×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Schrijvershotel in Benidorm deel B1 : Begrip, uitleg en een bijzonder telefoon gesprek.

Schrijvershotel in Benidorm deel B1 : Begrip, uitleg en een bijzonder telefoon gesprek.


Bij het begin beginnen, klik dan op de volgende link: Schrijvershotel A

Heb jij misschien het telefoon nummer van Henk Jan ? Was direct mijn vraag.. Ik wil hem en Tania, hier bij betrekken, zodat wij het niet twee keer hoeven uit te leggen en bespreken.. Probeerde ik in het kort te vertellen.. Ga hem even bellen, hij zou bereikbaar blijven dus komt goed, reageerde Leon, om terug naar binnen te lopen, terwijl ik het terras op stappen om opnieuw naast Vincent te gaan zitten..

Wil nog iemand betrekken bij deze bespreking, uitleg en vergadering, melde ik hem, zodat je weet dat dat negatieve gevoel nergens voor nodig is, en ik er juist alles aan wil doen om je gelukkig te maken, legde ik uit, om de telefoon van Leon aan te nemen, voordat Vincent kon reageren..

Goede middag, meneer de burgemeester, begroeten ik Henk Jan, alsof het de normaalste zaak van de wereld was, waar door het een moment stil bleef aan de andere kant van het mobiel.. Hallo Ingeborg, wist helemaal niet dat ik dat was, reageerde hij.. Toch wel, antwoorden ik, te minsten als Yoors een dorp was geweest, kwam eigenlijk omdat Vincent wilde weten, wie ik daar net aan de telefoon had, en ik hem dat op dat moment nog niet wilde vertellen.. Maar daar is nu verandering in gekomen ? Begreep ik van Leon.. Ging hij verder omdat ik stil was gevallen.. Dat klopt, misschien is het toch beter om het eerste contact te doen via de telefoon, om verder te gaan morgen middag in real life, legde ik in het kort uit.. Alleen de reden van deze verandering wil ik graag samen met Vincent in een keer uitleggen, vandaar dat ik je even terug geef aan Leon, zodat hij het mobiel op hands free kan zetten.. Vind ik een goed plan bevestigde Henk Jan, voordat Leon het mobiel direct van mij overnam..

Direct voelde ik hoe Vincent onder de tafel mijn hand zocht, om er even in te knijpen, toen hij deze gevonden had.. Toen Leon het mobieltje op de tafel had gelegd en mij vriendelijk toe knikte, keek ik Vincent een moment vragende aan.. Die na nog een slokje water direct van start ging..

Misschien is het verstandig, om te beginnen om mijn excuses aan te bieden, voor mijn reacties, het afgelopen half uur, was mijzelf niet of misschien juist wel.. Maakte hij een begin, om mij bijna smekend aan te kijken, waar door ik het een moment van hem overnam.. Zo als de meeste hier aan tafel wel weten heeft Vincent een rugtas vanuit zijn verleden, omdat hij niet geboren is in Nederland.. Je kunt zeggen dat hij een vluchteling is, vanuit een voormalig oorlogsgebied.. Iets wat zijn sporen heeft na gelaten, maar ook de opvang hier in Nederland, was verre van optimaal te noemen, waardoor er dingen zijn gebeurd, hij keuzes heeft gemaakt, die hij nu misschien heel anders gedaan zou hebben.. Legde ik zo rustig mogelijk uit.. Je bedoelt zijn alcohol verslaving ? Als ik zo vrij mag zijn ! Stelde Albert, voorzichtig de vraag.. Dat zal zeker hebben mee gespeeld, bevestigde ik, alleen door het trauma, in het oorlogsgebied, dat je het ene moment nog gezellig bij je buren een feestje kunt vieren, maar de volgende dag, bekijken zij je niet meer, moet je oppassen, want zijn het van vrienden in eens vijanden geworden, is dat niet te bevatten.. Alleen tijd om het te verwerken, of er enige emotie bij te voelen, die is er niet, vandaar dat de emoties, die er natuurlijk wel zijn, worden opgeborgen, vast gezet zo gezegd.. Wat betekend, dat Vincent met zijn verstand wist dit is leuk of niet, dit maakt mij verdrietig of juist blij, alleen het echt voor honderd procent voelen, in het lichaam lukte niet meer...

Wanneer iemand dan in een voor jouw vreemd land, waar je de taal nog niet van spreekt, erg aardig en lief voor je is, kan het gebeuren, dat je liefde, een troostende arm, of een knuffel, verward met iets anders, het voelt als verliefdheid, wat dan kan uitdraaien in seks... Het lijkt wel of je ook uit eigen ervaring spreekt, maakt Joa de opmerking.. Dat klopt, ook ik heb die fout ooit gemaakt, dat het willen helpen, troosten, verder ging dan dat, misschien wist ik op dat moment eigenlijk ook niet beter, en zou ik het nu heel anders doen, net als Vincent, antwoorden ik eerlijk en bracht het onderwerp weer terug..

Alleen is het voor Ingeborg zonder gevolgen gebleven, en heb ik een zoon gemaakt, en samen met zijn moeder op de wereld gezet.. Vulde Vincent met een heleboel emoties in zijn stem mij aan.. Gister avond kwam dit onderwerp naar boven toen wij ons samen klaar maakte om te gaan slapen, ging ik uiterlijk rustig verder, nu was het veilig genoeg, om een stukje van de vast zittende emoties te verwerken, en kan er een heleboel verdriet en pijn bij Vincent los... Dit gaf en geeft letterlijk ruimte op zijn borst, de plek van zijn hart en gevoel, hier door kan hij ook weer emoties in zijn lichaam ervaren en voelen.. Het probleem is wel, dat hij dat niet meer gewend is, en alles daar door 100 keer sterker word ervaren.. Probeerde ik uit te leggen.. Zo als het missen van Ingeborg, toen zij een momentje in de badkamer was en ik hier beneden met jullie zat, zonder haar.. Gaf Vincent een voorbeeld.. Waar door ik even naar hem glimlachten, en nu op mijn buurt zachtjes in zijn hand kneep, die ik nog steeds vast had onder tafel..

Hoe kunnen wij daar behulpzaam bij zijn ? En waarom heb je ons bij dit gesprek betrokken ? Stelde Henk Jan via het mobiel twee vragen in een zin.. Waarna hij direct au mompelde en het mobiel even een krakend geluid liet horen.. Even hadden Joa en ik oogcontact met elkaar, en schoten een moment in de lach, waar op de andere enkel verbaast reageerde.. Wat is er zo grappig ? Informeerde Vincent met een lichte boosheid in zijn stem.. Volgens mij kreeg Henk Jan zo juist een por in zijn zij, of een trap tegen zijn schenen van zijn partner, omdat zij het wel begrijpt, legde ik met een glimlach om mijn mond uit..

Nou was anders zeer pijnlijk.. Bevestigde Henk Jan, waar door ik opnieuw in de lach schoot, wat aanstekelijk werkten bij een aantal andere om mij heen.. Maar om eerst even antwoord te geven op je eerste vraag, ging ik na een beetje water verder.. Vincent moet nu leren met die heftige gevoelens om te gaan, dat gaat niet vandaag op morgen, zo iets kost tijd, maar om misverstanden te voorkomen morgen tijdens de BBQ omdat wij dan met een enorme grote groep Yoorsianen zijn, willen wij vragen om wanneer nodig is, Vincent een beetje te helpen, niet te heftig in zijn emotie te schieten, als hij in gesprek is of er iets anders onverwachts gebeurd.. Besloot ik, om vragend om mij heen te kijken.. Natuurlijk doen wij dat.. Verbrak Hans de stilte die was gevallen, wat beaamd werd door de andere om ons heen.. Aan gevuld door Henk Jan en Tania via het mobiel..

Iets wat direct effect had op Vincent, die rechtop ging zitten, om met een rode kleur op zijn wangen mij aan te kijken met de vraag: Wie was dat ? Die vrouwelijke stem aan het mobiel ? Vroeg ik naar de bekende weg, om verder te gaan, nadat hij heftig van ja had geknikt, dat was de partner van Henk Jan, wat mij meteen de mogelijkheid geeft op zijn tweede vraag antwoord te geven.. De reden waarom zij nu aan het mobiel hangen.. Omdat ik voor Vincent veilig ben, hem nooit in de steek zal laten of weg lopen bij hem, zijn zijn emoties naar mij toe, zo mogelijk nog een stukje heftiger, zo ook na ons laatste telefoon gesprek over de ontmoeting morgen middag, kwam stralende bij hem terug.. Hoewel ik het altijd super vind, als Inge zo straalt, wist ik niet waarom ? en had even het idee, waarom dan niet met mij ? Met alle negatieve emoties die daar bij horen.. Vulde hij aan..

Zonder er echt bij na te denken, drukte ik even een vlinder kusje op zijn wang, voor ik verder ging.. Om aan Vincent te laten zien, dat zeker die negatieve emoties nergens voor nodig zijn, en ik echt alles in het werk wil stellen om hem gelukkig te maken, te zien stralen.. Heb ik aan Leon gevraagd, contact met je te zoeken, en de rest is geschiedenis.. Ik begrijp het helemaal, bevestigde Henk Jan, dan geef ik het mobiel nu aan haar en hou verder mijn mond, besloot hij..

Goede middag, Ingeborg, begroeten Tania mij het volgende moment, hallo, groeten ik terug, voor zij zich richten tot Vincent.. Goede middag Vincent, wat leuk om je aan de telefoon te hebben, weet je met wie je spreekt ? Ja, wel, maar dat kan toch helemaal niet ! Stotterde hij, terwijl hij mij zo enorm verbaast aan keek, en de tranen opwelde in zijn ogen.. Misschien dat je de opera Carmen kent ? Stelde zij hem nu de vraag, om nadat hij schor ja had geantwoord, een klein stukje voor hem te zingen via het mobiel, op dat moment kon je een spelt horen vallen.. Waren wij allemaal geraakt door het nummer en haar warme stem geluid.. Dank je wel.. Mompelde Vincent toen zij was uitgezongen..

Het is Tania Kross melde hij mij nog steeds verbaast, terwijl de tranen zachtjes over zijn wangen rolde.. Ik weet het, reageerde ik, om even naar het mobiel te wijzen.. Vond je het mooi Vincent ? Stelde zij hem rustig de vraag.. Ja, het was geweldig, antwoorden hij na een aantal slokken water.. Waar ben je nu dan, in Nederland ? Nee, ik zit in Benidorm, in dat wat jullie het schrijvershotel noemen, en als ik het goed begrepen heb gaan wij elkaar morgen middag bij Joa en Leon thuis ontmoeten.. Antwoord zij op zijn vraag, nadat hij ook van deze informatie was bijgekomen, ontstond er een leuk en gezellig gesprek tussen beide, waar je bij moet zijn geweest, om het echt te begrijpen, want elk verder woord of uitleg er over zou er een enorme afbreuk aan doen.. Kan wel zeggen, dat ik genoten heb, om hem zo te zien stralen.. In een woord Geweldig...

Het vervolg lezen, klik dan op de volgende link: Schrijvershotel C1

expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties