×

Yoors


Inloggen
×

YoorsSchrijvershotel in Benidorm deel W1 Met elkaar aan tafel, is en blijft bijzonder..

Schrijvershotel in Benidorm deel W1 Met elkaar aan tafel, is en blijft bijzonder..


Vanaf het begin lezen kan via de volgende link: Schrijvershotel A

Het volgende moment waren wij terug op het terras, waar de proef barbecue in volle gang was, nadat ik zeker wist dat Vincent goed aan tafel zat, ging ik naast hem op een van de terras stoelen zitten.. Jullie stralen, merkte Joa zachtjes op, alsof zij bang was het te verbreken, op een of andere manier.. Na oogcontact met Vincent, antwoorden ik, het is altijd mooi, wanneer twee mensen elkaar in liefde terug vinden, En als wij daar een beetje bij kunnen helpen, doen wij dat zonder er over na te denken.. Vulde hij mij aan, terwijl Mascha een bordje met eten voor ons beide neer zetten, met de woorden: Daar weet ik alles van uit persoonlijke ervaringen....

Bijna direct vielen wij beide aan op het heerlijke eten, en ook de sangria zonder alcohol smaakte erg lekker.. Lieverd, maakte Vincent na een poosje contact met mij, mooi zo als je dat om schreef, in liefde los laten, maar vraag mij alleen wel af hoe je dat voor je ziet en vorm wil geven ? Zonder er bij na te denken haalde ik een moment mijn schouders op en antwoorden: Daar heb ik nog niet zo goed over nagedacht.. Ligt aan een aantal dingen, de belangrijkste is wel, dat wij even moeten afwachten hoe het contact tussen hen beide verloopt.. Dat is inderdaad wel de basis waarop wij verder kunnen bouwen, bevestigde Vincent, om zachtjes verder te gaan: Ik heb Vriendje, nog wel een wijze raad mee gegeven, hoop dat hij er iets mee doet.

Onderzoekende bleef ik hem aankijken, of ik van zijn gezicht kon aflezen wat die raad was geweest.. Iets wat Vincent een moment op zijn lach spieren werkten.. Het is iets dat wij samen ook hebben moeten leren, juist toen wij niet lichamelijk bij elkaar aanwezig konden zijn.. Luisteren doe je niet alleen met je oren, maar nog het meeste met je hart.. En omdat zij wel op die manier bij elkaar zijn.. Heb ik daar aan toe gevoegd: Doe even helemaal niets, bied haar naast een luisterend oor en hart, alleen maar geborgenheid, en laat al het andere aan haar over.. Wat lief, melde ik hem, voor hij nu zijn schouders op haalde.. Misschien was dat wel mijn stukje bescherming naar haar toe of eigenlijk beter gezegd naar hen beide.. Vertrouwde hij mij toe, om tegelijk een traan van mijn wang te vegen..

Jullie stralen al net zo, als die twee aan de overkant van de tafel een poosje geleden deden en nog steeds doen.. Melde Leon en verwelkomde Carina en Vriendje op deze manier terug op het terras, als onderdeel van de groep.. Vind het in ieder geval mooi om te zien, vulde Joa hem aan, wat ik alleen maar kon bevestigde: En het voelt zelfs nog een stuk beter, toch Carina ? Even leek zij van deze vraag te schrikken, voor zij langzaam van ja knikte, om mij even, een paar seconden aan te kijken, de blik in haar ogen, de lichtjes die terug waren gekomen, samen met haar stralende glimlach, zeiden mij meer dan duizenden woorden kunnen doen..

Geloof dat de basis goed is, fluisterde Vincent in mijn oor.. Het fundament is stevig genoeg om op verder op te bouwen, fluisterde ik terug.. Zijn jullie een bouw onderneming gestart ? Informeerde Leon, met een glimlach van oor tot oor, dan kan ik jullie melde dat de volgende bouw steen, over ongeveer een uurtje voor de deur staat, mooi op tijd, voor de speciale ontmoeting wat alles te maken heeft met Vincent.. Tania Kross samen met Henk Jan.. Hoe konden wij dat nu vergeten, dat was toch zeker onmogelijk vulde Vincent en ik elkaar aan..

Alleen dat is toch pas, morgen middag ? Informeerde ik, met een lichte verbazing in mijn stem.. Wij hebben de ontmoeting verplaatst naar van avond, zodat de yoors barbecue verschoven kan worden naar de middag, omdat dat beter uit komt.. Legde Joa rustig uit, terwijl Leon naar binnen liep omdat de telefoon ging...

Kom je er ook even bij zitten ? Hoorde ik Vincent aan Jochem vragen, want als Leon dan zo terug komt, zijn wij een moment compleet, met de hele groep aan tafel, vind ik een moment wel zo prettig.. Blijft een wonder, echt een speciaal momentje bevestigde ik hem, terwijl Jochem een plekje zocht en ook Leon terug aan tafel zat.

​Zo is het goed, besloot Vincent, om mij aan te kijken met de vraag: Maakt het je gelukkig, lieverd ? Ja, schat, het is en blijft zo wonderlijk mooi en fijn.. Hebben wij het laatste jaar veel te weinig gedaan, merkte Mascha op.. Maar je weet toch wat ik altijd zeg, toch Ingeborg ? Vulde Jochem haar vragende aan.. Eten is om te delen, antwoorden ik, om een moment de tafel rond te kijken en nog wat op te scheppen..

Vind je het goed, dat Maaike een hapje mee eet ? Vroeg Anquelieck aan Vincent, na dat zij haar naam genoemd had.. Altijd welkom melde hij, is zij alleen ? Ik bedoel hebben de andere geen honger.. Ging hij verder.. Daantje, is ook mee gekomen van uit de binnen wereld, alleen die zit nog even bij Menno op het tussen station.. Dan kan hij op een afstandje alles over zien, een beetje observeren, maar je bent welkom hoor Daan, net als Maaike en de andere kids uit de zwerm, of de tieners.. Vulde Vincent en Anquelieck elkaar aan, voordat Maaike zich melde..

​Eet smakelijk Maaike, maakte hij contact met haar, dank je wel, antwoorden zij, om net als ik een paar minuten daar voor had gedaan, even de tafel rond te kijken.. Om het volgende moment zijn hand onder de tafel vast te pakken.. Het mag wel, hoor lieverdje, stelde Vincent haar gerust, maar wil even tegen je zeggen dat je veilig bent.. De meeste ken je toch wel al een beetje ? Hans en Albert, heb je gezien in het hotel en op het strand.. Ja, knikte zij, Amerise en Priscilla, ken ik van de thuis zorg van Mamma, ging zij verder.. Dan heb je nog Joa en Leon, waar wij nu bij logeren, noemde Vincent op, plus Mascha en Jochem, waar je samen met Ingeborg vast wel eens op visite bent geweest.. Ja, knikte Maaike om even naar Mascha te zwaaien..

Verder lezen kan via de volgende link: Schrijvershotel deel X1