×

Yoors


Inloggen
×

YoorsSchrijvershotel in Benidorm deel S1: Gelijkwaardig contact, tussen twee mensen.

Schrijvershotel in Benidorm deel S1: Gelijkwaardig contact, tussen twee mensen.


Vanaf het begin lezen kan via de volgende link: Schrijvershotel deel A

Aangekomen op het terras, liepen wij samen direct richting barbecue, waar iedereen een beetje om heen stond, dan wel zat.. Stop het pakketje even in je rugtas melde ik Vincent, terwijl ik hem een kus op zijn wang drukte.. Ik heb je gemist, reageerde hij, om mijn hand vast te pakken terwijl ik om de rolstoel heen liep.. Voor ik het goed besefte, had hij mij naar zich toegetrokken en zat ik het volgende moment op zijn schoot.. Het moest even melde hij eenvoudig aan de andere om ons heen..

Dat heb ik nu altijd een keertje willen uitproberen, melde het vriendje van Carina met een glimlach van oor tot oor en pretlichtjes in zijn ogen, merkte ik, toen ik hem aankeek.. Is niet zo moeilijk, als je een makkelijke tuinstoel kunt vinden, is dat zo geregeld, was Vincent zijn antwoord.. Op het zelfde moment maakte wij oogcontact met Carina, om tegelijk lachende ons hoofd te schudden..

Kom eens vroeg ik haar, door mijn handen naar haar uit te strekken, waardoor zij direct een stap naar voren zetten.. Hoe was het in de badkamer ? Vroeg zij om zonder op antwoord te wachten verder te gaan: Vincent heeft aan Mascha gevraagd om even naar je toe te gaan, met een of ander opdracht.. Ik weet het, viel ik haar in de reden, terwijl ik haar beide handen vast pakten, waar zij even verbaast naar keek. Anders was jij op een gegeven moment naar boven gekomen, besloot ik..

Ja, knikte zij langzaam, of zou je dat vervelend hebben gevonden ? Was nu haar vraag.. Natuurlijk niet, antwoord ik, terwijl Leon een stoel richting Carina schoof, waar zij direct op ging zitten.. Alsof hij aanvoelde dat zij anders hard kon weg lopen. Aan de andere kant heeft het mij wel aan het denken gezet, ging ik uiterlijk rustig verder.. Dat het toch wel fijn is, als wij meiden, op een vriendin kunnen terug vallen, ik bedoel waar wij dingen mee kunnen bespreken, die wij niet zo snel met een partner doen.. Misschien wel, gaf zij eerlijk toe, maar ik hou niet van verrassingen, klonk er direct een waarschuwing achter aan.. Dat weet ik, bevestigde ik, vroeg mij alleen af of je het wil ? Juist op dit moment, hier in Spanje.. Waar je bijna niemand kent.. Dat is niet helemaal waar, bracht zij er direct tegen in, heb al een poosje gezellig zitten kletsen met Joa, en ook hebben wij volgens mij fijn samen gewerkt, haar vind ik oprecht aardig.. Geld het zelfde voor mij, melde Joa plotseling..

Geeft een goed gevoel, voor allebei, bevestigde ik opnieuw, maar Carina volgens mij weet je heel goed, dat ik dat helemaal niet bedoel.. Dat begrijp ik, was op eens kort en krachtig haar antwoord, terwijl haar ogen vuur schoten.. Het kan niet.. Het mag niet.. Hoe dan, ik bedoel weet je wel.. Begon zij steeds opnieuw net iets te hard, om haar woorden kracht bij te zetten.. Zonder een woord te zeggen, liet ik haar even uit praten, in ieder geval de pogingen die zij deed onder brak ik niet..

Wat Ingeborg bedoelt... Mengde haar vriendje zich in het gesprek.. Bemoei je er niet mee.. Beet zij hem toe, terwijl ik Vincent een moment aankeek met de woorden, dat geld ook voor jou, niet doen! Zou niet durven, dit kunnen jullie het beste samen oplossen vulde vriendje en Vincent elkaar als van zelf aan..

