrijf is aangedaan.
18-06-2017 21:57
18-06-2017 21:57 • Reageer
Ilse
Wow. Dit is wel heftig. Vond ik altijd al. Maar door dit stuk krijg ik kippenvel en kou om mijn hart.
18-06-2017 20:55
18-06-2017 20:55 • 1 reactie • Reageer
Mirke
Sorry, dat was niet mijn bedoeling... Het is echter wel iets waar zoveel vrouwen mee te maken krijgen of hebben gehad en of het nou om date-rape, verkrachting of stalking gaat, het mag dan misschien voor de wet een geweldsmisdrijf zijn, de overlevers van dit soort ellende hadden gok ik liever een pak slaag gehad dan slachtoffer van dit soort sexueel geweld...
18-06-2017 21:54
18-06-2017 21:54 • 1 reactie • Reageer