×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Schrijvershotel in Benidorm deel K1: Waarom ik zo moeite heb met afscheid nemen.

Schrijvershotel in Benidorm deel K1: Waarom ik zo moeite heb met afscheid nemen.


Vanaf het begin lezen kan via deze link: Schrijvershotel A

Bedankt dat zal ik doen, er aan denken, dan tot snel, want de weken vliegen voorbij, besloot zij en nam direct afscheid.. Tot gauw, en misschien nog wel eerder, dan een paar weken, groeten ik terug.. Alleen voor zij kon reageren, groeten ik ook de andere collega's plus de psychiater, en nadat de andere ook afscheid hadden genomen, werd de verbinding verbroken, het gesprek was voorbij..


Ik ben trots op je, lieverd.. Maakte Vincent opnieuw contact.. Daar ben ik het helemaal mee eens, melde Leon, terwijl Joa haar hand op mijn arm legde, om verder te gaan toen ik oogcontact met haar maakte: Vond dat het gesprek een beetje alle kanten op ging, bedoel er zijn veel onderwerpen besproken, en dan natuurlijk niet te vergeten de flash back, die Anquelieck zo goed verwoord heeft.. Vatten zij alles kort samen.. Beter had ik het niet kunnen verwoorden, gaven ik haar een complementje..


Begrijp nu pas voor meer dan 100 procent, hoe moeilijk die periode voor je is geweest, melde Vincent voorzichtig, terwijl hij een hand op mijn arm legde om ons contact te versterken.. Het is gewoon ongelofelijk, bijna niet te bevatten, hoe een persoon, zo een enorme invloed kan hebben op een groepje mensen, met alle gevolgen van dien.. Wat vind je op dit moment, een van de moeilijkste momenten van die tijd, wanneer je denkt aan Carina ? Stelde Leon net zo voorzichtig bijna op fluister toon de vraag.. Kan niet een specifiek ding noemen, zijn meer kleine gebeurtenissen, die samen een groot geheel vormen..


Misschien is de afspraak in Januari een goed voorbeeld ? Stelde Vincent de vraag om mij op weg te helpen.. De Dinsdag voor haar vakantie, die vond ik echt een ramp, bevestigde ik hem.. Zij vroeg of ik het erg vond, als zij iets at onder het gesprek omdat zij nog niet zo veel gegeten had, en vroeg om een bordje toen ik zei dat ik dat niet erg vond.. Zo gezegd, zo gedaan, en zo gingen er twee kiwi's schoon gemaakt naar binnen, zonder dat zij ook maar een keer vroeg of ik ook een stukje wilde.. Had je nee, moeten zeggen toen zij het aan je vroeg, viel Leon mij in de reden.. Had ik kunnen doen, ging ik verder, maar daar gaat het niet om, omdat het normaal gesproken helemaal niet haar mentaliteit is.. Was het gewoon even zoeken naar de echte Carina om het zo maar even te omschrijven.. En heb je haar gevonden ? Stelde Joa op haar beurt de vraag.. Tijdens dat gesprek niet voor de 100 procent, gaf ik eerlijk toe, in ieder geval niet voor mijn gevoel.. Wat jammer, en dat zo vlak voor een periode van afwezigheid, hoe lang of kort ook.. Bevestigde Joa mijn emoties van dat moment.. Bij afscheid, is en was daar altijd een knuffel momentje, maar hoe neem je afscheid van iemand, die met een been al buiten de deur staat, in ieder geval met haar hoofd al in de auto zit, bij wat zij nog moet doen, telefoontjes en dat soort dingen..


Hoe heb je dat dan opgelost ? Was Joa haar volgende vraag.. Niet, te minsten niet op dat moment, toen kon ik haar alleen los laten, zo wel letterlijk als figuurlijk.. Wist dat zij erg druk was de andere dagen, dat zij werkten, dus besloot ik die Donderdag zo tegen 15.00 even te bellen om via het inspreken te vragen, of zij mij even wilde terug bellen, alleen toen stond haar mobieltje uit.. Zie de vraagtekens boven je hoofd verschijnen merkte Leon op.. Tja, die moordende onzekerheid, niet weten, is zij onverwachts ziek geworden, of gewoon vrij ? Of is de team vergadering door omstandigheden anders verlopen dan verwacht alles was mogelijk op dat moment.. Wilde alleen maar op een positieve manier afscheid van haar nemen, haar nogmaals een fijne vakantie wensen en haar vertellen dat zij ondanks de drukte, toch een beetje kon genieten samen met haar vriendje, maar vooral of zij een beetje voorzichtig wilde zijn tijdens de vele auto ritten, want een ongeluk zit altijd in een klein hoekje, vertelde ik, terwijl de tranen opwelde in mijn ogen..


Ik weet het antwoord, nam Vincent het woord, maar kun je aan Joa en Leon uitleggen waarom dat voor jou zo belangrijk was ? Mijn vriendje, mijn maatje, zei ik schor, om na een slokje water, zachtjes verder te gaan: In mijn tiener tijd, heb ik een goede vriend gehad, en nu ik zo terug kijk, waren wij meer dan dat, alleen heeft hij op een gegeven moment mijn biologische pa betrapt, toen deze met mij bezig was op seksueel gebied om mij te verkrachten, ben die avond bij hem geweest en hebben toen afgesproken om de volgende middag na zijn schooltijd samen naar de politie te gaan.. Heb hem in de morgen horen vertrekken, alleen durfde ik op dat moment niet op te staan, alleen is hij die zelfde middag onder weg naar huis aangereden, waarbij de auto is door gereden en hij het niet heeft overleeft.. Doet nog steeds pijn, dat ondanks alles niet ben opgestaan, geen afscheid kon nemen, al was het alleen maar uitzwaaien geweest.. Vertelde ik bijna zonder adem te halen het verhaal, voor de tranen zachtjes over mijn wangen rolde..


Dan begrijp ik dat dat afscheid nemen nog al gevoelig ligt, bevestigde Leon, alleen dan vraag ik mij eigenlijk direct af of Carina hier van op de hoogte was ? Niet tot in detail, hebben het er wel eens over gehad, maar nooit het hele verhaal, wat ik trouwens wel aan haar vrouwelijke collega vertelt heb, de andere dan die samen met moeders naar Spanje komt, als alles goed gaat.. Heb zelfs een poging gedaan om het aan de psychiater te vertellen, die op een heel verkeert moment een domme vraag stelde..


Gaan wij nog even een drankje doen op het terras, kun je even een sigaretje doen ? Stelde Vincent voor, die heel goed merkte en aanvoelde hoe moeilijk ik het had.. Zonder antwoord te geven, knuffelde ik hem een moment, voor ik hem in zijn rolstoel zetten en wij met elkaar vervolgens naar buiten gingen, waar het nog steeds heerlijk weer was, niet te koud, maar ook zeker niet te warm..

Verder lezen kan via de volgende link: Schrijvershotel L1
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties