×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
Schrijvershotel in Benidorm deel Y: Samen wakker worden en een nieuwe verpleegster.


Vanaf het begin lezen, klik dan op de volgende link: Schrijvershotel A

Als jullie nu even samen rustig wakker worden, dan ga ik een grote beker koffie halen, stelde Leon voor, om zonder op antwoord te wachten weg te lopen, lachende keken wij hem samen na.. Het was een bijzonder begin van de dag, die ondanks de moeilijkheden, alleen nog maar beter kon worden..

Nadat ik een poosje heerlijk in Vincent zijn armen had gelegen, draaide ik langzaam op mijn rug, en legde hij zijn hoofd tegen mijn schouder.. Ik vind je zo lief, fluisterde hij vlak bij mijn oor, dank je wel, dat je bij mij bent gebleven, vind ik zo bijzonder.. Even glimlachten ik naar hem, om hem een vlinder kusje op zijn mond te geven.. Die hij een moment zacht maar met liefde beantwoorden..

Weet niet hoe ik moet uitleggen wat ik nu precies voel.. Ging hij een moment later verder, het is allemaal zo anders, alsof ik een beetje spierpijn heb, maar ook een beetje dof voelt, maar ook opgelucht en leeg.. Je bedoelt op de plek van je borstbeen ? Vroeg ik, omdat hij stil was gevallen en duidelijk naar woorden zocht. Ja, mompelde hij, om mij vragende aan te kijken.. Daar hebben je emoties al die tijd vast gezeten, gaf een drukkend gevoel op je borst, maar omdat je er op dat moment niets mee kon, en je die druk 24 uur per dag voelde, ben je aan die pijn gaan wennen, alsof het bij je hoorde, het werd gewoon, vandaar ook dat je het verschil zo goed voelt, legde ik hem uit.. Om te voelen hoe hij voorzichtig mijn hand opnieuw op deze plek neerlegde, die ik als van zelf zachtjes masseerde..

Het volgende moment werd er zachtjes, maar ook krachtig op de deur geklopt, even hadden wij beide het gevoel alsof wij gestoord werden in het moment, merkten wij toen wij oogcontact met elkaar maakte, maar door even naar elkaar te glimlachen wisten wij ook dat dit onzin was, helemaal niet nodig.

Toen er opnieuw op de deur werd geklopt, riep Vincent daarom met een vrolijke klank in zijn stem binnen.. Leon, deed de deur open en liet zo wel Joa als de vriendin van Amerise voor gaan, om nadat hij een dienblad had gepakt vanuit de gang, ook binnen te komen.. Na een aantal goede morgen wensen, heen en weer, zorgde ik er even voor dat Vincent in de kussens, goed rechtop kon blijven zitten, en nam hij van Joa, de grote beker koffie aan, waar ik met een grote glimlach naar keek..

Even wachten wij tot de andere ook koffie hadden, voor Vincent een begin maakte, door te melden, van morgen is gezamenlijk besloten dat het aanspreken met de woorden de man of vriendin van is afgeschaft.. Zal ik mijzelf dan maar even voorstellen ? Informeerde de vriendin van Amerise.. Ja, graag, voelt wel zo prettig, reageerde ik, om mijn hand naar haar uit te steken.. Mijn naam is Priscilla, stelde zij zich zelf voor terwijl mijn hand een moment schudden, gevolgd door de hand van Vincent.. Welkom, zeiden wij bijna tegelijk tegen haar, waardoor zij melde: Stereo ! Wat bij een ieder op de lach spieren werkten, voelde in ieder geval positief, en wij voelde allemaal dat het ijs er door gebroken was, niets meer een goede samen werking in de weg stond, ik had er alle vertrouwen in...

Gezellig kletsten wij nog een beetje met elkaar over de aan komende dag, nodigde wij samen Priscilla direct uit voor de BBQ van de volgende avond, die zij dankbaar aanvaarde.. En melde Leon, dat Albert onder weg was, om ons te komen helpen.. Gezellig ! Reageerde Vincent en ik kon het alleen maar totaal met hem eens zijn.. Toen iedereen de koffie op had, besloot ik samen met Priscilla en Vincent, dan maar direct te beginnen met het ochtend ritueel, en verlieten Joa en Leon de kamer..

Dus dit word voor de komende tijd mijn werkplek ? Vroeg Priscilla, terwijl wij samen de spullen klaar zetten, en Joa tussen door nog even een kan warm water kwam brengen.. In ieder geval tot maandag ochtend... Want in de loop van die dag, willen wij terug keren naar het schrijvershotel in Benidorm, omdat wij daar ook begonnen zijn.. Vulden Vincent en ik elkaar aan, om even naar elkaar te knipogen..

Met een gelukkig en blij gevoel, merkten ik, dat de samenwerking met Priscilla, wat betreft de verzorging van Vincent, heel gemoedelijk verliep, alsof wij elkaar al jaren kende.. Hoe doen jullie dat in de avond ? Vroeg zij, toen Vincent in zijn rolstoel zat en ik zijn krullenbol een beetje in model probeerde te brengen. Dat doen wij nog steeds samen, wat ik voorlopig ook nog even zo wil houden, antwoorden ik.. Hoop alleen dat het niet te zwaar voor is of word, probeerde zij uit te leggen.. Begrijp ik, net als Ingeborg dat doet, antwoorden Vincent, maar op dat moment van de dag, hebben wij geen haast, hoeven wij niet op te schieten en kunnen wij voor alles de tijd nemen.. Besloot hij om even naar mij te knipogen.. Wat direct zorgde voor een aantal kriebels in mijn buik, waardoor ik direct een vlinder kusje op zijn wang drukten, om tegen Priscilla te melden: Sorry, dat moest even..Toen zijn haar, naar mij zin, een beetje goed in model zat, want voor Vincent zit het al snel goed.. Zocht ik snel een zetjes kleding bij elkaar, om de rolstoel bij de badkamer over te dragen aan Priscilla.. Neem je tijd, wij lopen niet weg, melde zij, waardoor ik een moment in de lach schoot, voor ik reageerde, komt goed, gewoon even bij de wastafel, douche doe ik later wel.. Of van avond ? Vulde Vincent vragende aan, met pretlichtjes in zijn ogen.. Voor jou een vraag, voor mij een weten.. Plaagde ik hem even, voor ik de badkamer binnen stapten, om nadat ik de deur op slot had gedraaid, mijzelf even te bekijken in de spiegel.. Nadat ik mij een beetje had opgefrist, kleden ik mij vrij snel aan, en nadat mijn haar opnieuw in een staart zat, verliet ik de badkamer en was onderweg naar het terras bij het zwembad.

Verder lezen kan via de volgende link: Schrijvershotel Z
.

expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts