×

Yoors


Inloggen
×

YoorsMijn kerstgeschenk  aan jullie...

Mijn kerstgeschenk aan jullie...


Mijn kerstgeschenk aan jullie...


Op dit ogeblik zit ik nog in bed, aan een beker thee, Kerstochtend, het is stil in huis,  de dames slapen nog en ik, ik ben wakker, klaarwakker maar dat was ik al vanaf een uur of acht

Kerstochtend, het huis is nog stil. Straks zullen we met z’n drieën gaan brunchen, ik zal de tafel gaan dekken, iets wat we tegenwoordig soms alleen nog maar ‘s avonds doen, het is hier namelijk altijd een komen en gaan, je snapt mij vast wel... bijbaantjes, werk, stage etc etc.

Maar nu is het nog stil in huis en ik drink mijn thee.

Kerstochtend, het is nog stil in huis, na de brunch zullen we zo rond een uur of 15.00 naar mijn schoonmoeder gaan voor een bakje koffie. Zij woont nog steeds met haar 82-jarige leeftijd op zichzelf en haar man is twee jaar geleden overleden, en haar zoon ( mijn man dus ;) ) is op dit ogenblik aan het werk ( offshore in buitenland) en komt twee dagen na Kerst weer thuis, dus wij gaan even langs.

Maar nu is het nog stil in huis en ik drink nog wat van mijn thee.

Kerstochtend, het is nog steeds stil in huis.

Na ons koffiebezoek gaan we einde van de middag naar mijn jongste broer en zijn familie, wij zijn uitgenodigd voor een drankje en een hapje, en het is altijd leuk en gezellig daar.

Genoeg leuke en gezellige ontmoetingen staan er dus in de planning vandaag, maar nu is het nog stil in huis en ik drink mijn thee op. 

Dat iedereen maar kon genieten van deze stilte op deze kerstochtend, maar helaas is dat niet waar, hoeveel mensen kunnen nergens de rust vinden, hebben geen warm bed, worden opgejaagd, kunnen nergens terecht, hebben geen familie, geen drinken en geen hapje, zijn eenzaam en wachten met smart tot deze dag weer om is?

Het is nog steeds stil hier, en ik denk aan de wereld, de wereld die in brand staat, en dat wij hier in vrede en stilte mogen leven.

Natuurlijk mis ik mijn dochter ( die nu in het Heilige land zit) en mijn man die aan het werk is maar dat is niets vergeleken met wat er speelt in de wereld, er is voor mij uitzicht, maar voor het merendeel in de wereld is dat moeilijk tot onmogelijk. 

Toch hoop ik dat er voor iedereen een licht- en rustpuntje zal zijn op deze dag ,maar ook in hun verdere leven.

Gewoon een geschenk uit de hemel, voor iedereen, overal op deze wereld, dat zou pas écht een Kerstgeschenk zijn!

De stilte in huis is ondertussen voorbij, ik hoor iemand die naar beneden gaat, voor mij nu dus tijd om me aan te kleden en de brunch klaar te maken.

Dat deze eerste kerstdag, een licht-, en rustpunt voor jullie allemaal mag zijn, ook in jullie verdere leven , dat is mijn kerstgeschenk aan jullie!


Liefs van mij

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Beloon de maker en jezelf

Word lid