×

Yoors


Inloggen
×

Yoorsnieuw en toch oud!

nieuw en toch oud!


op het werk

Vanmorgen moest ik werken en zoals ik al heb verteld werk ik bij de thuiszorg.

Ik werk in de huishouding en eigenlijk is dat best leuk (ondanks dat ik het poetsen op zich niet leuk vind) want ik ben langer aanwezig dan de zorg.

En doordat ik dus langer bij de mensen aanwezig ben hebben we soms hele gesprekken sommige heel intensief,sommige luchtig en grappig.

Zo had ik vanmorgen ineens een gesprek met de mevrouw waar ik aan het werk was over eten en hoe we dat maakten.

Nu ben ik wel vaak aan het proberen zonder pakjes en zakjes te koken maar vind het soms best heel moeilijk vooral omdat in die pakjes en zakjes alles zit wat je er door moet doen bij welk gerecht dan ook maar.

Ze vertelde me dat ze snert (erwtensoep) had gemaakt en gegeten waarop ik antwoordde ik heb zo'n zin in bruine bonensoep maar dat kan ik alleen met een pakje.

Ach zei ze bonensoep is niet moeilijk te maken hoor ook zonder pakje niet.

Maar tijdens dit gesprek ga ik verder met mijn werk en ze loopt weg en komt met een boek terug een oud boek dat zie ik wel.

Toen ik mijn werk af had zei ze kijk eens wat ik voor je heb opgezocht in dit oude kookboek hihi inderdaad je raadt het al het recept voor bruine bonensoep zonder pakje of zakje!

Dit is dus wat mijn werk zo leuk maakt, ondanks mijn bedenkingen over het werken op zich hou ik van de mensen waar ik werk.

Ik ga naar huis en bedenk me ineens dat ik mijn oude kookboek ook nog hier in huis heb liggen en denk goh laat ik daar eens in gaan kijken.

Als ik thuis ben moet ik nog eerst even de hond uitlaten en dan moet ik toch mijn kookboek pakken door het kookboek bij die mevrouw was ik toch wel erg nieuwsgierig hoe ik weer kan gaan koken zonder al die ongezonde pakjes en zakjes.

Onze zoon gaat zaterdag op zichzelf wonen en ziet me met het kookboek en zegt dat boek is oud mam, ik zeg ja dat klopt het is 31 jaar geleden dat jou opa en oma dat boek hebben gekocht voor school.

Wat is dat voor een boek dan? vraagt hij ik zeg dat is mijn allereerste kookboek die ik nodig had voor school wou je er in kijken?

Ik geef hem het boek en hij kijkt me aan en zegt dat is handig dat is ook wel iets voor mij straks als ik uit huis ben dus ik zeg tegen hem je mag hem wel meenemen ik heb nog een kookboek hier liggen.

Hij vraagt me waarom ik er ineens naar keek dus ik vertelde hem het verhaal van vanmorgen en heb gezocht of het ook in mijn kookboek stond en ja hoor wel een klein beetje anders dan in dat oude boek van die mevrouw maar ik denk net zo lekker!

Ik ga denk ik binnenkort de ingredienten maar eens halen en dan voor het eerst echte bruine bonensoep zelf maken.

Ben vanmiddag verschillende recepten tegengekomen die ik wil gaan maken hihi zo kan ik ook koken zonder de pakjes en zakjes.

geweldig dat je oude kookboeken moet zien voor je beseft dat het inderdaad ook gemakkelijk en gezond kan je moet er alleen misschien wat meer tijd voor nemen.

Ik hoop dat ik daar de rust voor kan vinden om dat te gaan doen want ook onze dochter vind het leuk om te koken maar zoals ze zegt heeft mama nooit tijd of word ongeduldig als het niet snel genoeg gaat.

Zo dit was weer een heel verhaal.

Fijne avond allemaal! knuffff