×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Schrijvershotel in Benidorm deel R : Meiden-moment, en steun durven vragen !

Schrijvershotel in Benidorm deel R : Meiden-moment, en steun durven vragen !


Bij het begin beginnen kan via de volgende link: Schrijvershotel A

Gaan wij dan ook direct maar ? Informeerde Joa... Misschien kunnen wij beter eerst een lijstje maken, stelde ik voor, en ik wil ook nog iets anders met je bespreken, meiden onder elkaar.. Is goed, doen wij dat. bevestigde zij, en zo zaten wij een paar minuten later met een nieuw glas munt thee tegen over elkaar..

Het boodschappenlijstje was snel gemaakt: Servetten, picknick borden, bestek, bekers, een tafelkleed voor over de tuin tafel, vlees schalen, kaarsen of fakkels, andere verlichting en nog wat spulletjes om alles gezellig op een creatieve manier mee te versieren... Dat was het wel zo ongeveer besloot Joa en als wij nog iets anders tegen komen, dan kunnen wij altijd nog op dat moment overleggen en beslissen.. Vulde ik aan...

Nadat ik nog een beetje was bezig geweest met mijn thee, door de blaadjes munt van de steeltjes te verwijderen, en er nog extra lepel honing in te doen, merkte ik hoe Joa mij rustig observeerde, en verder rustig afwachten, tot ik zo ver was.. Ik ben jullie enorm dankbaar voor het warme welkom, het mogen logeren bij jullie in huis, voelt een beetje als thuis komen.. Dat vind ik fijn om te horen, jullie kunnen blijven zo lang als jullie maar willen.. Melde zij, voor ik bijna direct verder ging, dat is lief, heb het nog niet met Vincent besproken, maar het liefst vertrek ik ergens begin volgende week terug naar het schrijvershotel, omdat wij daar ook samen begonnen zijn, en toch ondanks alles een beetje meer privacy hebben.. Besloot ik, om haar voorzichtig aan te kijken.. Begrijp het.. Stelde zij mij gerust, als je maar weet dat je altijd welkom bent en dat geld natuurlijk ook voor Vincent, trouwens is Benidorm helemaal niet zo ver weg, en kunnen wij altijd nog iets afspreken, bij jullie of bij ons.. Legde zij verder uit...

Misschien een idee, om dan meteen de eerste afspraak in te plannen ? Vroeg ik, om te merken hoe Joa zich bijna in haar munt thee verslikte, om mij lachende aan te kijken, om verder te gaan: Ik vind het een goed idee, maar wat is de achter liggende reden hier van ? Als je het een vervelende vraag vind.. Nee, schudden ik mijn hoofd, dat is het niet, want je hebt helemaal gelijk, alleen zit ik mij even te bedenken hoe ik begin, melde ik, voor een begin gevonden had.. De eerste ochtend, zijn wij samen gezellig de boulevard op geweest en hebben aan het einde er van samen koffie gedronken, met wat lekkers.. Op de terug weg, zijn wij nog even gestopt bij een apart winkeltje.. Tweede hands spulletjes en kunst objecten, vulde Joa aan, omdat ik stil was gevallen, die ken ik wel, maar wist je dat deze winkel gaat sluiten, las ik van morgen op internet, voor nog onbekende tijd word het overgenomen door mensen uit Nederland.. Vertelde zij.. Wat apart reageerde ik, terwijl ik even moest denken, hoe Vincent bij de kassa een heel gesprek had gevoerd, terwijl ik tussen de kleding rond snuffelde, dat zwarte jurkje had gevonden, gepast, en door dat lieve, vrolijke meisje was mee genomen naar de lingerie afdeling.. Hij zou toch niet ? Ging er door mijn hoofd, om deze direct weg te sturen, echt samen werken ? Dat was dit niet, dit was een vakantie uit duizenden..

Wist je dat men daar ook een verstopte, aparte lingerie winkel heeft ? Stelde ik de vraag.. Ja, knikte zij, daar heb ik al best wel wat leuke dingen gekocht.. Ik ook, flapte ik er zonder nadenken uit, om haar daarna uit te leggen van het strapless jurkje en de zetjes die ik had uitgezocht... Wat mooi, wat apart, ligt dat niet allemaal heel gevoelig, door het zwermpje bij jou, en hoe zal dat bij Vincent gaan ? Vroeg Joa om daarna even geschrokken om zich heen te kijken, of er niet toevallig een paar Nederlanders in onze buurt zaten, maar gelukkig was dit niet het geval.. Om met Vincent te beginnen, begon ik, lichamelijk is alles in orde, geloof ook dat hij er naar verlangd een met mij te worden op dat gebied, alleen weet ik ook dat hij een enorm geduld met mij heeft, wat ik heel bijzonder vind, daar door geeft hij mij de ruimte om er naar toe te groeien.. Als het aan mij ligt, word het een uniek bijzonder moment, want de eerste keer kun je nooit meer over doen, direct trok Joa even haar wenkbrauwen op, voor ik verder ging, ik bedoel de eerste keer in liefde en respect, waar tijdens de incest en al het andere misbruik totaal geen spraken was..

Je bent een mooie vrouw, gaf zij mij een complement, waardoor er even een mager glimlachje op mijn gezicht verscheen, wat vind Vincent van alles wat je hebt gekocht ? Informeerde zij.. Hij weet het nog niet, is een verrassing, heeft nog niets gezien, want het word bezorgd bij het hotel, nu vind ik het zelf heel erg leuk staan, het zwarte jurkje dan, omdat ik het andere nog niet heb aangepast, nu wil ik voor die tijd ook dat een keer hebben aangehad, en van iemand anders horen, hoe het staat.. Nu wilde ik op de zelfde tijd ook met moeders afspreken, via een video gesprek op watts ap, maar een andere mening van iemand van mijn eigen leeftijd vind ik toch ook wel heel belangrijk.. Ondanks dat ik een hele moderne moeder heb, besloot ik mijn uitleg, om haar vragende aan te kijken...

Vind het een hele eer, begon zij, alleen weet ik nog niet of ik het wel alleen aan durf, natuurlijk samen met moeders op watts ap, misschien kunnen wij Amerise erbij betrekken of haar vriendin met naam onbekend ? Stelde zij voor.. Even moest ik er over na denken, voor ik langzaam mijn hoofd schudden, wij zijn heel close, zij staat best wel dichtbij mij, heeft mij zelfs een poosje begeleid tijdens het douche, om over mijn angst heen te komen, tot het moment dat ik het weer zelf kon, dit deed zij samen met iemand waar ik nog steeds gesprekken mee heb.. Misschien is dat wel een oplossing zei ik meer tegen mijzelf dan tegen Joa, alleen wanneer ik dat doe, stel ik mijzelf helemaal open, en dan is er geen weg meer terug.. Vind je dat moeilijk ? Vroeg Joa voorzichtig, omdat ik stil was gevallen.. Even moest ik over haar vraag nadenken, voor ik antwoord gaf: Ik geloof van niet, nee, ik weet het zeker, durf die stap wel te zetten, of misschien is het wel een sprong, alleen zal ik niet vallen omdat ik met respect liefdevol word opgevangen, besloot ik...

Is het een idee, als wij van te voren, even met zijn drie in gesprek gaan ?, er hoeft niets te gebeuren, misschien alleen voor de zekerheid.. Vroeg Joa en legde zij in de zelfde zin uit, om te besluiten, hoe heet zij eigenlijk ? Carina, gaf ik een beetje kort antwoord, om na dat ik nog even in gedachten was geweest, mijn mobieltje uit mijn tasje te pakken, nadat ik even had gekeken hoe laat het was, keek ik Joa aan, die enkel het oogcontact vasthield en verder afwachten.. Zal ik haar maar meteen even bellen ? Stelde ik voor, anders zit ik er maar tegen aan te hikken, ga er als een berg tegen op zien, wat betekend dat ik niet meer kan genieten van alles in het hier en nu.. Deed ik nu het zelfde als zij een paar minuten geleden, een vraag stellen en in de zelfde zin de reden uitleggen... Ik vind het een goed idee, als het voor jou ook goed voelt.. Ja, knikte ik, om het volgende moment op zoek te gaan naar haar telefoonnummer in mijn mobiel...

Die daarna bijna direct werd opgenomen, nadat ik het mobieltje op handsfree had gezet, Goede middag met Carina.. Hallo Carina, je spreekt met Ingeborg, zit hier met Joa, ook een Yoorsiaan en vriendin, nadat zij elkaar ook begroet hadden, legde ik in het kort de situatie uit, wat ik gekocht had op de boulevard, wat ik besproken had met Joa, die af en toe wat aanvulde of een vraag stelde, voordat ik besloot met de woorden: Met andere woorden, hoop ik dat je wil komen, en nodig ik hierbij van harte uit ! Een paar minuten bleef het enorm stil aan de andere kant van het mobiel, wat voor mij wel een uur leek te duren..

Wat bijzonder dat je mij uitnodigt, wat een vertrouwen, begon zij op een gegeven moment, alleen kan ik niet zo maar vertrekken, en moet het eerst met de psychiater bespreken.. Dat begrijp ik, viel ik haar in de reden, waardoor wij beide even stil vielen, niet zonder reden, want juist op dat moment was ik genoeg moed aan het verzamelen om door te zetten, mijn gedachten uit te spreken.. Is het misschien een idee, begon ik voorzichtig, omdat samen te doen, in een groepsgesprek ? Zodat ik het de psychiater zelf kan uitleggen, Joa vragen kan stellen, die nu nog niet in haar opgekomen zijn, met haar man en Vincent als steun op de achtergrond.. Besloot ik, om even heel sterk te voelen hoe ik Vincent misten om mij heen..

Kan niet anders zeggen, dan dat ik het een heel goed plan vind, wat ik ga regelen, even kijken wanneer de psychiater tijd heeft, en dan bel ik je terug, is dat goed ? Natuurlijk, antwoorden ik oplucht, nadat Joa ook haar telefoonnummer had door gegeven, in het geval dat ik om wat voor reden, niet te bereiken was, namen wij afscheid, en nadat ik het mobieltje opnieuw in mijn tas had gestopt, keken Joa en ik elkaar met een grote glimlach, maar ook wel een beetje verbaast aan, hadden wij dat gesprek zo juist echt gevoerd ? Stelde ik zonder er over na te denken de vraag.. Zeker weten, was haar antwoord, je hebt het super goed gedaan, ben trots op je, want volgens mij vond je het wel een beetje moeilijk ? Ja, knikte ik met een glimlach van oor tot oor, een glimlach die voorlopig niet meer van mijn gezicht te halen was...

Alsof het zo was afgesproken, stonden wij meteen samen op, was daar een knuffel momentje voor wij samen vanuit het restaurant gedeelte, de supermarkt in stapten, om op zoek te gaan naar de spullen op boodschappenlijstje, dat natuurlijk en misschien nog wel veel meer...

Verder lezen kan via de volgende link: Schrijvershotel S

expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties