×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Drempel hulpverlening te hoog

Drempel hulpverlening te hoog


Te duur

Het valt steeds vaker op; De drempel naar de zorg en hulpverlening is te hoog. Net als iedereen lees ik regelmatig forums, lees ik het nieuws en zie ik reacties voorbijkomen via social media. De zorg is l duur, in ieder geval voor studenten. Ik als student vindt het soms onmogelijk om een rekening te betalen. Daardoor ga je niet snel naar de huisarts, want ik hoop niet dat er iets is en in verder moet naar het ziekenhuis! Want dat kost enorm veel geld. Daarbij is het zo dat veel mensen toch denken dat hun probleem niet erg genoeg is om naar de huisarts te gaan of het zou wel niet nodig zijn want je hebt toch nooit wat!  Maar stel je voor er is wel wat, ga dan gewoon! Je wilt niet achteraf denken van had ik maar..

Schaamte

Ik ben vorig jaar via een mishandeling op school in aanraking gekomen met de hulpverlening, en ik ben blij dat ik die drempel toch ben overgestapt. Want ik wil niet weten hoe het had gelopen als ik dit niet gedaan had. Ik was namelijk erg depressief, met suïcide gedachten na de mishandeling. Ik had een enorm schaamtegevoel, want de dader was 16, en ik was 23 jaar. Ik ben door de mishandeling bij wijkagenten terecht gekomen, en dat was het beste wat mij toen kon overkomen. Ik deed stomme dingen waar ik nu achteraf spijt van heb.

Politie

Wat je ook nog steeds vaak leest is dat er zo negatief wordt gedaan over de politie. Ze zijn stom, idioot, en ze krijgen nog veel meer benamingen naar hun hoofd gesmeten wat ik hier niet eens ga delen omdat het ontzettend respectloos is. Waarom zo negatief jongens? De politie is je vriend, houdt die dan ook te vriend. Er komt nog eens een moment dat je ze hard nodig hebt, en anders iemand uit je (directe) omgeving. Wees niet bang voor de politie, maar stap erop af als je hulp nodig hebt. Ik heb dat gedaan na de mishandeling. Ik ging naar de wijkagenten die in de wijk werkten van school. Ik ben blij dat ik het gedaan heb. Dankzij hun gaat het nu goed, en heb ik er 2 vrienden bij. Ik spreek ze nog regelmatig, kan ze appen en daarnaast ko ik regelmatig even gezellig voor een kopje thee. Zo gek is de politie niet hoor!

Wijkcoach, slachtofferhulp, psycholoog

Ik ben echt blij dat de agenten mij hebben geholpen. Ik kwam door hun in aanraking met een wijkcoach, die directe contacten heeft met diverse hulpinstanties. De agenten waren bezorgd, vroegen door en kwamen erachter waar ik mee zat. Ze belden de wikcoach, zij belde zowel slachtofferhulp als de huisarts en binnen no time had ik hulp. Ik heb een zomervakantie in een vrijwillige dagopname gezeten. Dit betekent dat je overdag werkt in een groep aan je ‘’problemen’’ en daar mee leert omgaan. Daarna ben ik nog even bij mijn psycholoog geweest en na zo’n 10 behandelingen dacht ik van het is goed zo! En nu gaat het prima.

Onwetendheid

Je hoeft niet alleen maar ziek te zijn om hulp te zoeken. Het kan ook bij psychische klachten, en als er iets gebeurt is waar je iets over wilt delen. Wees niet bang. Het onwetende is enger als het weten. Want je blijft er onderbewust nog erg mee bezig en als je meer weet dan kun je het misschien met rust laten en anders een plek proberen te geven. Alsjeblieft, als je hulp nodig hebt neem dan toch die hoog ogende drempel, en zoek hulp! Ik weet zeker dat je het kunt!

 

Liefs,

Michelle

Word lid en beloon de maker en jezelf!
Bodycoach
Klopt!!! Zo ook de ouderenzorg. Rusthuizen zijn VEEL te duur. Gevangenen daarentegen krijgen al comfort
09-01-2018 14:21
09-01-2018 14:21 • 1 reactie • Reageer
Bodycoach
Ze hebben meer rechten dan iem die zich altijd netjes heeft gedragen, op tijd belastingen heeft betaald en zo bijgedragen heeft om al die 'smeerlapperij' te bekostigen!
09-01-2018 14:23
09-01-2018 14:23 • 1 reactie • Reageer
Hetty
Ik snap helemaal wat je zegt, maar ik vind dat onze overheid er iets aan moet gaan doen dat de drempel weer verlaagd wordt. De kosten zijn gewoon onmogelijk hoog, en dat zou niet moeten kunnen in een maatschappij als deze, waarin wel 24 uur per dag een beroep wordt gedaan op iedereen. Ja op iedereen. Je wordt in deze maatschappij geacht 24 uur per dag mee te kunnen draaien ... en dat trekt logischerwijze een wissel op de gezondheid. Dat mensen niet meer gaan begrijp ik volkomen, ik denk zelf ook wel 10x na voor ik 1x ga. En ook niet voor alle problemen is hulp aanwezig. Dat heb ik zelf aan den lijve ondervonden helaas. Daardoor zitten wij nu in een situatie waarin we ons huis niet eens fatsoenlijk warm kunnen stoken en leven bij temperaturen onder de 15 graden, overdag en 's nachts al helemaal ver daaronder. Doordat alles al zo duur is in dit land, en de zorg ook nog eens onbetaalbaar is geworden ... Negatief doen tegen hulpverleners hoeft van mij ook niet. Maar ga me niet vertellen dat er voor elk probleem een oplossing is, want dat is dus weer niet zo. Dan ga ik ook geen handenvol geld betalen om er te mogen komen. Geld wat ik overigens ook niet heb ... afgepakt door de overheid die bezuinigd op de regelingen die bestonden.
07-01-2018 22:07
07-01-2018 22:07 • 1 reactie • Reageer
Michelle van der Sar
klopt helemaal!
07-01-2018 22:14
07-01-2018 22:14 • 1 reactie • Reageer
DiaantjesLife
Hele mooie blog met een heel goed onderwerp! De politie is zeker je beste vriend, want zonder hen zou het hier slecht eraan toe zijn............... heftig wat je hebt meegemaakt, maar gelukkig heb je om hulp gevraagd en dat toont al heel veel kracht. Ik heb in een soortgelijke situatie gezeten, dus snap je helemaal.
07-01-2018 20:40
07-01-2018 20:40 • 1 reactie • Reageer
Michelle van der Sar
Ja precies! en daarom moest ik hierover blogger. erger me zo aan het negatieve! mensen moeten wat logischer gaan nadenken ;)
07-01-2018 20:56
07-01-2018 20:56 • 1 reactie • Reageer