×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Schrijvershotel in Benidorm deel N: Thuis komst Vincent, en eerlijk, intens gesprek met..

Schrijvershotel in Benidorm deel N: Thuis komst Vincent, en eerlijk, intens gesprek met..


Vanaf het begin lezen, kan via deze link: Schrijvershotel A

Beneden was de tafel gezellig gedekt, en at ik samen met Joa een aantal broodjes en een heerlijk gebakken ei.. Een beetje kletsend over van alles en nog wat, besloten wij het laatste kopje koffie in de tuin op te drinken.. Bijna was ik de verrassing vergeten, tot de honden aansloegen en ik verbaast om mij heen keek.. Direct ging de poort deur open, en werd Vincent naar binnen geduwd, even kon ik mijn ogen niet geloven, tot ik zijn stem hoorde.. Kom lieverd, ik heb je gemist.. Struikelende over mijn eigen benen, rende ik naar hem toe en vlogen wij elkaar in de armen.. Ik hou van je.. Zeiden wij tegelijk tegen elkaar..


Hoe kan dat nu ? Ik bedoel het is toch nog geen 6 uur geleden... Vroeg ik, terwijl ik op mijn horloge keek.. Dat klopt het is om precies te zijn, 4 uur en 50 minuten geleden, antwoorden Vincent, terwijl wij terug liepen naar de tuin tafel en Vincent mij op schoot trok.. Misschien omdat ik mij zo goed heb gedragen ! Ging hij verder, goed naar de zusters heb geluisterd enz., Verder komt het ook door je goede verzorging, in de hotel kamer, als het snelle handelen op de boulevard, als dat niet gebeurd was, was de ingreep voor mij in ieder geval veel zwaarder geweest.. Heeft de dokter ons verteld, vertelde hij, wijzende naar de man van Joa, die ik een moment dankbaar aankeek, met een glimlach van oor tot oor...

Weet je dat ik enorm trots op je, op jullie ben ? Melde Vincent vragende.. Om te wachten tot ik het oogcontact met hem had hersteld.. Hoe Menno en Anquelieck het van je hebben overgenomen, voor je hebben gezorgd.. Vind ik ook super, bevestigde ik, was opnieuw een goede samenwerking.. Ja, knikte hij, maar heb nog iets gehoord, van de man van Joa, hoe je hebt gehandeld in de lobby, hem om hulp hebt gevraagd, vind ik een grote overwinning.. Legde hij uit... Direct haalde ik mijn schouders op, terwijl ik mijn wangen warm werden, keek ik een moment naar mijn schoenen, terwijl ik een van de hondjes aaide, die naast de rolstoel zat

Kun en wil je het ons uitleggen Ingeborg ? Hoorde ik Joa voorzichtig vragen.. Is best lastig, maar wil het wel proberen, ging ik na een diepe zucht van start, waar ik bijna altijd mee begin, is het volgende: Mijn vader, deed dingen met mij die hij eigenlijk met zijn vrouw hoorde te doen, nu heb ik van moeders vanaf het begin geleerd, dat niet alle mannen, kwade bedoelingen hebben, het zelfde zijn als mijn bio pa, alleen om iemand een man zo dichtbij te laten komen op het moment van stress, zorgen en verdriet is inderdaad een stap, of misschien wel een sprong, in ieder geval, een grote overwinning.. Probeerde ik alles in het kort uit te leggen.. Mijn man is echt een lieverd, daar hoef je echt niet bang voor te zijn, reageerde Joa.. Dat geloof ik, ik bedoel dat weet ik, heb ik van nacht in de lobby ervaren.. Bevestigde ik haar... Misschien was het makkelijker geweest als Joa Roosje had uitgelaten ? Stelde haar man de vraag.. Een beetje, denk ik, omdat ik haar al had gezien in de lobby, toen Maaike de honden even mocht aanhalen/knuffelen, aan de andere kant, was dat misschien wel net zo moeilijk geweest, op dat moment.. Legde ik uit.. Hoe bedoel je dat ? Vroeg Joa.. Dat mijn bio ma, net zo een dader is als mijn bio pa, en misschien nog wel erger..

Minuten lang was het daarna zo stil, dat je een spelt kon horen vallen, terwijl ik zo mogelijk nog dichter tegen Vincent aan ging zitten, besefte ik dat deze stilte goed voelde, vertrouwd op de een of andere manier, had ik voor het eerst niet de behoefte om het verder uit te leggen of mij te verdedigen dat het echt gebeurd was.. Weet niet of het kan, begon de man van Joa om verder te gaan, toen ik hem aankeek, hoe zit het dan met Vincent ? Direct verscheen er een glimlach op mijn gezicht, terwijl ik oogcontact met hem zocht.. Dat heeft ook een hele tijd geduurd, heb echt haar vertrouwen moeten winnen, met heel veel geduld en eerst zei ik af en toe iets tegen haar, wat in verloop van tijd overging in een echt gesprek, gaf Vincent antwoord.. Ik vond haar eerder heel erg leuk, dan zij mij, ging hij verder, moest een soort van brief schrijven, dat de taakstraffers en de vrijwilligers zich bij binnen komst moesten bij mij of de andere leidinggevende.. Maar omdat Nederlands niet mijn eerste taal is, vond ik dat nog al lastig en wist ik dat er iets niet goed was gegaan, toen Ingeborg, die ene zin op dat papier maar bleef herlezen, mij vriendelijk bedankten en weer aan het werk ging.. Pas later, toen in het kantoortje zat, klopte zij aan en met het papier in haar handen, melde zij dat zij een vraag had.. Waarom zij als vrijwilliger in een zin met de taakstraffers werd genoemd ? Toen ik haar niet helemaal begreep, vroeg zij om een vel papier om terwijl zij schreef, te vertellen, hoe ik beter de brief had kunnen schrijven.. Vertelde hij.. Ik luisterde in stilte naar zijn verhaal, voelde prettig om nu eens zijn kant te horen, hoe hij dat moment had ervaren..

Terwijl Joa nog een beker koffie inschonk, die wij dankbaar van haar aannamen, vulde ik aan, voor mij voelde dat nog gewoon als aardig zijn, iemand helpen, zijnde een collega, met een andere functie, maar in ieder geval op vriendschappelijke basis.. Wanneer is dat voor jou dan veranderd ? Vroeg Joa.. In de zomer periode, toen bijna alle collega's op vakantie waren, inclusief Vincent en ik alleen op de afdeling stond.. Stond hij plotseling voor mijn neus, en hebben wij uren met elkaar gesproken, over van alles en nog wat, van heel luchtig, over het weer, tot heel diep gaande, wat betreft keuzes in het leven.. Antwoorden ik..

Ik hou van je.. Melde Vincent, terwijl hij mij een kus op mijn wang gaf, en dan te beseffen dat er vlak daarna iets gebeurde, in de vorm van een persoon, wat er voor had kunnen zorgen dat het gestopt was, nog voordat het goed en wel begonnen was.. Niet doen, alsjeblieft, viel ik hem in de reden, daar wil ik het nu echt niet over hebben.. Besloot ik, terwijl ik oogcontact met hem maakte, om te zien hoe er een denkrimpel in zijn voorhoofd verscheen, voordat de blik in zijn ogen veranderden van liefdevol, naar verbaast naar kwaad, even had ik het gevoel alsof zijn ogen vuur schoten.. Natuurlijk, het nood mobieltje, hoe kon ik zo dom zijn, die trut, begon hij terwijl hij zijn handen balde als vuisten.. Alsjeblieft lieverd, niet doen, zij is onze energie niet waard, kunnen wij beter voor andere dingen gebruiken, en je mag niet vergeten dat het haar opnieuw niet gelukt is, omdat liefde sterker is dan haat.. Viel ik hem opnieuw in de reden, om mijn hand over een van zijn vuisten te leggen, om te voelen dat hij zich begon te ontspannen..

Hebben jullie zin om een wandeling te maken in de omgeving.. Stelde de man van Joa voor en verbrak daarmee de stilte die was gevallen, kunnen wij meteen de honden meenemen, want die moeten hoog nodig uit. Dat vonden wij beide een heel erg goed idee, maar ging ik verder, dan ga ik wel eerst even naar de wc, voordat ik onderweg hoge nood krijg en omdat ik geen hondje ben.. Dan ga ik even met je mee ! Melde Vincent terwijl ik langzaam opstond omdat mijn voet een beetje sliep.. Even keek ik hem verbaast aan, voor wij beide in de lach schoten wat aanstekelijk werkten..

Nadat wij even de badkamer hadden bezocht, gingen wij met zijn vieren op pad.. Het was een gezellige wandeling, terwijl wij gezellig kletsten met elkaar, en beide ons uitnodigde nog een paar dagen te blijven, wat in dankbaar werd aanvaard.. Om gezamenlijk te bedenken dat het misschien wel leuk was, om die Zaterdag een tweede barbecue te geven, als dank je wel, een soort afscheid, want het liep tegen het einde van de maand, en misschien konden wij dan ook wat thuis blijvende Yoorsianen uitnodigen, voordat weekend

Ondanks de super plannen, die werden bedacht, maakte het mij ook een beetje onrustig, nog maar een week, wat ging de tijd toch ongelofelijk snel, hoe moest alles dan verder gaan, hoorde ik mijzelf denken.. Vincent die mijn onrust voelde, maakte direct contact door mijn naam te noemen.. Ingeborg ? Om verder te gaan, toen ik met mijn gezicht, dicht bij die hem was.. Maak je geen zorgen, ik vanuit het ziekenhuis zonder problemen een maand kunnen bij boeken, en heb ook nog wat andere dingen kunnen regelen, wat dat wist ik natuurlijk nog niet, maar oplucht gaf ik hem een kus op zijn wang..

Bij thuis komst bij Joa en haar man, besloten wij een uurtje te gaan rusten, om daarna verder te gaan met de plannen voor de barbecue, Joa melde dat zij er iets over zou schrijven op Yoors, en zo lag ik na het vasten ritueel wat betreft Vincent, na een poosje heerlijk samen met hem in bed, met zijn arm om mij heen en mijn hoofd op zijn borst, kan niet anders zeggen op dat moment waren wij intens gelukkig...

Verder lezen kan via deze link: Schrijvershotel O

expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties