×

Yoors


Inloggen
×

YoorsSchrijvershotel in Benidorm deel Z : Tweede telefoongesprek met Henk Jan.

Schrijvershotel in Benidorm deel Z : Tweede telefoongesprek met Henk Jan.


Van het begin lezen, kan dan op de volgende link: Schrijvershotel A


Toen zijn haar, naar mij zin, een beetje goed in model zat, want voor Vincent zit het al snel goed.. Zocht ik snel een zetjes kleding bij elkaar, om de rolstoel bij de badkamer over te dragen aan Priscilla.. Neem je tijd, wij lopen niet weg, melde zij, waardoor ik een moment in de lach schoot, voor ik reageerde, komt goed, gewoon even bij de wastafel, douche doe ik later wel.. Of van avond ? Vulde Vincent vragende aan, met pretlichtjes in zijn ogen.. Voor jou een vraag, voor mij een weten.. Plaagde ik hem even, voor ik de badkamer binnen stapten, om nadat ik de deur op slot had gedraaid, mijzelf even te bekijken in de spiegel.. Nadat ik mij een beetje had opgefrist, kleden ik mij vrij snel aan, en nadat mijn haar opnieuw in een staart zat, verliet ik de badkamer en was onderweg naar het terras bij het zwembad..Waar het gezellig druk was, omdat Albert al was aangekomen, die gezellig Hans had mee genomen, ook Amerise zat aan de koffie, zodat zij samen met Priscilla in het autootje konden terug rijden naar Benidorm.


Nadat ik de nieuwkomers persoonlijk begroet had, ging ik naast Vincent op een van de terras stoelen zitten, die even contact maakte door zijn hand op mijn arm te leggen.. Hij heeft je gemist.. Vertrouwde Priscilla mij toe.. Is dat zo, reageerde ik, om hem even onderzoekende aan te kijken.. Tja, misschien een beetje bekende hij eerlijk, om met moeite een klein glimlachje op zijn gezicht te laten verschijnen..


Ingeborg ? Vroeg Joa, bij de terras deuren mijn aandacht, kun je even mee naar binnen lopen ? Er is namelijk telefoon voor je.. Vroeg en legde zij uit toen ik haar kant op keek.. Ga maar, fluisterde Vincent, ik red mij wel, neem je namelijk overal mee naar toe, besloot hij om mijn hand een moment op zijn borst te leggen, de plek van zijn hart.. Zachtjes drukte ik een vlinder kusje op zijn wang, voor ik op stond, en richting Joa liep, die mij voor ging naar binnen, om mij het volgende moment de huistelefoon aan te geven..


Goede morgen, Ingeborg, je spreekt met Henk Jan, hoorde ik toen de hoorn aan mijn oor hield, nog voor dat ik mijn naam had kunnen noemen, of had kunnen vragen met wie ik sprak.. Goede morgen, groeten ik terug voor hij bijna direct verder ging: Wilde je even melde dat wij zo juist zijn aangekomen in Benidorm, wat eerder dan wij eerst gepland hadden.. Dus ik dacht bel even om te bespreken wat het plan van aan pak nu gaat worden ? Besloot hij vragende.. Eigenlijk heb ik daar nog niet zo goed over nagedacht bekende ik eerlijk, om tegelijk op een van de stoelen in de keuken te gaan zitten, en deed Joa het zelfde, waar ik een moment enorm dankbaar voor was.. Misschien is het een idee, dat jullie morgen in het begin van de middag gezellig hier heen komen, zodat het gezelschap om Vincent heen, nog niet al te groot is, wanneer de ontmoeting tussen Tania en Vincent dan plaats vind.. Dacht ik maar gewoon hard op.. Wij kunnen ook van avond al even langs komen ? Stelde hij voor, en dan gaan wij morgen middag gewoon verder, dan is het misschien minder spannend, minder stress bedoel ik.. Verduidelijkte hij zijn vraag.. Vincent heeft zo ver ik weet nog totaal geen weet of vermoeden, van dit plannetje en enorme verrassing wat hem te wachten staat, stelde ik Henk Jan gerust.. Maar juist door de hele situatie, lijkt mij op dit moment een ontmoeting het beste, besloot ik, hoe moeilijk ik dat ook vond.. Is 13.00 een geschikte tijd ? Informeerde hij plotseling heel praktisch, waardoor ik een moment in de lach schoot.. Na kort overleg met Joa en Leon, was het een uitstekende tijd, en nam Leon de taak op zich om de verdere details alleen met Henk Jan te bespreken en liep ik samen met Joa terug naar het terras...


Was het een goed gesprek ? Informeerde Vincent, nog voordat ik terug op mijn stoel kon gaan zitten.. Ja, wel hoor ging best, antwoorden ik zo neutraal mogelijk, hoewel ik het liefste een dansje met hem over het terras had willen maken, om dan te eindigen in het zwembad met onze kleding nog aan.. Je straalt, melde hij, wie had je aan de telefoon ? Was direct zijn volgende vraag.. Een yoorsiaan, antwoorden ik eenvoudig en naar waarheid.. Dat moet dan wel een hele speciale zijn geweest.. Grapte Hans.. Iedere yoorsiaan is bijzonder en speciaal liet nu Albert op zijn beurt van zich horen.. Dat is ook zo bevestigde ik, maar laat ik het zo zeggen: Wanneer yoors een dorp was, was hij de burgemeester... Wat een aantal verbaasde blikken om mij heen opleverde, waar door de vier Yoorsianen aanwezig enorm moesten lachen om de hele situatie..


Na nog een heerlijk glas koud water, ontstond er plotseling een soort vergadering, een overleg, wie wat ging doen, wat betreft de BBQ van de volgende avond.. Boden ook Amerise en Priscilla aan om te blijven om te helpen waar nodig was, wat dankbaar en met een applausje werd aanvaard.. Toen iedereen een taak had, die bij hem of haar pasten, dan wel wat die hij of zij het liefste deed, wilde ik opnieuw samen met Joa naar binnen gaan, richting computer.. Was het niet dat Vincent, direct de aandacht van Joa vroeg, met de vraag: Dat computer werk, kan dat nog een half uurtje wachten ? Ja, wel, dan begin ik vast, neem rustig de tijd die jullie nodig hebben.. Antwoorden zij, terwijl ik in stilte en enorm verbaast van de een naar de ander keek..Het volgende moment verdween Joa, via de terras deuren naar binnen, en maakte Vincent en ik op het zelfde moment contact met elkaar door te gelijk een vraag aan elkaar te stellen.. Wat wij oploste met een knuffel, gevolgd door een aantal vlinder kusjes..

Verder lezen kan via de volgende link: Schrijvershotel A1