Mulchen. Hoe doe je dat met zaaien en planten?

Mulchen. Hoe doe je dat met zaaien en planten?


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

De  vragen die ik vaak krijg zijn: Heb jij het hele jaar je mulch liggen?   Hoe doe je dat met zaaien en kleine plantjes?

In deze blog geef ik daar antwoord op.

Mulch laat ik altijd gewoon liggen. In het najaar is het al wel dunner en na de winter is het niet veel meer. Hark de boel een beetje aan de kant en strooi wat compost. Het verschilt wel eens hoe ik verder ga. Op sommige plekken zaai ik en wacht tot er wat opkomt om daarna te mulchen. Op andere plekken heb ik een nieuwe laag mulch die ik wat opzij schuif, zaai of plant en terug schuif. Sommige zaailingen komen makkelijk door mulch heen, andere kost het meer moeite of vallen ten prooi aan (naakt)slakken. In zo'n geval wacht ik met mulchen tot het plantje boven komt. Op dit moment heb ik 2 bedden waar houtsnippers op lagen, gemulched met cacaodoppen (kreeg ik van iemand). Prachtig goed spul. Is heel licht en slakken houden er niet van. Houtsnippers vind ik ook heel erg goed werken. je kunt het prima een beetje opschuiven en zaaien.En een maand later ziet het er zo uit

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Mis geen artikel of moestuintip van Mona en wordt gratis lid. Bij Yoors wordt geen handel gedreven met jouw gegevens, zoals bij Facebook. Alles wat je maakt is van jou en van niemand anders.Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (2 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Duidelijke uitleg, ik dek soms ook af met een dun laagje compost, en als het plantje groter is komen de andere mulch producten.
| 13:07 |
👍
| 13:10 |
Hahaha, er moest nog een 'dank je' achter die duim komen. 
| 13:10 |
Ik heb een groot deel van mijn groentebakken nu ook gemulchd en het bevalt tot nu toe super
| 12:34 |
👍
| 13:09 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
Dier, Tuin & Natuur
Kooikersplas Houten
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen