×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
Schrijvershotel in Benidorm deel O : Muziek en een intiem moment


Vanaf het begin het verhaal lezen kan via deze link: Schrijvershotel A

Bij thuis komst bij Joa en haar man, besloten wij een uurtje te gaan rusten, om daarna verder te gaan met de plannen voor de barbecue, Joa melde dat zij er iets over zou schrijven op Yoors, en zo lag ik na het vasten ritueel wat betreft Vincent, na een poosje heerlijk samen met hem in bed, met zijn arm om mij heen en mijn hoofd op zijn borst, kan niet anders zeggen op dat moment waren wij intens gelukkig...

Na zo een ander half uur, heerlijk te hebben geslapen, werden wij samen uitgerust en vrolijk wakker.. Hallo, schoonheid, lekker geslapen ? Vroeg Vincent om mij plagende even in mijn zij te kietelen.. Heerlijk, maar heb je wel goed gekeken, voel mij net een verkreukelde krant.. Antwoorden ik, nu je het zegt, melde hij, waar door hem eens flink terug kietelde.. Kan ik tegen zei hij met een glimlach van oor tot oor.. Pas toen ik met mijn vinger zijn ruggengraat volgde, tot aan zijn stuitje, begon ook hij te lachen..

Gaan wij naar een stukje muziek luisteren ? Stelde Vincent voor, is goed bevestigde ik, had je iets speciaals in gedachten ? Vroeg ik, terwijl ik mijn mobiel van het nachtkastje pakten.. Ik heb zo een leuke zangeres ontdekt, zij zingt opera maar dan heel modern, antwoorden hij terwijl hij het mobieltje aanpakten om op you tube op zoek te gaan, naar zo zag ik later een bekend stuk uit de opera Carmen te zijn.. Samen luisterde wij naar de muziek, en de mooie warme stem van de zangeres, dat is Tania Kross, vertelde Vincent, zonder dat ik er om hoefde te vragen.. Wie zeg je ? Vroeg ik zo neutraal mogelijk, terwijl er allerlei plannetjes in mijn hoofd ontstonden.. Tania Kross, herhaalde hij om onderzoekende aan te kijken met de vraag, waar denk je aan ? Niets bijzonders, vroeg mij af, waar ik die naam wel eens heb gehoord, antwoorden ik, om het oog contact dat hij maakte te ontwijken.. Je vind het niet mooi, was direct zijn conclusie.. Heb ik toch helemaal niet gezegd, zij heeft een warme stem en als jij geniet, dan doe ik dat ook.. Verweerde ik mijzelf.. Even merkte ik hoe hij over mijn woorden nadacht voor hij antwoorden, net als ik bij jou doe, wat meer Nederlands talig is, heb ik ook moeten leren waarderen, gaf hij eerlijk toe..

Misschien weet ik wel een hele mooie combinatie, Tania samen met Jan.. Stelde ik een paar minuten later voor.. Wie Jan Smit ? Informeerde Vincent met een gezicht alsof hij net een stuk citroen had gegeten.. Nee, joh, riep ik verbaast uit, het idee alleen al, ik bedoel Jan dulles, de zanger van de 3js, wacht dan laat ik je een mooi nummer horen.. Na even zoeken, had ik het nummer, Je vecht nooit alleen gevonden.. Mooi, melde hij om even op zijn onderlip te bijten, en even had ik het gevoel alsof hij zijn gezicht in de plooi probeerde te houden, eigenlijk het zelfde als wat ik een paar minuten daar voor ook had gedaan..

Hoewel er wel een paar nummers van Jan Smit zijn, die ik mooi vind, ging Vincent verder, even kijken over de vogel bijvoorbeeld, melde hij, om deze het volgend moment te laten horen.. Mooi, zei ik eenvoudig, om het nummer opnieuw aan te zetten... Vraag mij af, wat hij zelf van de tekst vind, dacht ik hard op, het kan tegen hem gezegd worden door meneer Jaap buis of hij kan het ook zingen tegen zijn eigen zoontje, besloot ik, om het mobieltje te pakken, om een ander nummer op te zetten..

Ik wil het nummer van hem horen samen met Kim Lian melde Vincent, om te wachten tot ik deze aanklikten. Het volgende moment, trok hij mij dicht tegen zich aan, en met mijn hoofd op zijn borst, luisterde wij samen naar het nummer... Toen hij het de tweede keer op zetten, zongen wij samen mee, het klink mooi en bijzonder, in ieder geval in mijn oren.. Bedankt, fluisterde Vincent schor, dit is weer een uniek momentje, het is een pareltje of beter gezegd een diamantje, vulde ik hem aan, om van houding te veranderen zodat ik hem kon aankijken.. Wil dit moment zo graag vasthouden, ging ik verder, misschien kunnen wij het van de week nog eens zingen, en opnemen al is het op mijn mobieltje, als blijvende herinnering... Vroeg ik hem.. Nu niet alsjeblieft, wil er niet aan denken, het doet pijn, laat er alleen het nu zijn, geen verleden en bijna geen toekomst.. Antwoorden hij, om mij bijna smekende aan te kijken.. Begrijp het, stelde ik hem gerust, alles op zijn tijd, wil het alleen soms ter spraken brengen, om te beseffen, hoe bijzonder en kostbaar deze tijd is, maar dat hoe moeilijk dat ook is, er ook een andere tijd komt, gewoon om aan het idee te wennen..

Zijn reactie was een vlinder kusje op mijn mond, die ik met een heleboel gevoel en emoties beantwoorden.. Even keek hij mij een paar seconden onderzoekende aan, voor ik nu een vlinder kusje aan hem gaf, wat over ging in een echte zoen, waarbij wij opnieuw op een andere manier kennis met elkaar maakte, even voelde ik hoe zijn hand over mijn lichaam dwaalde, voor ik met mijn vrije hand zijn hand vast pakten, om hem het volgende moment met een glimlach aan te kijken.. Het spijt mij, had moeten na denken, maar het voelde zo vertrouwd.. Begon Vincent.. Vond ik ook, lieverd, viel ik hem in de reden, het was heel fijn, en smaakt misschien ook nog wel naar meer, alleen niet nu, niet op deze manier, en zeker niet hier, als voelt het als thuis komen bij Joa en haar man, wil gewoon dat het een uniek en bijzonder moment zal zijn tussen ons.. Besloot ik, om mij het volgende moment uit bed te laten glijden, omdat er op de deur werd geklopt..

Terwijl de deur op een kier werd open gedaan, melde Joa dat er bezoek was, even keek ik Vincent aan, die gebaarde om de deur verder open te doen.. Met de deurknop nog in mijn hand, deed ik een stap achteruit, en keek ik in het lachende gezicht van Amerise.. Na een knuffel, die net iets langer duurde dan anders, om haar in het oor te fluisteren dat ik haar gemist had, liepen wij samen naar Vincent en stelde ik hen aan elkaar voor..

Verder lezen kan via de volgende link: Schrijvershotel P

expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts