HEALTH | Hoe hou je sporten vol?

HEALTH | Hoe hou je sporten vol?


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Lieve mensen, het is voor iedereen een struggle geloof me. Sporten, velen zijn het al beu na één dag. Of na één uur.. Maar ik heb enkele tips voor jullie zodat jullie weer helemaal sportief worden. Let's go!


1 Plannen

Waarschijnlijk denken jullie nu allemaal: 'Waarom zou ik sporten gaan inplannen, dat is toch enkel iets dat je doet bij je werk of op school?'. Neen, helemaal niet. Door het in te plannen in je agenda of op je kalender wordt je steeds weer herinnerd aan het feit dat je moet gaan sporten. Daardoor zal je ook je agenda op de dag dat je zal gaan sporten minder vol gaan inplannen, dat betekent meer tijd voor de beentjes te strekken!

Je kan ook heel gemakkelijk een sportschema maken op je pc of op een blad papier. Zo ziet mijn schema eruit dus daarvoor hoef je nog niet dit schema te volgen.


DSC_0398


2 Voel je goed

Denk er vooraf goed over na hoe je je schema zal gaan indelen. Je moet je comfortabel voelen en vooral niet te veel in één keer willen. Begin rustig aan en probeer rustig op te bouwen met het aantal keren je zal gaan sporten die week of maand.


3 Kledij

Kies ook voor de juiste kledij, als je comfortabele en leuke kledij gaat dragen bij het sporten voel je je automatisch veel beter en ga je je ook veel meer geven i.p.v met een vuilniszak om je heen (dat is wat overdreven maar goed). Ik voel me het comfortabelst in een voetbaltenue, maar dat verschilt van persoon tot persoon.


4 Opbouwen

Je hebt twee soorten mensen:

  • De 'ik-doe-alles-in-één-dag': als ik nu vandaag 4 km ga lopen, 5 km ga fietsen en mijn buikspieroefeningen doe ( is maar een voorbeeld) dan heb ik genoeg gedaan voor een hele week neen? NIET DOEN! Als je een uurtje intensief sport met de volle 100% behaal je veel meer dan dat je een paar uren niet intensief gaat sporten. Je lichaam is ook niet gemaakt om een keer in de week uren aan een stuk te sporten. Neen, je lichaam heeft regelmaat nodig. Zodat het aangepast is aan de soorten bewegingen en zich kan aanpassen.
  • De 'ik-doe-alles-wel-morgen': weet je ik zal het wel morgen doen, ik heb nog tijd zat. NIET DOEN! Als het op sporten aankomt moet je tegen jezelf zeggen, ik doe het nu! Anders komt het er echt nooit van, ja ik heb de ervaring. Ik ben zo'n soort mens.

Opbouwen is zeer belangrijk op vlak van sport, je lichaam moet zich kunnen aanpassen en je moet een regelmaat creëren. Ik zelf neem nooit mijn gsm of een ander apparaat mee. Dus ik ken mijn verschillende routes in de buurt. Ik begin ook met een heel kleine tour een paar dagen, als ik voel dat het vlotjes begint te gaan zal ik overschakelen in een iets grotere tour en zo kun je jezelf meer en meer gaan trainen.


5 Met vrienden/vriendinnen

Ga samen met een vriend of vriendin gaan sporten. Het is veel leuker dan alleen en je gaat ook beter willen presteren. Althans ik dan, je wordt er competitiever van en wilt beter presteren dan je vriend of vriendin die meesport (extra bonus).


6 Zoek een motivatie

Wat mij altijd helpt is mij motiveren door bijvoorbeeld naar mijn 'droomlichaam' te kijken. Dan zie je die foto en dan denk je verdomme ik moet echt beginnen sporten. Je kan ook gewoon motivaties gaan zoeken over het internet.
fit girl code chris

dit is Chris van Fit Girl Code (heel leuke work-outs, moeten jullie zeker eens checken) en dit is dan ook mijn droomlichaam


Willen jullie nog zo'n artikels ontdekken? Neem dan een kijkje op mividadeluna.wordpress.com


Dit was dan weer mijn artikel van vandaag, ik hoop dat jullie het interessant vonden. Tot de volgende keer!
x Luna


| I hated every minute of training, but I said, 'Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.' - Muhammad Ali |


 


Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.4 / 5 (11 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Hey mede Fitgirl in the making.
Weet hoe je je voelt maar het gaat steeds beter en je voelt je steeds sterker.
Ik word nu zelfs een beetje flauw als ik niet sport.

Heel veel succes
| 01:20 |
Wat een interssante blog, thanks
| 00:15 |
goede blog! sporten is inderdaad belangrijk en vaak ook erg leuk!
| 16:26 |
Bewegen is zeer zeker belangrijk.
| 12:28 |
goede tips voor de beginnende sporter, of de sporter met minder doorzettingsvermogen
| 11:40 |
Hele leuke blog post! bedankt
| 18:33 |
Leuk geschreven, goede tips! Ik heb gelukkig een sport waar ik niet zonder mee kan, dus dan is volhouden niet zo moeilijk!! ik ga je volgen, jij mij ook?
| 18:00 |
Mooie kwoot : Suffer now and live the rest of your life as a champion. Ik vind zo n buik voor een vrouw te strak trouwens...
| 17:54 |
Erg leuk artikel, maar helaas kan ik nooit de motivatie vinden om te sporten.
| 17:54 |
Bedankt voor het delen! Goede post dit :)
| 17:40 |
Ik wandel iedere morgen met mijn stokken. Maar er zijn van die ochtenden, poeh..
| 17:39 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen