×

Yoors


Inloggen
×

YoorsSchrijvershotel in Benidorm deel P : Goede samenwerking met en een mailtje sturen aan

Schrijvershotel in Benidorm deel P : Goede samenwerking met en een mailtje sturen aan


Bij het begin beginnen kan via deze link: Schrijvershotel A

Terwijl de deur op een kier werd open gedaan, melde Joa dat er bezoek was, even keek ik Vincent aan, die gebaarde om de deur verder open te doen.. Met de deurknop nog in mijn hand, deed ik een stap achteruit, en keek ik in het lachende gezicht van Amerise.. Na een knuffel, die net iets langer duurde dan anders, om haar in het oor te fluisteren dat ik haar gemist had, liepen wij samen naar Vincent en stelde ik hen aan elkaar voor

Na een kort gesprekje, begon ik met ons verzorgingsritueel en hielp Amerise waar zij kon, maar duidelijk op de achter grond, wat een goed gevoel gaf en ik haar diep van binnen heel dankbaar voor was..

Ik hou van je, melde Vincent terwijl hij mijn arm vast pakten, waardoor ik op zijn kant van het bed ging zitten, om zijn rolstoel zo te draaien dat wij elkaar konden aankijken, zonder dat er bij een van de twee een soort van nekkramp ontstond.. Ik hou ook van jou, reageerde ik, terwijl ik zijn t 'shirt nog even recht trok, om te voelen hoe Amerise naast mij op bed kwam zitten.. Hoe vond je dat het ging ? Zo de samenwerking met elkaar ? Vulde zij elkaar aan.. Goed, voelde vertrouwd, antwoorden ik.. De arts in het ziekenhuis vond het beter als de zorg vanaf nu door twee personen word gedaan, ging Vincent voorzichtig verder, omdat de denk rimpel in mijn voorhoofd hem niet ontgaan was.. Na het weekend komen ook Odie en Lucie deze kant op, dan missen wij dus nog een persoon als ik het goed begrijp ? Viel ik hem vragende in de reden.. Dat is inderdaad wat ik bedoel, bevestigde hij.. Ingeborg ? Vroeg Amerise mijn aandacht, om verder te gaan toen ik haar aan keek. Ik ben niet alleen naar Spanje gekomen, heb mijn vriendin en collega mee genomen, zo heb ik haar in ieder geval bij jullie ge introduceert.. Zo heet zij bij ons in huis nog steeds, viel ik haar nu in de reden, wanneer ik via de telefoon de deur heb open gedaan, is dat wat ik tegen mamma zeg: volgens mij of het is de vriendin van Amerise, want als er een ding is, waar ik slecht in ben zijn het namen, jij bent ook een hele tijd het bloemenmeisje geweest, omdat je naam die ik niet meer wist, mij daar aan deed denken.. Legde ik met een glimlach op mijn gezicht uit.. Ben blij dat je er zo op reageerde melde Vincent zicht en hoorbaar opgelucht want als ik het goed begrepen heb, komt zij je morgen ochtend helpen met ons verzorgingsritueel, en als ik het goed onthouden heb heet zij ... Direct schudden ik mijn hoofd en viel hij midden in de zin stil, om mij onderzoekende aan te kijken.. Hoeft niet, wil het nog niet weten, is misschien juist wel een goed begin, als zij dat mij morgen zelf verteld.. Voelt een beetje als een nieuwe start, legde ik uit.. Beide waren het daar direct mee eens, en zo werd het dan ook afgesproken..

Weet je waar ik zin in heb ? Vroeg Vincent, om de stilte te verbreken die was gevallen.. Als je zo een gezicht trekt, betekent dat meestal koffie, alsof het op je voorhoofd staat geschreven, of in zo een tekst ballonnetje boven je hoofd, zo als in een stripboek.. Antwoorden ik... Kun je het dan niet lezen in mijn ogen? Was zijn volgende vraag.. Even boog ik mij naar hem toe, voor ik melde.. Nee, kan er van alles in lezen, pretlichtjes, en een heleboel liefde, maar koffie zie ik er niet aan af.. Zijn antwoord was een vlinder kusje op mijn mond, die ik zachtjes beantwoorden waardoor deze ook zo weer voorbij was..

Het volgende moment verlieten wij gezamenlijk de slaapkamer, om nadat ik samen met Joa koffie had gezet, het met elkaar op te drinken op het terras, nadat wij Amerise natuurlijk hadden uitgenodigd voor de BBQ van zaterdag, besloot zij terug te gaan naar Benidorm omdat haar vriendin / collega daar op haar wachten, haar wilde wij de volgende morgen zelf persoonlijk uitnodigen.. Nadat wij Amerise hadden uit gezwaaid, gingen wij terug naar het terras voor een tweede beker koffie..

Als van zelf gingen Vincent en de man van Joa, met elkaar in gesprek, en deden Joa en ik dat ook.. Ben net even achter de laptop gaan zitten begon zij, heb een berichtje van Maddy gelezen, dat zij toch afscheid nam van Yoors, omdat het haar niet meer gelukt was, om zich op haar plek te voelen, en nu aan haar zelf moest denken.. Jammer, reageerde ik, hoewel ik het aan de andere kant ook wel begrijp, zijn ook facebook vriendinnetjes, dus hoop haar via die weg, nog eens te spreken.. Dat hoopte Joa ook van harte, om daarna een poosje stil bij elkaar te zetten.. Ingeborg ? Vroeg Joa na een paar minuten mijn aandacht, het ging toch wel goed, daar straks, heb begrepen dat je niet wist dat zij vandaag al kwam ? Ik wist het niet, bevestigde ik, maar het is allemaal heel goed verlopen.. Omdat je een beetje witjes eruit ziet... Verduidelijkte zij haar vraag.. Beetje veel aan mijn hoofd, dingen waarover ik wil of moet nadenken, vragen die op een antwoord wachten, hoe ik dingen wil gaan regelen of aanpakken.. Legde ik uit.. Als ik je ergens mee kan helpen ? Zeg het dan, nodigde zij uit.. Hoeft niet, begon ik om mij te bedenken, of misschien toch wel, twee weten er toch meer dan een, zei ik om even naar Vincent te kijken die nog steeds druk in gesprek was.. Alleen op het zelfde moment, keek hij onze kant op, om even naar mij te glimlachen..

Gaan wij even binnen zitten, praat misschien wat makkelijker, stelde zij voor.. Om op te staan, nadat ik ja had geknikt, toen ik het zelfde deed, hoorde ik de stem van de man van Joa.. Dames, begon hij, wij willen aan het einde van de middag, even met elkaar naar de grote supermarkt rijden, want Vincent en ik hebben besloten om Zaterdag met de BBQ voor het vlees te zorgen.. Daar hebben de dames geen verstand van, vulde Vincent aan.. Even keken Joa en ik elkaar aan, om direct in de lach te schieten.. Hoofdschuddend liepen wij naar binnen, de mannen toch wel een beetje verbouwereerd achter te laten op het terras...

Nadat wij in de gezellige huiskamer waren gaan zitten, keek Joa mij vragende aan, waardoor ik direct begon.. Wij waren al een poosje wakker, toen je aanklopten samen met Amerise, hebben samen wat naar muziek geluisterd, wat ik helemaal niet wist is dat Vincent, van opera houd, en dan vooral Tania Kross, zo een goede zangeres vind.. En omdat zij ook een pagina op Yoors heeft, Henk Jan haar man maar ook voor haar het aanspreek punt is ! Is het misschien een idee, om hem een mailtje te sturen, om hen samen uit te nodigen voor de BBQ van zaterdag.. Vulde Joa mij super enthousiast aan..

Het volgende moment zaten wij samen achter de laptop en hadden al snel het e mail van Henk Jan gevonden en legde wij in het kort de situatie uit en nodigde hem samen met Tania uit.. Als laatste voegde ik nog even snel mijn mobiele telefoon nummer toe, om direct op verzenden te klikken voor ik mij bedacht..

Voor wij aan een volgend onderwerp konden beginnen, of zo als Vincent het later verwoorden: Die meiden hebben ook altijd iets om over te kletsen.. Kwamen de mannen binnen om te vragen of wij zo ver waren om te vertrekken.. Nadat wij beide hadden bevestigd dat dit zo was, zorgde wij dat alles gedaan was wat moest gebeuren, om daarna met een gerust hart in de auto te stappen, nadat Vincent goed zat..

Op de parkeerplaats van de grote supermarkt, toen wij net op het punt stonden naar binnen te gaan, hoorde ik mijn mobieltje plotseling overgaan, en keek ik Joa veel betekende aan, die meteen tot actie overging, door aan haar man te melden, als jij nu even bij Ingeborg blijft, dan neem ik Vincent vast mee naar binnen, is hier veel te warm voor hem.. Voor de tweede keer deze dag, waren de mannen te verbouwereerd om te reageren, en zo nam Joa de rolstoel van mij over en ging naast de ingang staan om mijn mobieltje op te nemen met de woorden:

Goede middag met Ingeborg met wie spreek ik ?


Verder lezen kan via de volgende link: Schrijvershotel Q