!! Gezocht !!  Informatie Autisme

!! Gezocht !! Informatie Autisme


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Lieve medeblogger, dit is mijn eerste blog ūüėä

En gelijk wil ik een beroep op jullie doen..


Ik ben moeder van een dochtertje van 2,5 jaar. Bij mijn dochter wordt autisme (on-ontkomelijk) vermoedt, wij wachten op een diagnose van het Centrum van Autisme. We staan al een tijd op de wachtlijst en kunnen dus nog niet helemaal bij de juiste zorg komen. 

Nu heb ik mezelf natuurlijk al ontzettend verdiept in alles rondom het autisme spectrum.  Een voorbereid mens, telt voor twee.. nietwaar?!

Ik wil wel een beetje weten wat me allemaal te wachten staat, als ze straks een grote meid is geworden. En de diversiteit binnen de kenmerken is enorm.   

Nu gaat het bij autistische kindjes, als ouder zijnde vooral om de juiste manier van benaderen. 

En¬†ben¬†ik dus¬†op¬†zoek naar zoveel mogelijk informatie hierover, net als de verschillende behandelwijzen en bijzondere verhalen ūüėäūüėá

Uiteraard zijn advies en persoonlijke verhalen van harte welkom!

Dus heb je een mooi blog over autisme geschreven, weet je er een of ken je een mooi artikel,  youtube filmpje, boek of film?


!!! Please let me know !!! 


Alvast bedankt en heel veel liefs van een nieuwsgierig moedertje!    Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (7 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Wat ik vooral nog herinner van mijn stages is dat structuur heel belangrijk is
| 18:37 |
Mijn zoon met autisme is inmiddels 21 jaar oud en woont in een zelfstandig begeleid wonen traject na een zware crisis, het gaat hem gelukkig nu beter! Ik heb in zijn jonge jaren alle boeken die ik kon vinden verslonden en veel gehad aan lotgenotencontact via het autisme forum. Mijn zoon was 7 toen zijn diagnose gesteld werd. Rust en regelmaat, consequent en consistent zijn tegen over je kind, bij ons hielp dingen visueel maken heel erg goed. Maar let op elke kind met een autistische stoornis is anders!
| 08:17 |
Wat hier goed werkt is observeren/volgen, aansluiten, bijsturen indien nodig. Niet teveel info toevoegen ;) maar zo te zien ben jij al super op de hoogte en heb je veel kennis.
| 20:48 |
Haha! Heel goed en duidelijk! Ontzettend bedankt voor je reactie!
| 16:53 |
Ik heb zelf autisme en heb er al enkele blogs eraan gewijd. Mensen denken vaak dat je compleet moet veranderen, terwijl een kind zich juist nog meer "anders" voelt wanneer je hem/haar anders behandeld dan anderen.
| 21:42 |
Wow wat goed dat je reageert! Iemand die zelf precies weet hoe het is, voor mijn dochter dan.

Ik wil haar juist niet anders gaan behandelen, maar mezelf en onze omgeving zo goed mogelijk aanpassen aan haar behoeften en mogelijkheden.
Ze is pas 2,5 en als ik nu al weet waar we tegenaan zouden kunnen gaan lopen wanneer ze groter is, of mogelijkheden die bestaan om haar zo goed mogelijk te laten ontwikkelen in deze periode.. maakt ons toekomstbeeld wat duidelijker
| 16:51 |
Ik kan twee tips meegeven; zelf niet met diagnoses gaan dokteren, want 2,5 is ontzettend jong. Er kan van alles veranderen en voor het kind zelf is dit alles zeer ingrijpend.

Verder, uit mijn eigen ervaring; Let op wanneer je in een drukke omgeving komt. Zodra er verschijnselen zijn van overprikkeling is het verstandig om een rustige plek te zoeken en het kind niet verder te overvragen.
| 17:57 |
Temple Grandin (autist) !!!
| 17:55 |
Voed je kind liefdevol op en geef haar de hulp die ze nodig heeft als ze dat nodig heeft. Autisme definieert haar absoluut niet, dat doet het bij niemand.
| 17:33 |
Bedankt voor je reactie
| 16:10 |
2 van mijn dochters zijn autistisch, dus als je specifieke vragen hebt ben je altijd welkom. Ik heb er ook een paar blogs over geschreven. Je kunt niet generaliseren, er zit ontzettend veel verschil alleen al tussen mijn 2 dochters en hun specifieke problemen, maar dat weet je al lees ik. :)
| 17:27 |
Bedankt voor je reactie! En voor je aanbod, lief van je.
Ik ben wel benieuwd naar ervaringen van andere mama's en papa's, zoals jij. Zeker ook over dingen waar we tegenaan kunnen lopen. Ik ben nu op het punt beland *** de basisschool *** Dus daar gaan we weer!
| 16:04 |
Je hebt gelukkig nog tijd genoeg om een goede school te zoeken. Belangrijk is dat de school kleine klassen heeft, en dat ze bereid zijn aanpassingen te maken. Daar zit per school enorm veel verschil in, dus bespreek dat van tevoren. Ze kunnen bijvoorbeeld met pictogrammen gaan werken, of als ze straks in groep 3 zit een kamerscherm bij haar neerzetten dat ze zelf om haar tafel kan zetten als ze overprikkeld is.
| 17:36 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
√ó

Yoors


exit_to_app Inloggen