×

Yoors


Inloggen
×

YoorsSchrijvershotel in Benidorm deel W : Vincent zorgde voor mij.

Schrijvershotel in Benidorm deel W : Vincent zorgde voor mij.


Vanaf het begin lezen, klik dan op de volgende link: Schrijvershotel A

Zo als beloofd deed ik daar op bed, de verzorging die nodig was, ons gezamenlijk ritueel, toen alles gedaan was, aangesloten en hij goed lag, kroop ik heerlijk naast hem in bed, en fluisterde ik hou van je!

Direct knipte Vincent het nacht lampje boven zijn kant van het bed aan, om het kapje zo te draaien dat het meeste licht naar boven scheen en niet in ons gezicht.. Even glimlachten ik naar hem, terwijl hij even zijn hand op mijn wang legde, om met zijn duim een traan van mijn wang te vegen.. Ik hou van je, melde hij, om mij vragende te blijven aankijken.. Zijn vreugde tranen, stelde ik hem gerust.. Dank je wel, voor je vertrouwen, dat ik helemaal mijzelf kon zijn, voelt zo bijzonder, is voor mij echt een wonder.. Heb het met liefde gedaan, reageerde hij... Dat weet ik, is ook wat ik bedoel, zonder bij bedoelingen, of een dubbele agenda, het moment mocht er gewoon zijn, niets meer en niets minder, probeerde ik hem uit te leggen..

Ik heb dit met een man, nog nooit mee gemaakt, ging ik zachtjes verder, altijd kwam er lust bij kijken, of eindigde het met een hand tussen mijn benen, om mij daarna zo snel mogelijk te verkrachten, als het mogelijk was zelfs al in de badkamer.. Wat afschuwelijk moet dat zijn geweest, lieverd, het doet mij pijn om dat te horen, deelde Vincent zijn gevoel met mij.. Dat je bio vader, dingen met je deed, die hij eigenlijk met zijn vrouw hoorde te doen, dat wist ik omdat je mij dat zelf hebt verteld, ging hij voorzichtig verder.. Eigenlijk ben je door hem, of je bio moeder nooit liefdevol behandeld ? Stelde hij nu de vraag.. Dat is zo, bevestigde ik, de bron van onvoorwaardelijke kwam van mijn oma van de kant van de bio moeder, waar ik qua lichaamsbouw en temperament het meest op lijk.. Ook trouwens in een soort gelijken relatie als wij hebben ! Mijn Opa was 11 jaar ouder dan mijn Oma, en wij schelen precies 10 jaar met elkaar, ook jij bent 10 jaar ouder.. Gaf ik direct zelf antwoord op mijn opmerking...

Over 10 jaar, ben je even oud, als ik nu ben, en daarna zal je mij overleven, op een leeftijd komen, die ik nooit heb mogen beleven, dacht Vincent hard op.. Dat weet ik, dat is iets dat geloof ik bij mijn leven hoort, dat ik mensen door welke reden dan ook overleef waar van ik hou.. Antwoorden ik met een brok in mijn keel.. Alleen went het nooit, dat kan ik je wel vertellen, besloot ik, om tegelijk mijn hoofd op zijn borst te leggen.. Zachtjes nam hij mij in zijn armen, nadat hij het leeslampje had uitgedaan, het voelde goed, vertrouwd, voor het eerst sinds lange tijd, was ik niet meer bang in het donker..

Nog zoveel wilde ik aan hem vertellen, alleen de woorden kwamen niet, enkel een schor geluid, gevolgd door een diepe zucht, die wel uit mijn tenen leek te komen.. Het is goed, lieverd, je bent veilig, stelde Vincent mij gerust, zoals wij hebben afgesproken, ging hij verder: Niet alles hoeft op een dag, er komen er vast nog wel een paar.. In gedachten vulde ik hem deze keer aan, voor ik mijn lichaam zwaar voelde worden, om daarna langzaam in slaap te zakken, want mijn God wat was ik moe, te moe...

Merkte ik een aantal uren later, toen ik verstijfd, met een shock wakker werd, nog steeds in de zelfde houding, als waarin ik in slaap was gevallen, met mijn hoofd veilig op Vincent zijn borst.. Lieverd, vroeg hij zachtjes mijn aandacht, om mij een moment steviger vast te houden.. Je huilde in je slaap, mompelde van alles, alleen kon ik niet verstaan wat je zei, legde hij rustig uit, terwijl hij een kus op mijn haar drukte

Het spijt mij... Fluisterde ik, om anders te gaan liggen, zodat ik hem kon aankijken.. Hoeft niet, lieverd, was direct zijn reactie, wij hebben allebei een rugzakje, moeten leren om te gaan, met wat er in de nabije toekomst gaat gebeuren, dat wisten wij toen wij samen op vakantie gingen, je hebt op allerlei manieren voor mij gezorgd, mag ik nu even dat zelfde voor jou doen, er voor je zijn, en als het nodig is, om dan ook voor je te zorgen ? Antwoord hoefde ik niet te geven, hij had het al gelezen in mijn ogen, of misschien nog beter de stilte had het al gezegd, de eenheid, het onzichtbare lijntje was zo voelbaar..

Weet je hoe sterk ik je vind ? Zo krachtig, maar ook liefdevol, vertelde ik hem.. Ik heb heel even geslapen viel hij mij in de reden, waar nog bij komt, dat ook ik geholpen word, net als jij, om daarna naar boven te wijzen... Ondanks de enorme pijn en het verdriet dat ik voelde, wist ik dat hij gelijk had en verscheen er een mager glimlachje op mijn gezicht.. Voor ik mij met moeite op mijn rug draaide, om mijn mobieltje van het nachtkastje te pakken, rustig observeerde Vincent mij, en wachten verder af, tot ik zo ver was..

Ik wil je een foto laten zien, melde ik, toen ik deze gevonden had, toen ik deze maakte, begreep ik niet waarom, dat is mij zo juist past duidelijk geworden.. Legde ik hem uit, om daarna de foto te laten zien.


Foto staat onder aan deze blog...


Deze heeft mijn Oma gemaakt, de zelfde als waar ik het eerder over had, eentje voor mij, en de andere voor een heel bijzonder meisje, namelijk mijn zusje.. Alleen wist zij dat niet, omdat zusje verborgen werd gehouden voor de buiten wereld, voor de maatschappij heeft zij zelfs nooit bestaan.. Zusje had namelijk het syndroom van down, in hun ogen, die van de bio ouders, was zij niets waard, nog minder dan alles wat je je maar kunt bedenken.. Legde ik hem uit, terwijl hij mijn hand vast had, om te laten merken, dat hij luisterde en er voor mij was.. Vind het moeilijk, zei hij, en toch wil ik het je vragen: Wat is er met zusje gebeurd ? Even voelde het zo vreemd, dat juist hij haar naam zo liefdevol uitsprak.. Zusje is vermoord.. Gooide ik er direct in een zin uit, om het volgende moment in elkaar te kruipen, waar door Vincent mij opnieuw in zijn armen nam, behoorlijk geschrokken, maar nog steeds even liefdevol als altijd.. Wat een onvoorwaardelijke liefde, samen sterk, samen konden wij alles aan.. Dat wist ik zeker..

Verder lezen kan via deze link: Schrijvershotel X