Even verscheen er zowel bij Carina als bij mij, een magere glimlach op het gezicht, voor wij het oogcontact herstelde.. Ongeacht, wanneer je even niet denkt aan alle tegen argumenten, die ik heel goed begrijp, vraag ik mij nog steeds af of je het zou willen ? Ook wanneer je niet precies weet, wanneer, hoe laat enzovoort.. Vroeg ik en verduidelijkte ik direct mijn vraag.. Het idee lijkt mij wel fijn, begon zij maar.. Geen maar Carina, alsjeblieft viel ik haar in de reden. Bedankt voor je vertrouwen, ging ik verder, ik zal nooit helemaal de controle van je overnemen, nog je voor het blok zetten, iets wat ik juist van jou heb geleerd, iets met regie was het toch.. Besloot ik, om te merken hoe Carina naar onze handen keek, die wij nog steeds vast hadden..

Dit heb je een keer eerder gedaan, ik bedoel mij handen zo vast pakken.. Begon Carina, terwijl zij mij onderzoekende aankeek.. In het ziekenhuis, tijdens je eerste bezoekje, bevestigde ik haar.. Zo heel anders dan de tweede keer, en ook meteen de laatste keer, ging ik verder, om te voelen hoe er een rilling door mijn lichaam ging, iets wat Vincent niet was ontgaan, merkte ik toen hij zachtjes een hand op mijn rug legde met de vraag: Geen fijne herinnering ? Nee, antwoorden ik, met een zucht die wel uit mijn tenen leek te komen, om tegelijk te merken hoe Carina zachtjes haar hoofd schudden.. Duidelijk niet zo prettig voor jullie beide, merkte vriendje op..

Het was wel de tweede keer dat ik je stem hoorde via het mobieltje van Carina, zei ik tegen hem.. Ben trouwens wel een beetje nieuwsgierig geworden naar je kook kunsten, en weet ik een boy van nu bijna 11 jaar, die heel erg graag een keer pannenkoeken met jullie zou willen eten.. Dat moet Daan zijn merkte Vincent op, alsof het de normaalste zaak van de wereld was en misschien was dat het ook wel.

Als ik had geweten, er anders naar had gekeken dan.. Begon Carina, en verbrak de stilte die was gevallen.. Niet doen Carina, viel ik haar in de reden, alsjeblieft, ik ben er van overtuigd dat je naar eer en geweten hebt gehandeld.. Juist op dat moment ook een steun probeerde te zijn voor Moeders, je hebt haar naast het kantoor nummer, je eigen mobiele nummer, zelfs nog het nummer van een van je andere collega's gegeven, en dat zij daar geen gebruik van heeft gemaakt is niet aan ons.. En toch voelt het een beetje vreemd, raar en voel ik mij er best een beetje schuldig over.. Ging zij verder, om voorzichtig het oogcontact te herstellen..

Kan je nu vertellen dat dat helemaal niet hoeft, nergens voor nodig is, reageerde ik, maar volgens mij heeft dat weinig zin, laat ik het zo zeggen, dat je daarin ook een soort van voorbeeld bent geweest.. Niet begrijpende en verbaast bleef zij mij aan kijken waardoor ik als van zelf verder ging.. Ik bedoel op welke manier je met haar, met moeders om ging, in de periode dat wij bij ons thuis afspraken, en zij daar ook aanwezig was.. Met zoveel respect, liefdevol, en op een bijna zachte manier, dat ik daar vaak aan heb moeten denken, wanneer ik onrustig begon te worden tijdens een meningsverschil of een beginnende ruzie.. Vooral in het begin, bedacht ik mij, als Carina het kan op deze manier, dan moet ik het ook kunnen.. Wat betekende dat de heftige gevoelens langzaam verdwenen en ik het beter aan kon.. Legde ik uit..

Verder lezen kan via de volgende link: Schrijvershotel deel T1