×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
Schrijvershotel in Benidorm deel J1: Accepteren van een lesbische hulpverleenster terwijl ik christen ben..


Bij het begin beginnen, kan via deze link: Schrijvershotel A


Carina ? Word het geen tijd om te vertrekken, wil je nog even de tijd hebben om wat spullen in te pakken, voor jullie naar het vliegveld kunnen gaan... Melde Leon en verbrak daar mee de stilte die was gevallen.. Wij zijn volgens mij toch bijna klaar met dit intensieve gesprek, want mogen er dinsdag nog vragen of zo zijn, dan ben ik ten alle tijden bereikbaar wanneer nodig.. Bevestigde de psychiater


Op het zelfde moment, slaagde zo wel Carina als ik een diepe zucht, en informeerde ik bij Carina.. Dit was in ieder geval een positief en fijn telefoon gesprek, toch ? Echt wel, antwoorden zij, die andere wil ik zo snel mogelijk vergeten.. Liefst die hele periode, vulde ik haar kort en krachtig aan.. Dan doen wij dat toch gewoon, en zien wij deze tijd in Spanje als een nieuwe start, een super goed begin. Besloten wij gezamenlijk. Wat moeten wij hier nu mee, vragen waar het over gaat, is volgens mij niet echt nodig, melde Vincent, terwijl Leon duidelijk op zijn horloge keek.. Niet nodig, bevestigde ik, gewoon even laten weten dat wij aan het zelfde dachten en nooit meer naar die periode terug willen.. Dat is alles, besloot ik, met een mager glimlachje om mijn mond, om zijn verbaasde en daar door grappige gezicht..


Nadat wij afscheid hadden genomen van Carina, met de woorden tot straks, wij kijken er naar uit en wij hoorde hoe zij haar spullen bij elkaar pakten, vroeg een van haar vrouwelijke collega's opnieuw mijn aandacht: Ingeborg ? Vind je het misschien een leuk idee, wanneer ik ook een paar dagen bij jullie op bezoek kom in Spanje ? Stelde zij de vraag voor ik op haar kon reageren.. Dat lijkt mij super, hoe meer zielen, hoe meer vreugde, kan dan het beste samen met moeders en tante Miep, want die hebben belooft wanneer zij terug zijn van de cruise, nog een paar dagen deze kant op te komen.. Dan reis ik dus samen met Moeders en tante ? Vroeg zij om bevestiging, zonder de vraag te stellen, die op het puntje van haar tong lag, dat was voor mij zo duidelijk als wat.. Voor mij geld het zelfde, hoe meer zielen, hoe meer vreugde, deed Vincent een duid in het zakje.. Menen jullie dat ? Ik bedoel, om samen met mijn partner ? Ja, lijkt mij leuk, leren wij haar net als het vriendje van Carina een klein stukje beter kennen.. Jammer, nou zeg, viel de mannelijke collega mij in de reden, had gehoopt en dacht even dat ik met haar mee mocht. Misschien een andere keer, besloot ik lachende, omdat ik heel goed begreep wat hij bedoelde...


Wat gebeurd er Ingeborg ? Vroeg Joa zich hard op af, je ogen beginnen te stralen, alsof er pretlichtjes in verschijnen.. O, jee, reageerde Vincent gespeeld serieus, dat betekend dat er van allerlei plannetjes in haar hoofd aan het ontstaan zijn.. Als ik in een strip mee speelde, verschenen er nu van die lampjes boven mij, zo van, ping en ping.. Het geeft je een goed gevoel en dat maakt mij vrolijk besloot Vincent dit onderwerp terwijl hij zachtjes een vlinder kusje op mijn wang drukte..


