×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
leven zonder internet


Deze week moest onze dochter weer een nieuw verhaal bedenken en meestal is dat een bepaald onderwerp maar nu hadden ze vrije keuze.

Ze zat tussen verschillende opties te kijken en kwam uit op leven zonder internet jullie en ze begon het verhaal met "een leven zonder internet kunnen wij ons niet meer voorstellen" , het leuke van dit begin was dat we in gesprek kwamen over hoe het vroeger dan was en hoelang er al internet is.

Meteen gingen mijn gedachten terug naar vroeger hihi (ik hoor mijn vader in mijn gedachten zeggen vroeger pffff je bent nog een snotneus en die praten niet over vroeger hahaha) dus vroeger toen ik jonger was dat kon ik dan wel zeggen.

Maar goed ik dwaal af nu.

Ik zei haar dat ik me mijn leven ook niet meer voor kan stellen zonder internet maar dat het vroeger een stuk lastiger was met afspreken om samen te fietsen, of dat je op school kwam en het bleek dat je 2 uur uitval had terwijl hun nu voor ze weggaan kunnen zien of er iets uitvalt en of ze wel gaan fietsen of gebracht worden.

Ze had me al eerder eens gevraagd of ik het niet vervelend vond als ik te vroeg op school was omdat er lessen uitvielen en ik zei natuurlijk vonden we dat niet leuk maar het was nu eenmaal zo en dan verzonnen we wel andere dingen om te doen in de tussentijd.

Het voordeel was vroeger wel dat je vaak iets nieuws kon vertellen wat nu maar weinig voorkomt aangezien het meeste gedeeld word op social media.(internet dus)

Ik zie voor en nadelen vroeger had je nog wat te vertellen als je op school was je had een echt sociaal leven want je belde iemand hooguit eens op of ze thuis waren en als dat zo was dan ging je naar ze toe.

En als je vragen had aan een dokter of iets dergelijks dan belde je of ging je er heen.

Je had meer normaal contact dan nu denk ik of zoals ik het vaak noem het echte leven.(mijn kinderen denken hier anders over)

Maar er zijn dus als je dat leest ook voordelen door het internet.

Als je contact met iemand wil maar niet weet of ze aan het werk zijn of gewoon op dat moment niet bereikbaar zijn is het ontzettend makkelijk dat je even kan appen of mailen.

Als er iets bijzonders is op wat voor manier dan ook hoef je niet iedereen te bellen of er langs om te vertellen je kan het melden op social media of een persoonlijke groep benaderen hierover.

Dus ik ga ook niet zeggen dat het vroeger beter was maar het was anders en ik blijf er wel bij dat je als vrienden en familie dichterbij elkaar stond dan nu.

Het persoonlijke vind ik best leuk nu nog steeds eigenlijk leuker en ik heb weleens het gevoel dat het internet een groot deel van je tijd in beslag neemt zonder dat je het beseft.

Zoals nu zit ik dit verhaal te schrijven en bereik een hoop mensen hiermee zelfs mensen die ik niet ken maar ik had ook naar een vriendin of naar familie kunnen gaan bij wijze van spreken dan.

Ik denk daar wel eens over na want zitten die mensen eigenlijk wel op mijn verhalen te wachten want wat boeit het iemand nu of ik goed of slecht geslapen heb, of ik wel of niet moet werken maar we delen het allemaal wel.

Ik kan mezelf wat dat betreft ook best verslaafd noemen, en dan niet alleen aan het internet (voornamelijk social media) maar ook aan de smartphone ik wil steeds een nieuwe met de nieuwste snufjes maar waarom eigenlijk.

Ik ben namelijk niet iemand die zo nodig aan anderen moet laten zien dat ik de nieuwste telefoon heb maar ik ben gek op alle nieuwe snufjes erop betere kwaliteit etc....

Maar zoals Jelle van so chicken al eens zei stel dat je niet lang meer te leven hebt zit je dan nog te wachten op de nieuwste smartphone of al het luxe dat je niet hebt, ik denk het niet het enige wat je dan wil is een remedie dat je langer kan leven.

Dit gaat wel de hele tijd door mijn hoofd en vervolgens krijg ik een mail van iets waar je de nieuwste smartphone bij kan krijgen en dat hele vorige zinnetje is weg en ben ik weer alleen maar bezig met welke telefoon ik ga kiezen als ik mag verlengen pfffff.

Dit verhaal krijgt een hele andere wending ineens hahaha grappig is dat ik begin ergens over en dan komen er ineens allerlei andere dingen bij.

Maar al met al zou ik wel zonder internet,pc,smartphone etc... willen maar als ik er aan denk krijg ik het spaans benauwd hahaha net als dieten (dit is echt heel wat anders) het lukt me gewoon niet om die knop om te zetten.

toen ik stopte met roken nu bijna 10 jaar geleden kon ik ineens de knop omzetten na heel veel pogingen dus nu nog voor deze dingen de knop om leren zetten.

Vooral het internet en dan doel ik nog steeds het meest op social media met name facebook daar zou ik wel graag vanaf willen,maar ook van de smartphone met het idee dat je altijd en overal bereikbaar moet zijn.

hihi ik wil hier niet mee stoppen want dit is leuk en ik hoef niet iedere dag te bedenken wat zal ik plaatsen op wie moet ik antwoorden waar moet ik liken.

Ik zou meer tijd willen besteden aan mensen in het echte leven dus de mensen die dichtbij je staan,gewoon even gewoon een bakkie doen,gezellig met je vriendin naar de film,lekker winkelen met je dochter en ga zo maar door.

Ach ja er komt vast een tijd dat ik het niet alleen wil maar ook doe, dus ik vind het internet geweldig maar zou ook de gezelligheid en het sociale leven van vroeger terug willen!

Hier kan je alleen zelf wat aan doen denk ik dus of ik mijn abonnement wel moet verlengen met een nieuwe telefoon weet ik nog niet.

Ik denk dat de bekenden van mij nu heel hard lachen als ze het lezen en rustig wachten tot ik ze vertel dat ik weer een nieuwe telefoon heb uitgezocht hahahaha.

ik wens iedereen een fijne dag toe!

groetjes Marina
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts