×

Yoors


Inloggen
×

YoorsSchrijvershotel in Benidorm deel C1 : Gezellige tijd op het terras..

Schrijvershotel in Benidorm deel C1 : Gezellige tijd op het terras..


Bij het begin beginnen, kan via deze link: Schrijvershotel A

Het is Tania Kross melde hij mij nog steeds verbaast, terwijl de tranen zachtjes over zijn wangen rolde.. Ik weet het, reageerde ik, om even naar het mobiel te wijzen.. Vond je het mooi Vincent ? Stelde zij hem rustig de vraag.. Ja, het was geweldig, antwoorden hij na een aantal slokken water.. Waar ben je nu dan, in Nederland ? Nee, ik zit in Benidorm, in dat wat jullie het schrijvershotel noemen, en als ik het goed begrepen heb gaan wij elkaar morgen middag bij Joa en Leon thuis ontmoeten.. Antwoord zij op zijn vraag, nadat hij ook van deze informatie was bijgekomen, ontstond er een leuk en gezellig gesprek tussen beide, waar je bij moet zijn geweest, om het echt te begrijpen, want elk verder woord of uitleg er over zou er een enorme afbreuk aan doen.. Kan wel zeggen, dat ik genoten heb, om hem zo te zien stralen.. In een woord Geweldig...

Na een vrolijk tot morgen, als afscheid, en ook de groetjes aan de andere, besloten Tania en Vincent het gesprek, voor hij de verbinding verbrak om het mobieltje op tafel te leggen.. Ik weet niet wat ik zeggen moet, melde hij, terwijl hij oogcontact met mij maakte.. Niets, reageerde ik eenvoudig.. Vind het gewoon fijn om je zo gelukkig te zien, je straalde.. Zei ik, om voorzichtig een traan van zijn wang te vegen.. Ben je zo enorm dankbaar, ging Vincent verder, maar wil ook eerlijk tegen je zijn, hoewel ik niet weet waar ik beginnen moet, heb namelijk voor jou of kan ik beter zeggen jullie, ook een aantal dingen geregeld, als eerste namelijk.. Lieverd, viel ik hem in de reden, ik wil het niet weten, dan is het geen verrassing meer, en dat maakt het toch juist zo leuk, de voorpret, weten dat er iets staat te gebeuren, en dan benieuwd zijn hoe de ander gaat reageren ! Heb je het met iemand gedeeld, iemand in vertrouwen genomen ? Besloot ik met twee vragen in een zin.. Ja, knikte hij, heb een aantal dingen aan Leon verteld, en hij helpt waar hij kan. Dat is wel heel apart want ik heb dit gedeeld en een beetje samen geregeld met Joa.. Vertelde ik hem, om even naar haar te glimlachen.. Dank je wel.. Zei Vincent haar, haar antwoord was, een stralende lach, voor zij haar glas omhoog hief om te proosten, als van zelf volgde een ieder aan tafel haar voorbeeld en proosten wij met elkaar zonder dat er een woord gezegd werd, maar het voelde goed als een eenheid..

Wil je mij even excuseren ? Maakte Vincent opnieuw contact met mij, om verder te gaan, toen ik hem vragende aankeek.. Moet even wat geleegd worden, en ik wilde Leon vragen mij daar even bij te helpen, of vind je dat vervelend ? Ik bedoel.. Want dan kan ik.. Vroeg hij en begon twee keer opnieuw.. Lieverd, het is goed, het geeft niet, stelde ik hem gerust, ik begrijp het.. Dank je wel, viel hij mij nu in de reden, om zijn gezicht heel dicht bij de mijne te komen, om mij een zoen te geven, die ik liefdevol, maar ook met een ander gevoel beantwoorden.. Tien minuten later had ik het er nog warm van en stonden de blosjes nog steeds op mijn wangen, merkte ik toen ik even naar de badkamer was gelopen..

Leon ? Als je zo vriendelijk zou willen zijn ? Vroeg ik hem.. Natuurlijk, geen probleem, reageerde hij, om direct op te staan, en zo verdween hij samen met Vincent door de tuindeuren naar binnen, nadat ook Albert en Hans naar binnen waren vertrokken om verder te gaan in de keuken, bleven wij als meiden onder elkaar over, nadat er een soort van stoelen dans had plaats gevonden, zaten wij gezellig bij elkaar en schonk Joa nog voor een ieder een glas drinken in, die ik dankbaar aannam...

Ingeborg ? Heb je enig idee, wat Vincent voor je of jullie geregeld heeft ? Vroeg Amerise, en verbrak daar mee de stilte.. Nee, schudden ik mijn hoofd, te minsten, ik heb wel een aantal vermoedens, noem het vrouwelijke intuïtie, maar eigenlijk wil ik er niet te diep over na denken, en mij gewoon laten verrassen.. Dat is inderdaad natuurlijk wel het leukste, bevestigde zij en was het met mij eens..

Na een gezellig half uurtje meiden onder elkaar, waar er over van alles werd gekletst en er ook vooral veel gelachen werd.. Rolde Vincent opnieuw het terras op, op de voet gevolgd door Leon.. Daar ben ik weer, melde hij, terwijl hij zijn rolstoel naast mij op de rem zetten.. Ik zie het, melde ik terug, om te zien hoe hij glimlachten van oor tot oor, en de pretlichtjes stonden met een heleboel puntjes in zijn ogen, wat ook mij een vrolijk gevoel gaf.. Maar ik ga je niet vragen, wat je hebt besproken ? Of kan ik beter gezegd met wie of wat je verder nog gedaan hebt.. Als je maar niet denkt dat ik.. Viel hij mij plotseling boos in de reden, om stil te vallen, toen ik mijn hand stevig op zijn arm legde.. Niet doen, Vincent, ik bedoelde het enkel positief, niets meer en niets minder.. Daar was weer even dat heftige gevoel bevestigde hij..

Iemand misschien zin in een tosti ? Informeerde Joa plotseling, toen er om mij heen in stemmend werd geknikt, en Vincent melde: Heb je soms het gerommel in mijn maag gehoord ? Stelde Leon voor, om dan even met elkaar in de keuken te gaan zitten, daar was het wat koeler, want het begon nu toch wel erg warm te worden zo op het terras.. Direct stond iedereen op, en nadat Vincent zijn rolstoel van de rem had gehaald, vertrokken wij met elkaar richting keuken, waar het opnieuw enorm gezellig was met elkaar en de tosti's heerlijk smaakte, want ook ik, had toch wel een beetje trek gekregen merkte ik...

Toen iedereen genoeg gegeten had, zetten ik samen met de meiden de vaat in de afwasmachine en ruimde de andere spullen op.. Om daarna direct met Joa, even achter de laptop te gaan zitten, om de definitieve lijst namen op te stellen, van Yoorsianen die de volgende dag aanwezig zouden zijn op de BBQ.. Het stemde mij vrolijk te lezen dat ook Ann Creatief, Enrique, en Frieke, via mail aankondigde aanwezig te zijn, als er nog een mogelijkheid was een ticket te kunnen boeken.. Joa stelde voor de namen later even aan Leon door te geven, die dat soort dingen regelde..

Door de goede samenwerking, hadden wij daarna de lijst snel klaar en ook de andere dingen die wij konden regelen via de laptop was al snel klaar, waarna wij besloten om samen een beker koffie te drinken op het terras, zodat ik ook even een sigaretje kon roken, waar ik op eens enorme zin in had..

Verder lezen kan via de volgende link: Schrijvershotel D1