Wil je goede gevoel niet bederven, begon de psychiater, maar ik wilde het toch nog even hebben over de flash back, die wij net samen hebben mee gemaakt.. Omdat ik deze zo graag wil begrijpen.. Legde zij in een zin uit.. Daar heb ik eigenlijk heel weinig zin in, bekende ik eerlijk, niet omdat ik er voor weg loop of er niet meer over wil na denken, maar het lijkt allemaal op eens zo onbelangrijk, wil deze het liefste in de vuilnisbak gooien, waar het hoort.. Hoe zodat zo op eens ? Bedoel vond het nog al een heftige ervaring, mengde Leon zich in het gesprek.. Dat was het misschien ook wel, en toch zijn het voor mij enorme oude koeien, die heel vervelend uit de sloot kwamen.. Soms verstrijkt de tijd, gebeurt er iets, waar door je heel anders over iemand gaat denken, omdat je beseft hoeveel je om die persoon bent gaan geven, met de uitspraak: Wie aan haar komt, komt aan mij.. Vertelde ik, terwijl de tranen in mijn ogen opwelde..


Geloof dat ik het een beetje begin te begrijpen, wanneer ik tussen de regels door luister, naar dat gene wat je nu juist niet zegt, maakte de psychiater een begin, want als ik het goed begrepen heb, ging de flash back over een van mijn collega's uit het team, en moet die gebeurtenis iets te maken hebben met de vorige tijdelijke psychiater.. Maar wie is dan de collega ? Vroeg zij zich oprecht verbaast af.. Die heb ik zo juist uitgenodigd om onder andere samen met moeders over een paar weken naar Spanje te komen..


Je zit vol verrassingen, melde de andere vrouwelijke collega, met een lach in haar stem.. Zo werkt dat nu eenmaal voor mij, voor ons, merkte ik lucht op, als reactie.. Mevrouw de psychiater, de uitnodiging die u net over dinsdag deed, geld dat ook voor mij, bedoel eerder, maandag bijvoorbeeld ? Ging ik vragende verder.. Natuurlijk, wil je nu nog ergens over praten ? Of heeft het meer iets te maken met die lampjes boven je hoofd om daar nog maar even bij terug te komen.. Dat is inderdaad wat ik bedoel, melde ik haar, alleen kan ik daar op het moment nog niet zoveel over zeggen, moet er eerst even over nadenken, hier bespreken, en niet te vergeten met u, voor ik iets ga vertellen er over.. Komt jullie maandag om een uur of 11 goed uit, dan hou ik die tijd voor je vrij.. Nadat de andere drie om mij heen melde dat het een perfect tijdstip was, stond de afspraak vast voor die dag en dat moment..


Misschien is het dan een goed idee, om dit gesprek te gaan af ronden ? Stelde de psychiater voorzichtig voor of is er nog iemand die een vraag of onderwerp heeft, dat niet kan wachten.. Nadat twee van de collega's gemeld hadden dat dit niet zo was, wat ook gold voor de drie gesprekspartners om mij heen in Spanje, was het wachten op de laatste, die duidelijk nog niet helemaal klaar was.. Zeg eens wat je denkt, nodigde ik haar daarom uit, nadat ik haar naam genoemd had..


Ik begrijp het gewoon niet, hoe je alles zo maar kunt accepteren, mij dan vooral, gewoon om wie ik ben.. Anders dan Carina in ieder geval, zo ver is in middels toch wel duidelijk.. Begon zij en daagde mij daar mee ook direct uit om te reageren, op een manier die zij gewend was en in haar hoofd had.. Misschien kunnen wij dat beter de volgende keer bespreken, stelde de psychiater voor, voor ik zelf kon reageren.. Wat mij betreft is dat niet nodig, kunnen dat onderwerp beter nu bespreekbaar maken, en de vraag dan beantwoorden voor er een eigen antwoord word gevormd, die zo ver weg ligt van hoe ik er over denk, melde ik de psychiater, die het begreep, liet zij merken door verder te zwijgen, en ons zo de ruimte te geven, waar ik haar in gedachten voor bedankten...


Eigenlijk kan ik alleen reageren met een korte tegen vraag: Waarom zou ik je niet accepteren ? Alleen bleef een antwoord uit en melde haar mannelijke collega, dat zij haar schouders op haalde, omdat ik dat via de telefoon natuurlijk helemaal niet kon zien.. Wat ik op dit moment kan bedenken, wat een obstakel kan zijn geweest, zeker in de begin periode, is dat het samen viel met de zomer vakantie, en je daardoor maar liefst een maand op vakantie ging, trouwens van harte gegund natuurlijk.. Alleen hebben Carina en ik, in die begin periode een soort van basis vertrouwen gelegd , door de wekelijkse gespreken en later zelfs twee keer in de week.. Ben wel met mijn vriendin op vakantie geweest.. Melde zij dwars door mijn laatste zin heen, op de bij haar zo passende duidelijke stem, om haar woorden kracht bij te zetten..


Volgens mij heb je een fijne vakantie gehad, ging ik rustig verder, en dat je bent, wie je bent, is voor mij toch echt geen wereld nieuws te noemen, verre van dat ! Al doe je nog zo je best het niet te laten merken, het is gewoon wie je bent, en dat kun je onmogelijk verstoppen, want dan moet je een masker op zetten, en ik vind het juist zo mooi dat je het hart op de tong hebt, en altijd gewoon zegt wat je denkt..


Dat is iets wat ik ook in haar bewonder, bevestigde de psychiater, maar begrijp je wat zij bedoelt met vriendin ? Vroeg zij om bevestiging om misverstanden te voorkomen.. Is mij zo duidelijk als wat, als in een liefdes relatie, zelfde als Carina met haar vriendje heeft, Joa en Leon hier in Spanje en Vincent en ik zelf pas sinds kort weer hebben terug gevonden, alleen dan is zij van het zelfde geslacht, alleen nogmaals zie ik totaal het probleem niet in deze situatie.. Begrijp mij niet verkeert, begon Vincent, omdat ik heel goed weet hoe je er over denkt, maar misschien dat het geloof in deze ook mee kan spelen ? Ondanks zijn waarschuwing, schrok ik er toch een beetje van en maakte het mij intens verdrietig van binnen, waar door ik een moment hard op mijn onder lip beet en onbewust een vuist maakte.. Veroordelen ? Dat kan ik eenvoudig niet ! Melde ik iets harder dan mijn bedoeling was, het is geen ziekte of zo, wat trouwens ook niet van God komt, iemand word zo geboren, en daar heb ik eigenlijk alles wel mee gezegd.. Besloot ik, terwijl de tranen zachtjes over mijn wangen rolde, die ik eenvoudig weg niet kon stoppen, het ook niet probeerde..


Wat lief, dat je het zo kunt om schrijven, in naasten liefde en respect, ben ik gewoon niet gewend, melde zij nu zelf nog al schor via de telefoon.. Ik kan niet anders, dit is wat ik voel, dit is wat ik geloof, hoop alleen dat je het begrijpt en dat dit dan nu geen belemmering meer vormt en wij het samen hebben opgeruimd, zodat wij samen verder kunnen lopen.. Hoe wel natuurlijk blijft staan, dat je het eerste aanspreek punt van moeders bent, dus ik dan weer verder naar de achtergrond zal verdwijnen.. Dat is zo, vraag mij trouwens wel af, hoe zij hier over denkt ? Reageerde zij vragende.. Daar voor moet je bij haar zelf zijn, kan je alleen wel zeggen dat ik alles wat betreft mijn geloof van haar heb geleerd..


Als zij terug is van de cruise, zal ik direct een afspraak met haar maken, nog voor wij samen af reizen naar Spanje, besloot zij plotseling moedig.. Dat lijkt mij een goed idee, bemoedigde ik haar, en mocht je het moeilijk vinden om het bespreekbaar te maken, vraag haar dan naar het briefje dat zij geschreven heeft, maar toen niet mee wilde geven, omdat je het door privé omstandigheden al moeilijk genoeg had..


Bedankt dat zal ik doen, er aan denken, dan tot snel, want de weken vliegen voorbij, besloot zij en nam direct afscheid.. Tot gauw, en misschien nog wel eerder, dan een paar weken, groeten ik terug.. Alleen voor zij kon reageren, groeten ik ook de andere collega's plus de psychiater, en nadat de andere ook afscheid hadden genomen, werd de verbinding verbroken, het gesprek was voorbij..

Verder lezen kan via de volgende link: Schrijvershotel K
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts